Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

31 Ιαν 2014

Kingo Android Root: Ο βασιλιάς του root με υποστήριξη σε πάνω από 200 Android συσκευές!


Τα εργαλεία που μπορούν να δώσουν δικαιώματα διαχειριστή (root) σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα, άρχισαν να εξαφανίζονται σιγά σιγά μετά την έλευση του Android 2.3 Gingerbread, όπου και έκλεισαν πολλά κενά ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα. Παρά τα προβλήματα λοιπόν, το Kingo Root είναι μία ευχάριστη έκπληξη από την Κίνα η οποία υποστηρίζει πάνω από 200 συσκευές προσφέροντας παράλληλα ένα πανεύκολο και σύγχρονο γραφικό περιβάλλον.

Υποστηρίζει λοιπόν πάνω από 200 συσκευές από γνωστούς και άγνωστους κατασκευαστές μεταξύ των οποίων τις Google, HTC, Samsung, Sony, LG, Motorola, Asus, Acer, Huawei, Lenovo, Alcatel και Micromax (πλήρης λίστα εδώ). Εκτός από το root μπορεί να κάνει και unroot στις συσκευές μας, ενώ κατά τη διαδικασία εγκαθιστά και τον ανάλογο driver στον υπολογιστή μας, άρα δε χρειάζεται να κάνουμε σχεδόν τίποτα παραπάνω. Το μόνο πράγμα που πρέπει να έχουμε ενεργοποιήσει στη συσκευή μας είναι ο "Εντοπισμός σφαλμάτων" (USB debugging) και φυσικά να τη συνδέσουμε στον υπολογιστή μας μέσω USB. Τόσο απλό!

Μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη σελίδα του και φυσικά περιμένουμε να μας ενημερώσετε για το ποιες συσκευές καταφέρατε να rootάρετε μαζί του. - See more at: http://www.doctorandroid.gr/2014/01/kingo-android-root-root-200-android.html#sthash.QSTsKNRn.dpuf


Πηγή:doctorandroid.gr

Κάμερα τυπώνει εικόνες πάνω σε γυάλινες επιφάνειες

Η καλλιτέχνις Emma Howell επινόησε μια νέα οπτική φωτογραφικής απεικόνισης, εκθέτοντας τις εικόνες της σε δημιουργίες από φυσητό γυαλί.

«Δημιούργησα έναν τρόπο φωτογραφικής εμπειρίας που είναι πολλά περισσότερα από το να κοιτάς μια επίπεδη αποτύπωση της κλισέ παραλίας που όλοι έχουμε δει και ξέρουμε», ισχυρίζεται η Howell.

Αντί λοιπόν για φιλμ ή κάρτες SD, η Howell καταγράφει τις εικόνες της σε χειροποίητες γυάλινες επιφάνειες χρησιμοποιώντας μάλιστα εμφανιστικές τεχνικές που χρονολογούνται πριν από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο!

