Διορθώστε επιτέλους το memory leak στο Android 5.0 με ένα απλό module

Αποτέλεσμα εικόνας για memory leak Android 5.0Από την εμφάνιση του πρώτου Android 5.0 Developer Preview οι χρήστες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του memory leak, μία κατάσταση στην οποία οι εφαρμογές και τα animation που κλείνουμε στη συσκευή μας, δεν απενεργοποιούν μαζί τους τις διεργασίες τους και τα κοινά στοιχεία κώδικα που χρησιμοποιούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνεται μεγάλο μέρος της RAM, με την υπόλοιπη διαθέσιμη να μη φτάνει για άλλες εφαρμογές που απλά κρασάρουν.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ένα για αυτό και δεν αντιμετωπίζεται ως ένα, καθώς υπάρχουν πολλά memory leak που πρέπει να διορθωθούν, με τη Google να επιβεβαιώνει ότι το έχει ήδη λύσει και θα μας το προσφέρει σε επερχόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, έως τότε όμως μπορούμε να εγκαταστήσουμε το "Fix Lollipop Memory Leak" module, αν χρησιμοποιούμε το Xposed Framework στη συσκευή μας.

To συγκεκριμένο module αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα memory leak, το οποίο έχει να κάνει με το animation κλεισίματος της οθόνης, που θα μας γλιτώσει μεγάλο μέρος της RAM και δε χρειάζεται τίποτε άλλο από το να το βρούμε στο repository της εφαρμογής του Xposed, να το εγκαταστήσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε.

Απλά πράγματα.

Πηγή:doctorandroid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.