Με 5 εκατομμύρια πωλήσεις το Raspberry Pi

Αποτέλεσμα εικόνας για Raspberry PiΜέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, το ίδρυμα Rasbperry Pi που κατασκευάζει το ομώνυμο θαυματουργό μικρό υπολογιστή, γιορτάζει τα 5 εκατομμύρια πωλήσεις, τρία χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση.
Με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Rasberry Pi καθιερώθηκε άμεσα ως μια άριστη πρόταση για την προώθηση της διδασκαλίας της επιστήμης των υπολογιστών στα σχολεία της Αγγλίας. Οι σημαντικές του όμως ικανότητες και κυρίως η καταπληκτική του τιμή, οδήγησαν στην ανάπτυξη αρκετών project γύρω από το Rasbperry Pi με μεγάλη επιτυχία.

Το μέλλον του Raspberry Pi στηρίζεται φυσικά στο διάδοχο του, ο οποίος παρουσιάστηκε στις αρχές του μήνα, με την ίδια ακριβώς τιμή ($35) αλλά με πολύ καλύτερες επιδόσεις οι οποίες σύμφωνα με το ίδρυμα είναι έως και έξι φορές καλύτερες από τον προκάτοχό του. Μαζί με την ανακοίνωση αυτή, άλλη μια δημιούργησε αίσθηση, με τη Microsoft να ανακοινώνει ότι τα Windows 10 θα τρέχουν στο νέο αυτό υπολογιστή, με περισσότερες πληροφορίες να γίνονται γνωστές στο μέλλον.
Αποτέλεσμα εικόνας για Raspberry Pi

Κρίνοντας πάντως από το γεγονός ότι στην επίσημη παρουσίαση του Raspberry Pi 2, το ίδρυμα είχε ανακοινώσει πωλήσεις 4.5 εκατομμυρίων τεμαχίων, εύκολα μπορούμε να υποθέσουμε ότι το νέο μέλος της οικογενείας σαρώνει ήδη σε πωλήσεις, βαδίζοντας πυρετωδώς προς το στόχο των 3 εκατομμυρίων έως το τέλος του έτους. Επιπλέον με τον αριθμό πωλήσεων να ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια, το Raspberry Pi γίνει ο πιο δημοφιλής υπολογιστής που έχει κατασκευάσει ποτέ το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.