Φοιτητής χάκαρε τα pc του πανεπιστημίου για να βελτιώσει τους βαθμούς του

Αποτέλεσμα εικόνας για keyloggersΈνας 25χρονος σπουδαστής, που χάκαρε τους υπολογιστές του πανεπιστημίου του Birmingham για να βελτιώσει τους βαθμούς  του, έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Ο Imran Uddin, που ήταν στο τελευταίο έτος του του τμήματος βιο-επιστημών του πανεπιστημίου του Birmingham, βελτίωσε τους βαθμούς του  από 57% σε 73% με την κλοπή των κωδικών πρόσβασης του προσωπικού χρησιμοποιώντας μια συσκευή κατασκόπευσης πληκτρολογίων.

Σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο του Μπέρμιγχαμ, προκειμένου να κλαπούν οι κωδικοί πρόσβασης προσωπικού, ο Uddin είχε συνδέσει έναν  keylogger στο πίσω μέρος των υπολογιστών.
Το γεγονός ήρθε στο φως στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι, όταν δύο άτομα του προσωπικού πραγματοποίησαν ένα upgrade ρουτίνας σε έναν υπολογιστή στο κτήριο του τμήματος βιο-επιστημών.
Οι συνημμένες συσκευές, που θα μπορούσαν να καταγράψουν τα key strokes του καθενός, βρέθηκαν στο πίσω μέρος των υπολογιστών όταν αφαιρέθηκε από το προσωπικό το προστατευτικό περίβλημα.
Μετά από αυτό το γεγονός και άλλοι υπολογιστές του πανεπιστημίου ελέγχθηκαν και βρέθηκαν συνδεδεμένες περισσότερες τέτοιες συσκευές.
Το δικαστήριο τον έστειλε στη φυλακή αφού παραδέχθηκε τα όσα είχε κάνει με την κατηγορία της κατάχρησης  των υπολογιστών.
Ο δικαστής James Burbidge είπε στον  Uddin:  «Για λόγους όχι εξ ολοκλήρου σαφείς σε μένα, εάν ήταν νομισματικοί, ή  λόγοι υπερηφάνειας ή μια επιθυμία αυτοπροβολής σε άλλους, αποφασίσατε να εξαπατήσετε και διαμορφώσατε μια προμελετημένη ενέργεια για να το καταφέρετε. Θεωρώ ότι οι ενέργειές σας ήταν προμελετημένες και σχεδιασμένες». Πρόσθεσε ότι αυτό το είδος συμπεριφοράς έχει τη δυνατότητα να υπονομεύσει τη δημόσια εμπιστοσύνη στο σύστημα βαθμολόγησης και οργάνωσης του πανεπιστημίου. «Έχω αποφασίσει ότι δεν μπορώ να επιβάλω μια ποινή με αναστολή επειδή αυτό πρέπει να είναι ένα στοιχείο αποτροπής για τους υπολοίπους,» δήλωσε ο δικαστής.
Η αστυνομία διαπίστωσε ότι Uddin είχε κάνει από τον υπολογιστή του στο ebay αναζητήσεις για συσκευές εξαπάτησης πληκτρολογίων.
Ο Balbir Singh, ο δικηγόρος υπεράσπισης , δήλωσε ότι ο Uddin, που ήταν το πρώτο πρόσωπο από την οικογένειά του που μπήκε στο πανεπιστήμιο, έκανε αυτήν την ενέργεια  λόγω της πίεσης. Δεν μπορούσε να δει καθαρά.

Μαζί με τις νομικές κυρώσεις που υφίστανται, οι σπουδαστές, οι οποίοι καταδικάζονται για  τέτοια εγκλήματα, αντιμετωπίζουν  και τον μόνιμο αποκλεισμό τους από το κοινωνικό σύνολο.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.