Η τεχνική περιλαμβάνει πεζοπορία σε απομακρυσμένες περιοχές, με την εργαστηριακή της κάμερα ανά χείρας (η οποία έχει τον σκοτεινό θάλαμο ενσωματωμένο στο πίσω μέρος της), όπου και αναμειγνύει διαφορετικά φωτοευαίσθητα χημικά, προετοιμάζει τη γυάλινη επιφάνεια, συλλαμβάνει το καρέ με την ειδικά τροποποιημένη φωτογραφική της και εμφανίζει την εικόνα πάνω στο γυαλί. Κι όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 15 λεπτών!Την ώρα λοιπόν που οι ψηφιακές μηχανές μάς επιτρέπουν σήμερα να τραβάμε δεκάδες στάσεις το δευτερόλεπτο, η φύση της δουλειάς της Howell είναι εντελώς διαφορετική, καθώς απαιτεί εξαιρετική ακρίβεια και προσοχή τόσο στην επιλογή του θέματος όσο και στη σύνθεσή του.Σαν μαραγκός που φτιάχνει ένα τραπέζι λαμβάνοντας υπόψη τα νερά του ξύλου, έτσι και η Howell παρατηρεί προσεκτικά τα ιδιαίτερα σχέδια της γυάλινης επιφάνειας ψάχνοντας για έμπνευση. Οι διακυμάνσεις του γυαλιού ενσωματώνονται στην καλλιτεχνική δημιουργία, γινόμενες αρμονικό μέρος του φωτογραφικού θέματος...Η κατασκευή της κάμεραςΗ παραγωγή τέτοιων εικόνων εννοείται ότι απαιτεί κάτι πιο εξειδικευμένο από μια compact φωτογραφική. Η καταγραφή φωτογραφικών γεγονότων πάνω σε ανομοιόμορφες γυάλινες επιφάνειες ανάγκασε τη Howell να κατασκευάσει τη μηχανή της από το μηδέν. Έπρεπε λοιπόν να κοιτάξει πίσω στο φωτογραφικό παρελθόν, στην εποχή που οι μηχανές μεγάλου φορμά κατασκευάζονταν από τον εκάστοτε χειριστή τους!Για το σώμα της κάμερας, έκοψε ένα βαρέλι στη μέση. Η εστίαση του φακού ήταν το μεγάλο ζητούμενο, επινόησε λοιπόν μια κατασκευή που της επέτρεψε να προσαρμόζει πάνω στο ακανόνιστο σώμα οποιονδήποτε παραδοσιακό φακό. Αφού έλυσε έτσι μια σειρά ακόμα από δυσκολίες, με κυριότερη τον χώρο όπου εμφανίζεται το «φιλμ» της, έπειτα από 6 εβδομάδες δοκιμών και λάθους, η κάμερα ήταν πανέτοιμη να λειτουργήσει.Ακόμα βέβαια και με την προσεκτική και εξαντλητική διαδικασία κατασκευής, τίποτα δεν εγγυάται το πετυχημένο αποτέλεσμα. Συχνά μάλιστα είναι τα ευτυχή λάθη που εμπλέκονται στη δημιουργική διαδικασία και δίνουν τις υπέροχες εικόνες της Howell!Δείτε τι μπορεί να κάνει η νέα φωτογραφική τεχνική και πού ξέρετε, κάποια στιγμή μπορεί οι φωτογραφικές μηχανές μας να απαθανατίζουν τις εικόνες πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια...Πηγή:newsbest.gr

Το ΕΜΠ συντονιστής σε πρότζεκτ για την ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

