Οι επεξεργαστές Intel(R) Xeon(R) επιταχύνουν το μετασχηματισμό του Data Center

Η Intel Corporation ανακοίνωσε πρόσφατα την οικογένεια επεξεργαστών Intel® Xeon® E5-2600/1600 v3, για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις μεγάλου φάσματος υπολογιστικών φορτίων και τις ραγδαία εξελισσόμενες ανάγκες των data centers. Οι νέες οικογένειες επεξεργαστών περιλαμβάνουν πληθώρα βελτιώσεων, οι οποίες αυξάνουν την απόδοση έως και 3x, σε σχέση με προηγούμενη γενιά2, ενεργειακή απόδοση παγκόσμιας κλάσης και ενισχυμένη ασφάλεια. Για τη διευκόλυνση της εκρηκτικής ζήτησης για υποδομές που καθορίζονται από το λογισμικό (SDI), οι επεξεργαστές εκθέτουν βασικές μετρήσεις, μέσω τηλεμετρίας, οι οποίες επιτρέπουν στην υποδομή να προσφέρει υπηρεσίες με τις καλύτερες επιδόσεις, αξιοπιστία και βελτιστοποιημένο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.
Οι επεξεργαστές θα χρησιμοποιηθούν σε servers, workstations, υποδομές storage και networking,ώστε να παρέχουν ισχύ σε ένα ευρύ φάσμα υπολογιστικών φορτίων, όπως τα data analytics, το computing υψηλής απόδοσης (HPC), οι τηλεπικοινωνίες και οι cloud-based υπηρεσίες, καθώς και το περιβάλλον υποδομών υποστήριξης για το Internet of Things. 
«Το νέο περιβάλλον ψηφιακών υπηρεσιών θέτει νέες απαιτήσεις για τα data center, οι οποίες απαιτούν την αυτοματοποιημένη, δυναμική και κλιμακούμενη παροχή υπηρεσιών,» δήλωσε η Diane Bryant, Senior Vice President και General Manager του Data Center Group στην Intel. «Οι νέοι επεξεργαστές Intel προσφέρουν ασύγκριτες επιδόσεις, ενεργειακή αποδοτικότητα και ασφάλεια και παρέχουν την εποπτεία των πόρων που απαιτείται, ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία υποδομών που καθορίζονται από το λογισμικό. Επιτρέποντας τον επανασχεδιασμό του data center, η Intel βοηθά τις εταιρείες να αξιοποιήσουν πλήρως τις cloud-based υπηρεσίες.»
Καθιστώντας εφικτή τη δημιουργία υποδομών που καθορίζονται από το λογισμικό
Οι υποδομές που καθορίζονται από το λογισμικό (SDI) συνθέτουν τα θεμέλια του cloud computing. Το περιβάλλον των ψηφιακών υπηρεσιών, απαιτεί ευελιξία και κλιμάκωση, που προϋποθέτει μεγάλο βαθμό παραμετροποίησης και δυνατότητες διαμόρφωσης των υποδομών. Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την τηλεμετρία, τα analytics και τις αυτοματοποιημένες ενέργειες, επιτρέπουν τη σημαντική βελτιστοποίηση του data center. H Intel συνεχίζει να επενδύει στο όραμά της για την παροχή ενός αυτοματοποιημένου data center και με τη νέα οικογένεια προϊόντων Xeon E5-2600 v3, η εταιρεία εισάγει βασικούς αισθητήρες και λειτουργίες τηλεμετρίας που ενισχύουν περαιτέρω την κατηγορία των υποδομών που καθορίζονται από το λογισμικό (SDI).
Με την οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600 v3, εισάγονται νέα χαρακτηριστικά που παρέχουν εποπτεία του συστήματος καλύτερα από οποτεδήποτε. Ένα νέο χαρακτηριστικό για την εποπτεία της μνήμης cache, παρέχει δεδομένα που επιτρέπουν στα εργαλεία ρυθμίσεων (orchestration tools) την έξυπνη τοποθέτηση και μετακίνηση των φορτίων εργασίας, επιτυγχάνοντας ταχύτερο χρόνο επεξεργασίας. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα να διεξάγεται ανάλυση στις περιπτώσεις εμφάνισης ανωμαλιών στις επιδόσεις λόγω των αιτημάτων στη μνήμη cache σε ένα σύνθετο περιβάλλον cloud, όπου υπάρχει περιορισμένος βαθμός γνώσης για το είδος των φορτίων εργασίας που εκτελούνται από τους πελάτες.
Οι νέοι επεξεργαστές περιλαμβάνουν ακόμη, αισθητήρες τηλεμετρίας πλατφόρμας και μετρήσεις για το βαθμό χρήσης επεξεργαστή, μνήμης και  I/O. Με την προσθήκη των αισθητήρων θερμοκρασίας για τη ροή του αέρα και τη θερμοκρασία εξόδου, η εποπτεία και ο έλεγχος έχουν αυξηθεί σημαντικά, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Οι επεξεργαστές προσφέρουν ένα πλήρες σύνολο αισθητήρων και τηλεμετρίας για οποιαδήποτε εργαλεία διαμόρφωσης υποδομών που καθορίζονται από το λογισμικό (SDI), ώστε να παρέχεται δυνατότητα λεπτομερούς εποπτείας, διαχείρισης και παρακολούσης του βαθμού χρήσης των συστημάτων. Έτσι, μεγιστοποιείται  η αποδοτικότητα του data center και επιτυγχάνεται μικρότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.
