O Bill Gates και οι 11 κανόνες της Ζωής και οι άπειροι ηλίθιοι

Νομίζω πως πλέον αυτή την επιδημία της ηλιθιότητας θα πρέπει να την διαπομπεύουμε και να την γελοιοποιούμε, μαζί φυσικά με όλους αυτούς που την αναπαράγουν, χάριν της ευκολίας του copy-paste και των πολλών άρθρων. Βέβαια η ηλιθιότητα δεν είναι κάτι νέο, πάντα υπήρχε, απλά το διαδίκτυο μας έδωσε την ευκαιρία να εξακριβώσουμε το μέγεθός της. Και το ελληνόφωνο διαδίκτυο στο σύνολό του αναπαράγει στα μέγιστα την ηλιθιότητα και όχι άδικα, καθώς αυτό γίνεται από ηλίθιους ή/και πονηρούς (η πονηριά δεν σημαίνει εξυπνάδα) που προφανώς απευθύνονται σε ηλίθιους, κάτι που μάλλον ισχύει, κρίνοντας από τα αποτελέσματα που δίνουν αυτές οι αναπαραγωγές σε social sites, όπως το Facebook. Και για να μην επαναλαμβανόμαστε, τα ακολούθα άρθρα δίνουν επακριβώς την ισχύουσα πραγματικότητα:

Ο Δρακονιανός Ευγονιστής Bill και η Αλήθεια για το Δένδρο της Ζωής:

Ο Bill Gates, ίσως είναι το πιο καλό παράδειγμα που αρέσκεται να προβάλλει το καπιταλιστικό σύστημα, ως “φαινόμενο” ή πιο απλά, το πως ακόμα και ένας στερημένος nerd που δεν έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο, μπορεί να πραγματοποιήσει το “αμερικάνικο όνειρο” και να γίνει πολυεκατομμυριούχος.
Τώρα, το πως είναι Δρακονιανός, δεν το λέμε εμείς, μα οι ίδιοι που αναπαραγάγουν διάφορα, όπως για παράδειγμα, εκείνο το φοβερό -πως ο Gates είπε- ότι τα ελληνικά είναι η γλώσσα των υπολογιστών.
Το ότι είναι ευγονιστής από την άλλη, το λέει και το καυχιέται ο ίδιος, λέγοντας (και πιστεύοντας προφανώς), ότι κάνει το έργο του θεού, επιδιδόμενος σε ένα σπορ (κατ’ αυτόν) με ζωές ολοκλήρων πληθυσμών, έχοντας φυσικά επενδύσει (φιλανθρωπία χωρίς αντίκρυσμα/κέρδος δεν νοείται) στις αντίστοιχες πολυεθνικές που ελέγχουν όλα αυτά.
Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες για τους ηλίθιους [αρθρογράφους-copy-pasteάδες/δημοσιογράφους/χρήστες του Facebook/αναγνώστες με εθνικιστικά/συνωμοσιολογικά (αν)εγκεφαλικά κύτταρα]. Τις τελευταίες ώρες, λιγότερο από μέρα (τρέχουσα ημερομηνία 17/9/14), κυκλοφόρησε (ξανά), μια δημοσίευση, στην οποία φέρεται πως ο Bill Gates δίνει έναν 11λογο, για συμβουλές μιας “επιτυχημένης ζωής”. Και όπως, χαρακτηριστικά προλογίζουν το άρθρο:
Σε μια πρόσφατη ομιλία του σε ένα γυμνάσιο ο Μπιλ Γκέιτς (Bill Gates), πετυχημένος τεχνοκράτης, μίλησε στα παιδιά για το πώς οι αποκαλούμενοι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας απευθύνοντάς τους έντεκα κανόνες για τη ζωή.
Ο τίτλος που κυκλοφόρησε, με πολύ μικρές παραλλαγές, είναι:
Οι 11 κανόνες του Bill Gates
Πιασάρικο το θέμα, συνοδεύεται και από ένα τρανταχτό όνομα, επόμενο λοιπόν ήταν να τύχει μεγάλης αναπαραγωγής (που προφανώς θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες/μέρες) και -φυσικά- το έκαναν (και θα κάνουν) σελιδες κάθε βεληνεκούς, όπως μας αποδεικνύει και ο Γούγλης:
Screenshot
Τι λένε οι “11 κανόνες του Bill Gates”:
Τι λένε, όμως, οι περίφημες αυτές οδηγίες του παντογνώστη Bill Gates που με τόση σπουδή έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν άπαντες; Αυτά που θα διαβάσετε στο screenshot που ακολουθεί που είναι από μια εκ’ των ιστοσελίδων που το αναδημοσίευσαν, έτσι, επειδή τους άρεσε και θα τους έφερνε hits:
gates_rules_hoax
Βέβαια προσωπικά, μα και άλλοι που ξέρω, πιστεύουμε πως αυτά τα είπε ο Γκοτζίλα, μα εμείς δεν είμαστε φερέγγυοι, όπως οι διάφορες γνωστές και μη εξαιρετέες ειδησιο-γραφικές σελιδες. Επομένως, ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά όλο αυτό.