Η ανάπτυξη της ασύρματης φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί το στόχο του νέου ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου FABRIC, το οποίο μόλις ξεκίνησε. Συντονιστής και τεχνικός διαχειριστής του έργου είναι το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), με υπεύθυνο τον δρα 'Αγγελο Αμδίτη, διευθυντή της ερευνητικής ομάδας I-SENSE του ΕΠΙΣΕΥ.
Το έργο (http://www.fabric-project.eu) θα αναλύσει όλους τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την επιτυχή εφαρμογή τέτοιων τεχνολογιών ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, είτε στατικών, είτε δυναμικών (εν κινήσει). Το FABRIC θα αξιολογήσει κυρίως κατά πόσον αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμη λύση σε σχέση με τη συμβατική ενσύρματη φόρτιση και, έτσι, να προσφέρουν απτά πλεονεκτήματα.
Το FABRIC («FeAsiBility analysis and development of on-Road chargIng solutions for future electric vehiCles») συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του 7ου Προγράμματος Πλαισίου. Το έργο έχει διάρκεια τέσσερα χρόνια (έως το τέλος του 2017) και υλοποιείται από μία κοινοπραξία 24 εταίρων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σημαντικοί εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, πάροχοι ενέργειας, διαχειριστές οδικών δικτύων, εταιρείες τεχνολογίας, ερευνητικά ινστιτούτα κ.ά. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 9 εκατ. ευρώ, από τα οποία η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ανέρχεται στα 6,5 εκατ.
Η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων εν κινήσει, σύμφωνα με τους ερευνητές του ΕΠΙΣΕΥ, μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από την χρήση μπαταριών στα ηλεκτρικά οχήματα, όπως ο περιορισμός στο χρόνο και στην απόσταση αυτονομίας τους.
Η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων εν κινήσει μπορεί επίσης να επιτρέψει την άμεση διασύνδεση του συστήματος μεταφορών με ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και τη σταδιακή αποσύνδεση των μετακινήσεων από ανθρακοβόρες πηγές, παρέχοντας έτσι πραγματική βιωσιμότητα από κοινωνική και περιβαλλοντική άποψη.
Η διεθνής ερευνητική ομάδα της κοινοπραξίας του έργου θα προσδιορίσει και θα αξιολογήσει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των τελικών χρηστών του συστήματος, καθώς και τα τεχνολογικά κενά που πρέπει να «γεφυρωθούν», έτσι ώστε να παραχθούν εφικτές και συμφέρουσες οικονομικά λύσεις για τις οδικές υποδομές και για τα δίκτυα παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια του έργου, επίσης, θα υλοποιηθούν και θα αξιολογηθούν προηγμένες λύσεις για την πλήρη ενσωμάτωση μιας ευρείας γκάμας μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων στις οδικές και στις ενεργειακές υποδομές, εντός και εκτός πόλης.
Θα εξετασθούν, παράλληλα, κατάλληλες και οικονομικά αποδοτικές τεχνικές λύσεις για τη γενικότερη τεχνολογική υποστήριξη των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων. Η προτεινόμενη τεχνολογική υποδομή θα ελεγχθεί σε πραγματικά πεδία δοκιμών, σε διαφορετικές περιοχές στην Ευρώπη.
Τέλος, θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των επιπτώσεων των νέων λύσεων και στους τρεις «πυλώνες» της αειφορίας: Κοινωνία, Οικονομία και Περιβάλλον.
Εκτός από τις δράσεις διάχυσης και προβολής του έργου στο ευρύ κοινό, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών με εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, σε τεχνικό επίπεδο το ΕΠΙΣΕΥ θα επιβλέψει την αρχιτεκτονική του όλου συστήματος, ενώ θα συμβάλει στην ανάπτυξη των εφαρμογών για την ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στην ανάλυση της διασυνδεσιμότητας με τα δίκτυα ενέργειας. Επίσης, το ΕΠΙΣΕΥ είναι επικεφαλής της υλοποίησης και εγκατάστασης των υποσυστημάτων του FABRIC στις υποδομές, καθώς και για την αξιολόγηση του τελικού συστήματος.
Η πρώτη συνάντηση της κοινοπραξίας θα διοργανωθεί στην Αθήνα, στις 3-5 Φεβρουαρίου, 
Πηγή:kathimerini.gr

Ο ιός Patnote χρησιμοποιείται για τη διάδοση του ZeuS Trojan

Ερευνητές ασφάλειας από την Trend Micro έχουν εντοπίσει μια ενδιαφέρουσα εκστρατεία διανομής malware. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τον ιό Patnote (Pioneer) για να εξαπλωθεί ο ZeuS  (Zbot).
Όταν το αρχείο του Patnote έχει ξεκινήσει, προσθέτει κώδικα σε όλα τα εκτελέσιμα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων και των αφαιρούμενων μονάδων δικτύου. Αυτός ο κώδικας έχει σχεδιαστεί για να εκτελέσει την ενσωματωμένη έκδοση του ZeuS (TSPY_ZBOT.PNR) στο φάκελο ” User Temp ” και να μολύνει άλλα εκτελέσιμα αρχεία.
Το γεγονός ότι ο Patnote εξαπλώνεται σε πολλαπλά συστήματα, κάνει την απειλή πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Επιτρέπει, επίσης, στον ZeuS να μολύνει δίκτυα με περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Patnote χρησιμοποιεί ορισμένους μηχανισμούς που εμποδίζουν τους ερευνητές από την ανάλυση του. Είναι σχεδιασμένο να σταματήσει να λειτουργεί εάν ανιχνευθούν εργαλεία ανάλυσης, όπως StudPDE, ProcDump, Ollydbg ή WinHex.
Για να προστατέψετε το σύστημά σας από αυτή την απειλή, αποφεύγετε να κάνετε κλικ σε ύποπτα links και να διατηρείτε πάντα το λογισμικό προστασίας από ιούς ενημερωμένο.
Πηγή:secnews.gr

Ο πρώτος εκτυπωτής που τυπώνει με νερό!

