Ιπτάμενο αυτοκίνητο με το όνομα Aeromobil 3 παρουσιάζεται στην Αυστρία

Το τρίτο πρωτότυπο του ιπτάμενου αυτοκινήτου AeroMobil θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Καινοτομίας που θα λάβει χώρα στην Αυστρία στις 29 Οκτωβρίου.
Όπως έχουμε ήδη παρουσιάσει στο econews, το Aeromobil είναι ένα ελικοφόρο αεροσκάφος που λειτουργεί ως αυτοκίνητο, ενώ η αεροδυναμική καμπίνα του πιλότου-οδηγού, το μικρό βάρος και τα πτερύγια στο πίσω μέρος του προσδίδουν έναν έντονο χαρακτήρα αεροσκάφους.
Ώθηση δίνει ένας υδρόψυκτος κινητήρας Rotax 912, ισχύος 100 ίππων, ο οποίος είναι τοποθετημένος πίσω από τα καθίσματα.
Το σύστημα πλοήγησης εκτείνεται από την έλικα πίσω έως τους δύο μπροστινούς τροχούς.
Όταν το Aeromobil λειτουργεί ως αυτοκίνητο, τα φτερά αναδιπλώνονται πίσω και η μηχανή κινεί τους μπροστά τροχούς, ενώ οι μικροί πίσω τροχοί υποστηρίζουν την ουρά. Η δομή είναι πολύ αραιή και το συνολικό καθαρό βάρος του κελύφους ανέρχεται σε 450 κιλά. Στην καμπίνα χωράνε δύο επιβάτες, ενώ υπάρχουν δύο τιμόνια, το ένα μέσα στο άλλο, μπροστά στον οδηγό-πιλότο.


         
Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, όταν το Aeromobil φτάσει στο αεροδρόμιο, ο οδηγός-πιλότος πατάει ένα κουμπί για να ξεδιπλώσει τα φτερά μήκους 8,2 μέτρων. Επίσης μεταστρέφει το κιβώτιο ταχυτήτων προς την πίσω έλικα.
Σε λειτουργία αεροσκάφους, το Aeromobil αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ/ώρα και έχει αυτονομία 700 χιλιομέτρων.
Σε λειτουργία αυτοκινήτου, μπορεί να σταθμεύσει σε κανονικούς χώρους, όπως τα συμβατικά οχήματα και “καίει” κανονική βενζίνη που διατίθεται στα πρατήρια καυσίμων.
Το σκαρί του αποτελείται από πλαίσιο χαλύβδινων σωλήνων με κέλυφος από ανθρακονήματα.
Η Τατιάνα Βέμπερ, εκπρόσωπος της AeroMobil, σχολίασε: «Αναπτύσσουμε το συγκεκριμένο όχημα από το 1990. Αυτή είναι η τρίτη έκδοση του ιπτάμενου αυτοκινήτου. Θεωρούμε ότι ταιριάζει πλέον απόλυτα στα στάνταρ των κοινών αυτοκινήτων».
«Λαμβάνουμε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα από ειδικούς στον χώρο της εναέριας κίνησης τόσο για το ντιζάιν όσο και για τις τεχνικές λύσεις του οχήματος» πρόσθεσε η Βέμπερ.


Το Aeromobil 3 δεν είναι βέβαια το μοναδικό ιπτάμενο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί. Υπάρχει επίσης το αμερικάνικο Terrafugia που διπλώνει τα φτερά του κάθετα κατά μήκος του αμαξώματος. Υπάρχει επίσης το ολλανδικής κατασκευής PAL-V, ένα τρίκυκλο όχημα εδάφους που μεταμορφώνεται σε γυροκόπτερο στα αεροδρόμια.

Πηγή:econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.