Η Νέα Υόρκη ετοιμάζει το ταχύτερο και μεγαλύτερο δημόσιο WiFi στον κόσμο

Οι δημόσιοι χώροι στη Νέα Υόρκη "γίνονται... ασύρματοι" χάρη σε μία κοινοπραξία του δημοσίου με ιδιωτικές εταιρείες που αναμένεται να φέρει συνδεσιμότητα WiFi με ταχύτητες Gigabit μέσω ενός δικτύου που ονομάζεται LinkNYC.
H νέα αυτή πρωτοβουλία σύμφωνα με εκπροσώπους της πόλης θα αποφέρει έσοδα τουλάχιστον $500 εκατομμυρίων από διαφημίσεις μέσα στα επόμενα 12 χρόνια. Την περάτωση του έργου για το δίκτυο LinkNYC έχει αναλάβει μία κοινοπραξία με την ονομασία CityBridge, που αποτελείται από τις εταιρείες Titan και Control Group που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διαφήμισης στα μέσα μεταφοράς και στην διαφήμιση και στον σχεδιασμό αντίστοιχα, από την γνωστή εταιρεία στον χώρο των ημιαγωγών για φορητές συσκευές και δίκτυα Qualcomm και τον κατασκευαστή hardware Comark.

Συνεργάτες από την πλευρά της πόλης της Νέας Υόρκης είναι το Γραφείο Δημάρχου Τεχνολογίας και Καινοτομίας καθώς και το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Το δίκτυο LinkNYC θα είναι τουλάχιστον 100 φορές ταχύτερο από το μέσο δημοτικό δίκτυο WiFi και 20 φορές ταχύτερο από τη μέση οικιακή υπηρεσία Internet στη Ν. Υόρκη. Οι άνθρωποι που θα το χρησιμοποιούν θα μπορούν να κατεβάσουν μία υψηλής ποιότητας κινηματογραφική ταινία μέσα σε 30 δευτερόλεπτα σύμφωνα με την ανακοίνωση της κοινοπραξίας CityBridge.

Η κατασκευή των σταθμών LinkNYC θα ξεκινήσει το 2015 και τα πρώτα κιόσκια θα μπουν σε λειτουργία προς το τέλος της χρονιάς. Η πόλη της Νέας Υόρκης σκοπεύει να εγκαταστήσει έως και 10.000 τέτοια Links κατά μήκος των πέντε περιφερειών.



Τι είναι αυτά τα Links; Αυτές οι κατασκευές που μοιάζουν με κιόσκια, θα αντικαταστήσουν τους παλιούς τηλεφωνικούς θαλάμους της πόλης, και έχουν σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπουν την ασύρματη συνδεσιμότητα ενώ παράλληλα θα δείχνουν διαφημίσεις και θα διαθέτουν διαδραστικά στοιχεία.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά αυτών των κατασκευών θα είναι τα δωρεάν τηλεφωνήματα προς όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, μία οθόνη αφής που θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης, διαδραστικούς χάρτες, δωρεάν τηλεφωνήματα έκτακτης ανάγκης και πληροφοριών, σταθμούς φόρτισης συσκευών καθώς και οθόνες για δημόσιες ανακοινώσεις και διαφημίσεις.
Το δίκτυο LinkNYC θα είναι επίσης το πρώτο δημόσιο ασύρματο δίκτυο WiFi που θα προσφέτει κρυπτογραφημένη σύνδεση.

Για να δείξει την δέσμευση της προς την οικονομία της πόλης, η κοινοπρακία CityBridge ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει τις εγκαταστάσεις για την κατασκευή των συσκευών και σταθμών του δικτύου LinkNYC στη Ν.Υόρκη, και θα δημιουργήσει 100 με 150 μόνιμες θέσεις εργασίας καθώς και ακόμη 650 θέσεις εργασίας με υποστηρικτικό ρόλο.

Πηγή:insonia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.