Κινέζοι ερευνητές έκαναν γνωστό ότι, χάρη σε μια νέα μέθοδο που ανέπτυξαν, ο εκτυπωτής γίνεται τόσο «οικολογικός», που μπορεί να τυπώνει μόνο με νερό αντί για μελάνι. Οι εκτυπωμένες σελίδες φαίνονται καθαρά για αρκετές ώρες, αλλά μέσα σε μια ημέρα το πολύ έχουν ξεθωριάσει τελείως και τα κενά χαρτιά μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Είναι φανερό ότι ο εν λόγω εκτυπωτής έχει νόημα να χρησιμοποιείται μόνο αν κανείς δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει μόνιμα αυτό που τυπώνει, αλλά, από την άλλη, ο χρήστης μπορεί να κάνει μεγάλη οικονομία σε μελάνι και χαρτιά εκτύπωσης (ενώ βοηθά και το περιβάλλον).
perierga.gr - Ο πρώτος εκτυπωτής που τυπώνει με νερό!
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σεν Ξιάο-Αν Ζανγκ, καθηγητή χημείας του πανεπιστημίου Ζιλιίν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», σύμφωνα με τον Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσαν ότι η δημιουργία του εκτυπωτή έγινε με δεδομένο ότι, σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, περίπου το 40% των εκτυπώσεων στους χώρους εργασίας καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων μετά από μία και μόνη ανάγνωσή τους. Η εκτύπωση σβήνει μόνη της μετά από περίπου 22 ώρες, σε θερμοκρασία χώρου κάτω των 35 βαθμών Κελσίου. Το νερό-μελάνι εξαφανίζεται ταχύτερα, αν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη (μάλιστα στους 70 βαθμούς Κελσίου το χρώμα εξαφανίζεται σε μόλις 30 δευτερόλεπτα).
Οι ερευνητές τόνισαν ότι η τεχνολογία τους είναι φθηνή. «Με επαναχρησιμοποίηση του ίδιου χαρτιού 50 φορές, το κόστος είναι μόλις το 1% περίπου των εκτυπώσεων των κανονικών εκτυπωτών ψεκασμού μελάνης», ανέφερε ο Σεν Ξιάο-Αν Ζανγκ. Αλλά ακόμα κι αν το ίδιο χαρτί δεν χρησιμοποιηθεί πάνω από δέκα φορές, το κόστος είναι περίπου το ένα δέκατο έβδομο της συμβατικής εκτύπωσης. Η νέα μέθοδος δεν απαιτεί αλλαγή του εκτυπωτή, αλλά απλώς αντικατάσταση του μελανιού με νερό. Από την άλλη όμως, το «τρικ» έγκειται στο χαρτί εκτύπωσης, το οποίο πρέπει να έχει υποστεί προηγουμένως ειδική επεξεργασία. Συγκεκριμένα, την επικάλυψή του με μια σχετικά άγνωστη αόρατη χρωστική ουσία (την οξαζολιδίνη), η οποία χρωματίζεται μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, μόλις εκτίθεται στο νερό της εκτύπωσης, και έτσι εμφανίζεται το εκτυπωμένο κείμενο.
Αυτή η επεξεργασία του χαρτιού αυξάνει ελαφρά το κόστος της νέας εκτυπωτικής μεθόδου, αλλά όχι πάνω 5%, ποσό που εξοικονομείται με το παραπάνω από το γεγονός ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται πια να αγοράζει μελάνια. Προηγούμενες τεχνικές εκτύπωσης με μελάνια που σβήνουν μόνα τους, παρήγαγαν εκτυπώσεις χαμηλότερης ποιότητας, μεγαλύτερου κόστους και με χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών. Αντίθετα, «το νερό είναι ανανεώσιμη πηγή και προφανώς δεν αποτελεί κίνδυνο για το περιβάλλον», τόνισαν οι κινέζοι ερευνητές, οι οποίοι έχουν μέχρι τώρα κατορθώσει να τυπώνουν σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα (μπλε, ματζέντα, χρυσό και μοβ) αλλά μόνο με ένα κάθε φορά.
Το επόμενο βήμα θα είναι η περαιτέρω βελτίωση τόσο της ανάλυσης της εκτύπωσης όσο και της ταχύτητάς της. Ακόμα, οι ερευνητές ήδη εργάζονται για την κατασκευή ενός μηχανήματος που θα θερμαίνει απότομα τις εκτυπωμένες σελίδες, έτσι ώστε αυτές να σβήνουν αμέσως και να είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν ξανά. Επίσης, αν και, σύμφωνα με τον Ζανγκ, η τεχνική θεωρείται «πολύ ασφαλής», ξεκίνησαν τα σχετικά τεστ τοξικότητας σε ποντίκια.
Πηγή:periega.gr

