Η εταιρεία Zalman πτώχευσε!

Οι tech enthusiasts γνωρίζουν πολύ καλά την εταιρεία Zalman, η οποία επί χρόνια είχε συνδέσει το όνομα της με πολλά συστήματα ψύξεως για PC, περιλαμβάνοντας από απλά ανεμιστηράκια και ψήκτρες CPU μέχρι εξελιγμένα συστήματα υδρόψυξης. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της κορεάτικης εταιρείας, η Zalman πρόκειται πολύ σύντομα να σταματήσει την παραγωγή προϊόντων, καθώς όπως έγινε γνωστό η γνωστή εταιρεία οδηγήθηκε στην χρεοκοπία.
Οι λόγοι για την χρεοκοπία βέβαια δεν σχετίζονται τόσο με την  πορεία της Zalman, αλλά λόγω των ενεργειών και των κακών χειρισμών των υπευθύνων της Moneual, της μητρικής εταιρείας που ανήκει η Zalman. Ο CEO της Moneual, Harold Park και οι αντιπρόεδροι της Scott Park και Won Duck-yeok επί σειρά ετών εξαπατούσαν τους πάντες με την διακίνηση ψευδών εγγράφων που αφορούσαν την οικονομική κατάσταση της Zalman. Ο λόγος βέβαια που έγινε αυτό ήταν για να μπορούν οι υπεύθυνοι της να μπορούν να εξασφαλίζουν αδιάκοπα τραπεζικά δάνεια. Συνολικά, ο Park και οι συνεργάτες του με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να εξασφαλίσουν δάνεια ύψους 2.98 δισεκατομμυρίων. Βέβαια, κάποιοι παράγοντες αγοράς κατάφεραν να αντιληφθούν και να ξεσκεπάσουν την απάτη, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών της Zalman στο χρηματιστήριο.  Τώρα βέβαια, το πώς θα γίνει να πάρουν πίσω οι τράπεζες τα λεφτά που δάνεισαν στην Zalman αυτή είναι μία ιστορία που σίγουρα θα τραβήξει εις μάκρος και με πολλά δικαστικά "ραντεβού".
Αυτή τη στιγμή η γνωστή εταιρεία, διαθέτει μία σειρά από πατέντες που σχετίζονται με λύσεις που αφορούν σε συστήματα ψύξης, για αυτό και σίγουρα εταιρείες (όπως η Cooler Μaster και η Thermaltake) που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.
Πηγή:digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.