Το Hoax, η άγνοια, η βλακεία και τα καμμένα εγκεφαλικά κύτταρα:

Να προσθέσουμε, πως οι πιο ψαγμένοι αρθρογράφοι και δημοσιογράφοι (επειδή δημοσιεύτηκε και σε ειδησιο-γραφικές σελίδες), για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη “εγκυρότητα”, συνόδευσαν το άρθρο με τους “11 κανόνες του mr. Bill” και με μια σχετική εικόνα ή έκατσαν και το έκαναν και στα ελληνικά!:
bill-gates-11-rules-smScreenshot
Προσπερνάμε πως κάνει μπαμ, ότι είναι hoax και ας δούμε το γιατί, επειδή δεν είναι ένας και δυο, μα αρκετοί περισσότεροι οι λόγοι που αποδεικνύουν αυτό:
1. Ημερομηνία και Τόπος:
Απόλυτα ασαφή:
“Πρόσφατα” και σε “ένα γυμνάσιο” (κάποιοι συμπλήρωσαν του Ιλινόις των ηπα)
Ο τρόπος δηλαδή, που αρχίζει το κάθε hoax (κάπου – κάποιος – κάποτε).
Μα είναι δυνατόν, να έκανε μια ομιλία ο Bill Gates και να μην έγινε γνωστό, έστω στα αμερικάνικα μέσα (ΜΜΕ και WEB);
Φυσικά, η οποιαδήποτε αναζήτηση στο διαδίκτυο, δεν θα δείξει τίποτα. Μια “ομιλία” φάντασμα.
2. Κάτι μου θυμίζει:
Όπως είναι ευνόητο και συμβαίνει κατά κόρον, μια hoax “είδηση”, χωρίς ημερομηνίες και συγκεκριμένα στοιχεία, έχει την δυνατότητα να αναπαράγεται στο πέρασμα των δεκαετιών. Έτσι και αυτή που όσοι/ες βολτάρετε από παλιά στο διαδίκτυο, ίσως θυμηθείτε ένα chain letter που κυκλοφορούσε μέσω mail και λιστών ταχυδρομείου εκείνη την εποχή και πιο συγκεκριμένα το 2000 και -τότε- είχε τίτλο:
Bill Gates’ Message on Life
Email contributed by Roman S., Feb. 8, 2000:
Email contributed by Roman S., Feb. 8, 2000:
Στη συνέχεια κυκλοφόρησε ξανά, με τον ίδιο τρόπο κυρίως, το 2003, με τίτλο:
BILL GATES’ SPEECH TO MT. WHITNEY HIGH SCHOOL in Visalia, California.
Email contributed by Sarah C., July 12, 2003:
Email contributed by Sarah C., July 12, 2003:
Και για να μην μακρηγορούμε, συνέχισε να κυκλοφορεί, με έντονες εμφανίσεις το 2006/2007, 2010/2011 και αισίως πάλι τώρα, λίγο πριν το τέλος του 2014.
3. Κάτι μου θυμίζει [μέρος 2ο]
Screenshot-1
Αυτοί οι “11 Κανόνες της Ζωής”ή ό,τι άλλο έχουν σκαρφιστεί και βάλει σαν τίτλο, από την μια ούτε πρόσφατοι είναι, και σίγουρα δεν τους έχει αναφέρει ποτέ ο Bill Gates, μα αποτελούν απόσπασμα από βιβλίο του Charles Sykes, αμερικανού συγγραφέα/παρουσιαστή στο talk show του WTMJ στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, καθώς και senior fellow (ανώτατο στέλεχος) στο Wisconsin Policy Research Institute και έχει γράψει επτά βιβλία που όπως θα καταλάβετε από τους τίτλους τους, πραγματεύεται γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα:
  • A Nation of Victims [Ένα Έθνος Θυμάτων]
  • Dumbing Down Our Kids [Αποχαυνώνοντας τα παιδιά μας]
  • Profscam
  • The Hollow Men [Ο Κοίλος Άνθρωπος]
  • The End of Privacy [Το Τέλος της Ιδιωτικότητας]
  • 50 Rules Kids Won’t Learn in School [50 Κανόνες που τα παιδιά δεν θα μάθουν στο σχολείο]
Οι πιο πάνω “11 Κανόνες του Gates”, βρίσκονται στο βιβλίο του:
Dumbing Down Our Kids
ή, όπως είναι ολόκληρος ο τίτλος του:
Dumbing Down Our Kids: Why American Children Feel Good About Themselves But Can’t Read, Write, or Add
που γράφτηκε το 1996 και θα το βρείτε διαθέσιμο σε όλα τα e-shops:
Screenshot
Αλλά θα μου πεις τώρα:
Μα ποιος ξέρει τον Charles Sykes;
Ενώ αν βάλεις δίπλα (στους “11 Κανόνες”), ένα ηχηρό/famous όνομα (πχ: Bill Gates), τα hits θα πέσουν βροχή.
Είναι κι’ αυτό, δεν λέω….

Συμπέρασμα:

Είσαι βέβαιος/α, πως οι σελίδες που έχεις bookmarks, σου προσφέρουν ενημέρωση και πληροφορίες; Είσαι βέβαιος/α, πως αξίζει να τις επισκέπτεσαι ή να τις αφήσεις να καταλήξουν ναυάγια του web; Αυτό που τους αξίζει, δηλαδή.
Πηγή:osarena.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.