30 Ιαν 2014

Συμβουλές προστασίας πιστωτικών και χρεωστικών καρτών απο την ESET


Τα πρόσφατα περιστατικά διαρροής προσωπικών δεδομένων σε κατόχους καρτών, ως αποτέλεσμα της επίθεσης κυβερνοεγκληματιών στην αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανεμπορίου Target, καταδεικνύουν ακόμη μία φορά το ζήτημα της προστασίας των καταναλωτών που πραγματοποιούν αγορές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η ESET συμβουλεύει τους κατόχους καρτών για το πώς μπορούν να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους αλλά και την ταυτότητά τους.

Ελέγξτε το λογαριασμό σας για ύποπτη δραστηριότητα, ειδικά αν είχατε πραγματοποιήσει αγορές το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013, οπότε και παρατηρήθηκε έξαρση στα περιστατικά διαρροής. Να είστε σε επιφυλακή ακόμη κι αν δεν φανούν ύποπτες συναλλαγές στην κίνηση της κάρτας, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες πολλές φορές διατηρούν τα στοιχεία και τα χρησιμοποιούν μόλις το θέμα ξεχαστεί από την επικαιρότητα. 

Αντικαταστήστε την χρεωστική/πιστωτική σας κάρτα σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε διαρκώς σε επιφυλακή και να την ελέγχετε. Σε περίπτωση που στην κάρτα σας έχετε δώσει εντολές αυτόματης πληρωμής κάποιων λογαριασμών, θα χρειαστεί αλλαγή των στοιχείων. 

Αλλάξτε το PIN της χρεωστικής σας κάρτας, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες προσπαθούν διαρκώς να «σπάσουν» την κρυπτογράφηση και πολλοί χρήστες καρτών δεν χρησιμοποιούν ισχυρά PIN.

Ελέγχετε τακτικά τις πιστοληπτικές σας αναφορές δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή για δραστηριότητες όπως νέοι λογαριασμοί στο όνομά σας, για τους οποίους δεν είχατε δώσει σχετική εντολή. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μία ειδοποίηση (fraud alert) ή να «παγώσετε» την πιστωτική σας για επιπλέον προστασία, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη ότι θα πρέπει, κατά το διάστημα αυτό, να υποβάλλεστε σε επιπλέον διαδικασίες εξακρίβωσης των στοιχείων σας κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε την κάρτα. 

Αλλάξτε τα passwords που χρησιμοποιείτε για τις online αγορές σας,δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι έρευνες για τις απάτες των τελευταίων ημερών, οποιοδήποτε προληπτικό μέτρο προστασίας θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς.

Να είστε επιφυλακτικοί σε scams, καθώς σε περίπτωση που κλαπούν στοιχεία της κάρτας, οι κυβερνοεγκληματίες συνήθως αποκτούν πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα στοιχεία, τα οποία και χρησιμοποιούν στέλνοντας scam ή phishing email. Φανείτε προσεκτικοί σε links ή email που φαίνονται ύποπτα και μην τα ανοίγετε, αλλά αντίθετα πληκτρολογήστε απευθείας την διεύθυνση URL στο browser σας.

Πηγή:kathimerini.gr

Γιατί ο υπολογιστής σού κάνει κακό

Ο υπολογιστής σου κάνει κακό. Με πολλούς τρόπους. Σε κρατάει καθηλωμένο στην καρέκλα για ώρες με ένα πες-μου-αν-θα καθόσουν-τόσες-ώρες-χωρίς τρόπο. Είναι η τέλεια απασχόληση. Η τέλεια σαπίλα. Θέλω να πω μόνο η σαπίλα του καναπέ μπορεί να συγκριθεί με την σαπίλα της καρέκλας. Και γι’ αυτό δεν είμαι σίγουρος.
Μετά από ώρες και ώρες και χρόνια αρχίζουν οι μυοσκελετικοί πόνοι, τα προβλήματα όρασης, το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και ένα σωρό προβλήματα. Τα οποία μόνο σε ένα βαθμό λύνονται από διόρθωση της θέσης και καλύτερα έπιπλα. Καμίά φορά καταλήγουν στο χειρουργείο.
Και πες ότι αυτά είναι γνωστά και τεκμηριωμένα. Τι ξέρουμε για τα προβλήματα που προκαλεί στην ψυχική σου υγεία; Αυτό είπαμε να ψάξουμε σήμερα και να περάσουμε λίγο τα εσκαμμένα θεωρώντας ότι το να σου αλλάζει τη διάθεση από τη χρήση υπολογιστή έχει να κάνει με τη γενικότερη υγεία σου. Ακόμα και  το δεν μπορώ να κοιμηθώ μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επιβλαβές.

