Tο Facebook μπλοκάρει προφίλ και ζητεί ταυτότητα

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι χρήστες του Facebook βλέπουν τις σελίδες τους στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης  μπλοκαρισμένες και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παράξενη αυτή κίνηση.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα αιτήματα αυτά χαρακτηρίζονται νόμιμα και πως πριν από ένα περίπου χρόνο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε αυτό το βήμα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.
Με αυτόν τον τρόπο η υπηρεσία θέλει να διασφαλίσει ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία. Επίσης, θέλει να διαγράψει τους χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.
«Στείλτε μας αντίγραφο ενός πιστοποιητικού ταυτότητας με φωτογραφία, ώστε να εξακριβώσουμε το όνομά σας», είναι το μήνυμα που εμφανίζεται σε πολλούς πολίτες στη σελίδα του Facebook και το οποίο προτρέπει τους χρήστες του να διαβάσουν την πολιτική του σχετικά με τις ταυτότητες. 
Πάντως, οι περισσότεροι χρήστες του Facebook εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι πρέπει να «ανεβάσουν» στο Διαδίκτυο τα προσωπικά τους στοιχεία, αφού, μεταξύ άλλων, πρέπει να αναρτήσουν και μια φωτογραφία ταυτότητας!
Ωστόσο, η εταιρεία προτρέπει τους πολίτες να καλύπτουν με κάποιο τρόπο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τις πληροφορίες που δεν είναι απαραίτητες, καθώς το  Facebook ζητά «μόνο» το πραγματικό όνομα του χρήστη, φωτογραφία και την ημερομηνία γέννησής του!
Σημειώνεται ότι ανάλογη διαδικασία ακολουθεί και το Instagram... 
Πηγή:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.