Ανακαλύψτε 3 κρυμμένες αλλά χρήσιμες δυνατότητες του VLC

Ο VLC είναι ίσως ο δημοφιλέστερος media player για τα περισσότερα desktop λειτουργικά συστήματα, ενώ διαθέτει και εκδόσεις για Android και iOS φορητές συσκευές.

Ο VLC ξεκίνησε από το Linux ως ένας media player με δυνατότητα streaming και αναπαραγωγή media υλικού μέσα από LAN δίκτυο (άλλωστε VLC σημαίνει Video LAN client), αλλά έγινε σύντομα δημοφιλής και στα Windows, κυρίως επειδή μπορούσε να αναπαράγει τους περισσότερους τύπους αρχείων, λόγω των ενσωματώμενων codecs.

Επίσης, ήταν από τους πρώτους media players που υποστήριζαν τα αρχεία υποτίτλων.

Αυτό όμως που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν, είναι ότι το VLC έχει αρκετές επιπλέον δυνατότητες, τις οποίες και θα παρουσιάσουμε παρακάτω.

1. Download YouTube videos

Μία από τις σημαντικές και χρήσιμες δυνατότητες του VLC είναι ότι μπορεί να κατεβάσει video αρχεία από το YouTube.
Επιλέξτε και αντιγράψτε το URL από το video που επιθυμείτε (χωρίς το "s" αν είναι της μορφής https:// και επικολλήστε το, στο μενού: Media > Open Network Stream, και πατήστε Play. Στη συνέχεια στο μενού Tools, επιλέξτε Codec Information και στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε το link που βρίσκεται στο πεδίο Location. Αυτό αντιγράψτε το και επικολλήστε το στον browser σας και πατήστε Enter. Πρόκειται για το link από τους servers του YouTube όπου και κατά την αναπαραγωγή του, με δεξί κλικ πάνω στο video μπορείτε να αποθηκεύσετε το video στον υπολογιστή σας (save video as...).

2. Εγγραφή επιφάνειας εργασίας

Αρκετά χρήσιμη δυνατότητα για όσους δημιουργούν video tutorials, ή αν θέλετε να δείξετε σε κάποιον τι πρόβλημα αντιμετωπίζετε.
Πηγαίνετε στο μενού Media->Open Capture Device και στο μενού Capture Mode επιλέγετε Desktop, ενώ στο κάτω πεδίο αλλάξτε τα f/s στα 15f/s που είναι ικανοποιητικός αριθμός για την εγγραφή του desktop. Στην επιλογή Play, εσείς επιλέξτε το βελάκι στα δεξιά και κάνετε κλικ στο Convert. Στην επόμενη οθόνη επιλέγετε από το Profile το είδος του αρχείου (επιλέξτε mp4) και αποθηκεύστε το στο φάκελο του υπολογιστή που επιθυμείτε. Τέλος, επιλέξτε Start.

3. Μετατροπή αρχείων video

Μία χρήσιμη δυνατότητα είναι η μετατροπή αρχείων video, ειδικά για όσους έχουν συσκευές που δεν υποστηρίζουν όλους τους τύπους αρχείων.
Πηγαίνετε στο μενού Media->Convert/Save και στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγετε με το Add το αρχείο που θέλετε να μετατρέψετε. Αφού επιλέξετε το αρχείο, επιλέγετε Convert/Save και στο νέο παράθυρο, έχετε τις ρυθμίσεις όπως και πριν, σχετικά με το είδος του εξαγόμενου αρχείου και τον φάκελο αποθήκευσης.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.