Καταστρέφει τη δημιουργική διαδικασία

Από τι κινδυνεύεις: Η συνεχής ενασχόληση με τα social media και το internet είναι μεν αποτελεσματικό όταν θες να κάνεις τη δουλειά σου ή να ενημερωθείς αλλά διακόπτει  δημιουργική διαδικασία.
Ποιος το λέει: Διάφοροι ψυχολόγοι που συνδέουν την εσωστρέφεια με τη δημιουργικότητα. Συνήθως οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι εξωστρεφείς αλλά τόσο όσο χρειάζεται για να ανταλλάσουν ιδέες. Κατά βάση είναι περισσότερο εσωστεφείς κάτι που συνδέεται με την δημιουργική διαδικασία. Το περιβάλλον των ηλεκτρονικών μέσων δεν ευνοεί την εσωστρέφεια.
Μαζί τους συμφωνούν καλλιτέχνες, μουσικοί και συγγραφείς. Και μαζί τους συμφωνεί και ο Steve Wozniak  ένας από τους συνιδριτές της Apple: “Οι περισσότεροι εφευρέτες ζουν στο μυαλό τους. Είναι σαν καλλιτέχνες. Και οι καλλιτέχνες δουλεύουν καλύτερα μόνοι. Δούλεψε μόνος σου. Όχι σε ομάδα, όχι σε επιτροπή.
Πρέπει να ανησυχήσεις; Λογικό ακούγεται. Οσο αυξάνουν τα μέσα αυξάνει και ο όγκος εργασίας πάνω σε αυτά. Χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να γίνει μια δουλειά αλλά γίνονται περισσότερες δουλειές συνολικά: login, τα status updates, τα upload, οι δημιουργίες λογαριασμών. Είναι λογικό ότι ta social media δεν χρειάζονται πολύ συγκέντρωση για να τα χρησιμοποιείς και επομένως “ανακατεύονται” με άλλες δημιουργικές δραστηριότητες που χρειάζονται μεγαλύτερη προσήλωση.

Αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι

Από τι κινδυνεύεις: Η χρήση των υπολογιστών αλλάζει τη χρήση της γλώσσας. Και η αλλαγή της γλώσσας είναι ένδειξη αλλαγής του τρόπου σκέψης.
Ποιος το λέει; Η Kyle Jasmin από το University of College London, στο Psychonomic Bulletin and Review. Έχει βρει ότι οι λέξεις που έχουν περισσότερους χαρακτήρες στο δεξί κομμάτι ενός qwerty πληκτρολογίου προσλαμβάνονται πιο θετικά. Τα qwerty πληκτρολόγια υπήρχαν από παλιά αλλά τώρα η χρήση τους είναι συχνότερη. Συμφωνεί μαζί της και η Joan Lee από το Πανεπιστήμιο που λέει ότι η χρήση υπολογιστή μειώνει το γλωσσικό πλούτο και την ικανότητα να ερμηνεύουμε λέξεις. Πολύ απλά προσπερνάμε πολλές που δεν καταλαβαίνουμε.
Πρέπει να ανησυχήσεις; Αφού το λένε δύο ακαδημαικοί μάλλον ναι. Δεν ακούγεται να είναι και το τέλος του κόσμου αλλά γλώσσα  και σκέψη πάνε μαζί.

