Preview έκδοση του Skype Translator με ταυτόχρονη παρουσίαση text και ομιλίας!

Microsoft τον περασμένο Μάιο, παρουσίασε το Skype Translator, ένα πρωτοποριακό εργαλείο, το οποίο μπορεί να μεταφράσει real-time τη συνομιλία δύο ατόμων που συμμετέχουν σε μία βίντεο κλήση. Ύστερα από πολλά χρόνια, οι developers της Microsoft κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εξελιγμένο software εργαλείο, το οποίο επιτρέπει την on the fly μετάφραση με την ταυτόχρονη παρουσίαση text και ομιλίας. Ωστόσο, επειδή όπως όλες οι τεχνολογίες απαιτούν αρκετό χρόνο μέχρι να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα πάσης φύσεως τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται, η Microsoft ζητάει τη βοήθεια και το feedback των χρηστών του Skype, για αυτό και πρόσφατα κυκλοφόρησε μία preview έκδοση του Skype Translator.skype-translator_1
H υπεύθυνη του Skype Yashmin Khan, σύμφωνα με μία ανάρτηση που πραγματοποίησε στο επίσημο blog της εφαρμογής Skype, αναφέρθηκε στην τεράστια αποδοχή και στον μεγάλο ενθουσιασμό του κοινού για την λειτουργία του Skype Translator. Μάλιστα, η υπεύθυνη του Skype τόνισε ότι η γλώσσα ανέκαθεν αποτελούσε ένα τροχοπέδη για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας και την ευρύτερη διάδοση της επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους και το Skype Translator tool, κατορθώνει να εξαλειφθούν για πάντα τα όποια εμπόδια. Η ευρεία αποδοχή του συγκεκριμένου εργαλείου, δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση, καθώς πολλές πολυεθνικές εταιρείες για παράδειγμα θα μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματα μετάφρασης που μπορεί να αναπτυχθούν στην επικοινωνία των υπαλλήλων τους, που μιλούν διαφορετικές γλώσσες.
skype-translator_2
Η preview έκδοση του Skype Translator είναι δωρεάν, αν και αρχικά είναι διαθέσιμη μόνο σε υπολογιστές ή tablets που τρέχουν Windows 8.1. Επίσης, σε αυτό το στάδιο προσφέρονται ελάχιστες γλώσσες, όμως στο μέλλον (και όσο θα προχωράει το development) αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες και άλλες γλωσσικές επιλογές. Εάν θέλετε να το δοκιμάσετε και να πάρετε μία γεύση από τις δυνατότητες του, δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ.
Πηγή:digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.