Αυξημένες επιδόσεις και ενεργειακή αποδοτικότητα
Με έως και 18 πυρήνες ανά socket και 45 ΜΒ cache τελευταίου επιπέδου, η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600 v3, παρέχει έως και 50 τοις εκατό περισσότερους πυρήνες και μνήμη cache συγκριτικά με τους επεξεργαστές προηγούμενης γενιάς. Ακόμη, μια επέκταση στο σετ εντολών Intel® Advanced Vector Extensions 2 (Intel AVX2)4,διπλασιάζει το εύρος των εντολών vector integer σε 256 bits σε κάθε κύκλο ρολογιού για τη διαχείριση φορτίων εργασίας απαιτητικών σε υπολογισμούς ακεραίων και προσφέρει έως και 1.9x υψηλότερες επιδόσεις.5 
Η οικογένεια προϊόντων Xeon E5-2600 v3 αυξάνει επίσης την πυκνότητα virtualization, επιτρέποντας την υποστήριξη έως και 70 τοις εκατό περισσότερων VMs ανά server, συγκριτικά με τους επεξεργαστές6 προηγούμενης γενιάς, το οποίο συμβάλλει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων του data center. Τα φορτία εργασίας με περιορισμούς εύρους ζώνης, θα επωφεληθούν με έως και 1.4x υψηλότερες επιδόσεις, συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά7 χάρη στη μνήμη DDR4 επόμενης γενιάς . Οι εντολές Intel Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel® AES-NI) έχουν, επίσης, εμπλουτιστεί ώστε να επιταχύνουν την κρυπτογράφηση δεδομένων και την αποκρυπτογράφησή τους έως και 2x,  χωρίς να θυσιάζεται ο χρόνος απόκρισης των εφαρμογών8.
Οι επεξεργαστές είναι κατασκευασμένοι με τη χρήση της κορυφαίας στον κλάδο, ενεργειακά αποδοτικής τεχνολογίας 22nm 3-D Tri-Gate της Intel, που μειώνει την κατανάλωση ισχύος, ενώ αυξάνει τις επιδόσεις των transistors. Τα νέα επίπεδα ισχύος «ανά πυρήνα», ρυθμίζουν και προσαρμόζουν δυναμικά την ισχύ κάθε επεξεργαστικού πυρήνα,  προσφέροντας πιο αποδοτική ενεργειακά διαχείριση φορτίων εργασίας.
Συνδυάζοντας τόσο τις κορυφαίες επιδόσεις, όσο και τα χαρακτηριστικά βελτιωμένης ενεργειακής απόδοσης, η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600 v3, θέτει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την ενεργειακή αποδοτικότητα9 των server, αναφορικά με την απόδοση ανά watt.
Δημιουργώντας ανοικτά, ευέλικτα δίκτυα με τους επεξεργαστές Intel Xeon E5-2600 v3
Οι επεξεργαστές Intel Xeon E5-2600 v3, μπορούν να συνδυαστούν με τη σειρά Intel® Communications Chipset 89xx που διαθέτει την τεχνολογία Intel® Quick Assist, για να καθιστά δυνατή την ταχύτερη κρυπτογράφηση και την απόδοση συμπίεσης10, βελτιώνοντας την ασφάλεια σε ένα ευρύ φάσμα φορτίων εργασίας. Οι πάροχοι υπηρεσιών και εξοπλισμού δικτύωσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να ενσωματώσουν πολλά φορτία εργασίας επικοινωνιών σε μια τυποποιημένη και ευέλικτη αρχιτεκτονική, ώστε να επιταχύνουν την ανάπτυξη υπηρεσιών, να μειώσουν το κόστος και να δημιουργήσουν μια πιο συνεπή και ασφαλή εμπειρία χρήσης.
Ακόμη, η νέα οικογένεια προϊόντων Intel® Ethernet Controller XL710, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων απαιτήσεων των δικτύων, παρέχοντας δυνατότητες που επιτρέπουν την καλύτερη απόδοση για virtualized servers και δίκτυα. Ο ευέλικτος ελεγκτής 10/40 gigabit Ethernet, παρέχει διπλάσιο εύρος ζώνης, ενώ καταναλώνει τη μισή ενέργεια σε σχέση με την προηγούμενη γενιά11. 
Πλήρης υποστήριξη του κλάδου
Οι κατασκευαστές συστημάτων σε όλο τον κόσμο αναμένεται να ανακοινώσουν εκατοντάδες πλατφόρμες που βασίζονται στην οικογένεια επεξεργαστών Intel® Xeon® E5 v3. Οι κατασκευαστές στους τομείς των servers, του storage και του networking περιλαμβάνουν, μεταξύ πολλών άλλων, τις εταιρείες Bull*, Cray*, Cisco*, Dell*, Fujitsu*, Hitachi*, HP*, Huawei*, IBM*, Inspur*, Lenovo*, NEC*, Oracle*, Quanta*, Radisys*, SGI*, Sugon* και Supermicro*.
Πηγή:palo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.