Αυπνία

Από τι κινδυνεύεις: Η χρήση του υπολογιστή, smartphones και η τηλεόραση επηρρεάζουν την παραγωγή μελατονίνης, τον κιρκαδικό ρυθμό και εμποδίζουν τον βαθύ αναγγεννητικό ύπνο.
Ποιος το λέει: Η Sara Thomée από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ πουβρήκε ότι η χρήση υπολογιστών συνδέεται με αυξημένα επίπεδα στρες και αυπνίας. Τα συμπτώματα ήταν πιο έντονα με συνδυασμό βαριάς χρήσης υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων. Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και η Η Randy Nelson από το Ohio State University βρήκε ότι το είδος της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα τάμπλετ και οι υπολογιστές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον ύπνο.
Πρέπει να ανησυχήσεις; Το καλό που σου θέλω. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Κατάθλιψη

Από τι κινδυνεύεις: Η χρήση υπολογιστών, tablet και φωτεινών οθονών σε βραδυνές ώρες αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης εξαιτίας του είδους της ακτινοβολίας που εκπέμπουν.
Ποιος το λέει: Το λέει ο Samer Hattar από το Johns Hopkins University στο περιοδικό Nature.Γιατί έκατσε και βρήκε ότι το ίδιο είδος ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα tablet και τα laptop μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη ανεξαρτήτως από τις διαταραχές ύπνου. Ο ίδιος έχει βρει ότι αυτή η ακτινοβολία επηρρεάζει τη διάθεση και την ικανότητα μάθησης. Το πρώτο είναι ιδιαίτερα σοβαρό γιατί σχετίζεται το πόσο καλά λειτουργείς μέσα στην ημέρα. Στα ίδια καταλήγουν και οι Thomée S, Härenstam A, Hagberg M υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ζήτημα μειωμένης απόδοσης.
Πρέπει να ανησυχήσεις; Υπάρχουν παλιότερες έρευνες που δείχνουν ότι η χρήση υπολογιστή πάνω από πέντε ώρες καθημερινά προκαλούν συμπτώματα κατάθλιψης. Αυτές οι έρευνες αφορούν ποντίκια  και θα χρειαστούν επιπλέον έρευνες. Οπότε τίποτα επιβεβαιωμένο. Αλλά οι ενδείξεις που σιγά σιγά βγαίνουν προς τα έξω είναι ισχυρές.

Αντίληψη της πραγματικότητας

Από τι κινδυνεύεις: Ο υπερβολικός έλεγχος των email και ηλεκτρονική επικοινωνία σε ώρες εκτός γραφείο σου καίει τον εγκέφαλο.
Ποιος το λέει: Η Dr Emma Russell από Kingston Business School στο Science Daily που βρήκε ότι όσοι ελέγχουν τα mail  τους σε ώρες εκτός γραφείου νιώθουν την υποχρέωση να απαντήσουν και στο τέλος καταλήγουν να βλέπουν φαντάσματα. Ότι δηλαδή χτύπησε το κινητό τους χωρίς να έχει χτυπήσει.
Πρέπει να ανησυχήσεις; Δεν είναι και hardcore επιστήμη (η έρευνα έχει γίνει σε 28 άτομα  και είναι απλά στατιστική) αλλά δεν αμφισβητείται η εγκυρότητα των αναφορών. Σε αυτό το κομμάτι αναμένουμε.
Πηγή:oneman.gr

ASUS ThunderboltEX II, Νέες κάρτες PCI-Express με θύρες Thunderbolt 2.0 20Gbps

Η ASUS προχώρησε στην ανακοίνωση της δεύτερης γενιάς καρτών Thunderbolt 2.0 που κάνουν χρήση του πρότυπου  PCI-Express 2.0. Τα δύο νέα μοντέλα έχουν τις ονομασίες ThunderboltEX II καιThunderboltEX II/DUAL.
Η ASUS χρησιμοποίησε τους νέους controllers της IntelDSL5320 και DSL5520 στα μοντέλαThunderboltEX II και ThunderboltEX II/DUAL αντίστοιχα.
Η βασική διαφορά τους βασίζεται στις παρεχόμενες εισόδους, που στην πρώτη περίπτωση προσφέρονται 1 x Thunderbolt 2.0 και 1 x DisplayPort-IN θύρες ενώ στην δεύτερη έχουμε διπλάσιο αριθμό θυρών, δηλαδή 2 x Thunderbolt 2.0 και 2 x DisplayPort-IN.
Οι συγκεκριμένοι ελεγκτές δεν μπορούν πάντως να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε μητρική. Προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο ορισμένα μοντέλα της ASUS που κάνουν χρήση του chipset Z87 Express.

Πηγή:ghz.gr