Η νέα μόδα που προστατεύει με επιτυχία την οθόνη του κινητού μας από πτώσεις και φθορές


Τo πιο εύθραυστο και συνάμα ακριβό εξάρτημα σε ένα smartphone είναι σίγουρα η οθόνη του. Μία πτώση από ύψος είναι ίσως ότι χειρότερο μπορείς να του κάνεις καθώς αν σπάσει, η επισκευή της με αυθεντικά ανταλλακτικά θα είναι σίγουρα ακριβή. Μέχρι που μπήκε στη ζωή μας το tempered glass, ένα είδος γυαλιού που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και ήρθε να σώσει τα κινητά μας!

Το tempered glass είναι ένα γυαλί σαν όλα τα άλλα με τη διαφορά ότι οι εξωτερικές του στρώσεις έχουν επεξεργαστεί θερμικά και χημικά για να είναι σκληρότερες από το κανονικό. Αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας είναι το γυαλί να αντέχει περισσότερο σε εξωτερικές πιέσεις και όταν σπάει να θρυμματίζεται σε μικρά κομματάκια για την ασφάλειά μας. Στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιείται σε πολλά πράγματα όπως στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, τους τηλεφωνικούς θαλάμους στο δρόμο και τις εξωτερικές όψεις γυάλινων πολυκατοικειών. Αφού όμως οι συσκευές μας είναι ήδη εξοπλισμένες με Gorilla Glass οθόνες, το οποίο είναι και αυτό ένα είδος tempered glass, ποια είναι η υπηρεσία που μας προσφέρει το δεύτερο;


Η δουλειά του είναι να θυσιαστεί σε περίπτωση πτώσης της συσκευής για να μην πάθει κάτι η οθόνη μας! Τόσο απλά. Το κολλάμε στη συσκευή μας, όπως ακριβώς κάναμε μέχρι σήμερα με τις ζελατίνες και έχουμε πλέον το κεφάλι μας ήσυχο. Αν μας πέσει από τα χέρια, το tempered glass σπάει, αφήνοντας όμως ανέπαφη την οθόνη από κάτω και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να το αντικαταστήσουμε με άλλο. Το κόστος του ξεκινάει από τα πέντε ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 30€ για τα πολύ ποιοτικά τζάμια της Nillkin, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας και δεν παρεμβαίνουν στην ποιότητα της οθόνης και των χρωμάτων. Είναι τέλος ιδιαίτερα λεπτά και έχουν ευχάριστη αφή, σε τέτοιο σημείο που ξεχνάς ότι τα έχεις κολλήσει.


Κυκλοφορούν εδώ και καιρό σε πολλά ελληνικά καταστήματα αλλά και στο Skroutz, ενώ μπορείτε να τα αγοράσετε φθηνότερα σε πακέτα των πέντε ή των 10 από το ίντερνετ. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε την οθόνη της συσκευής μας και ειδικά για όσους κολλάνε ζελατίνες τη συσκευή τους, πρόκειται για μια τεράστια αναβάθμιση.



Πηγή:doctorandroid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.