Ο Boris είναι το πρώτο ρομπότ που πλένει πιάτα

Ο Boris είναι ένα από τα πρώτα ρομπότ στον κόσμο που μπορούν να κάνουν με τα χέρια τους ιδιαίτερα εντυπωσιακές κινήσεις, και αρκετά πρακτικές, όπως να πιάνουν μικρά αντικείμενα - σαν τα ποτήρια - χωρίς να τα σπάνε! 

Η ικανότητά τους αυτή, εξοπλίζει τον Boris με το σημαντικό πλεονέκτημα ότι μπορεί να στέκεται επί ώρες πάνω από τον νεροχύτη και να πλένει πιάτα - χωρίς να τα σπάει όπως είπαμε - και βεβαίως χωρίς ο ίδιος να διατρέχει κίνδυνο να πάθει κάποιο βραχυκύκλωμα!

Το συμπαθητικό αυτό ρομπότ, αναπτύχθηκε στην Αγγλία από ειδικούς του πανεπιστημίου του Μπίρμπινγκχαμ, και όπως ανέφερε ο επικεφαλής των επιστημόνων, καθηγητής Τζέρεμι Γουάιατ, το χέρι του Boris είναι όπως του ανθρώπου, με δάκτυλα που του επιτρέπουν να τα χρησιμοποιεί για να μετακινεί με ασφάλεια κάποιο αντικείμενο.

Πάνω από τον νεροχύτη ή μπροστά σε ένα ντουλάπι ο Boris μπορεί να χρησιμοποιεί δύο ή τρία ή όλα του τα δάκτυλα ανάλογα με το αντικείμενο που πρέπει να πιάσει για να μεταφέρει ενώ την ίδια στιγμή είναι σε θέση να αναλύσει μια πληθώρα επιλογών για το πώς να μετακινήσει το αντικείμενο, δηλαδή να το περιστρέψει, να το περάσει κάτω από τη βρύση, να το περάσει πάνω από τη βρύση, κλπ.




Το συγκεκριμένο ρομπότ, αποτελεί τμήμα ενός μεγαλύτερου προγράμματος που λέγεται PaCMan, και το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη ρομπότ που θα χρησιμοποιούνται σε σπίτι ή γραφεία για να βοηθούν ανθρώπους χάρη στην ικανότητά τους να επιτελούν μεγάλη ποικιλία κινήσεων.









Πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.