Τρισδιάστατος σαρωτής για τα τέλεια… παπούτσια

Τρισδιάστατος σαρωτής για τα τέλεια… παπούτσιαΦανταστείτε σε λίγα χρόνια να μπαίνετε σε κάποιο κατάστημα πώλησης υποδημάτων και αντί να ζητάτε τα παπούτσια που σας ενδιαφέρουν στο νούμερό σας, για να δείτε αν ταιριάζουν επάνω στα πόδια σας… ο υπάλληλος να γνωρίζει ήδη ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς!

Κάπως έτσι τουλάχιστον φαντάζεται η σουηδική εταιρεία Volumental το μέλλον στο χώρο της υποδηματοποιίας και για το λόγο αυτό δημιούργησε έναν τριδιάστατο σαρωτή, ο οποίος διασφαλίζει ότι τα παπούτσια θα ταιριάζουν απόλυτα στο πόδι κάθε ενδιαφερόμενου πελάτη.

Η τεχνολογία αυτή θα δοκιμαστεί πρώτα στα υποδήματα, όμως μπορεί να βρει εφαρμογή και σε άλλους τομείς, όπως τα κοσμήματα, τα γυαλιά, τα κράνη, ρούχα, ακόμη και ακουστικά για τα αυτιά.




Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, η εταιρεία πιστεύει ότι η τεχνολογία που ανέπτυξε μπορεί να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι αγοραπωλησίες προϊόντων στο μέλλον.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί τρισδιάστατες κάμερες, όπως την Kinect της Microsoft ή τη RealSense της Intel, για να «χαρτογραφεί» το πόδι ενός ατόμου μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Οι κάμερες συνδέονται με έναν υπολογιστή και περιστρέφονται γύρω από το πόδι, δημιουργώντας μια τρισδιάστατη εικόνα που αποτυπώνει το ακριβές μέγεθος και σχήμα του ποδιού.

Φέτος το φθινόπωρο, το κατάστημα Scarosso στη Φρανκφούρτη θα είναι το πρώτο που θα δοκιμάσει τη νέα υπηρεσία.

Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.