IFA 2014: Η «επόμενη ημέρα» της τεχνολογίας αποκαλύπτεται στο Βερολίνο

«Πρωτεύουσα» του κόσμου της τεχνολογίας θα γίνει για έναν ακόμη Σεπτέμβριο το Βερολίνο χάρις στην IFA, την κορυφαία ετήσια έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες ανάλογες διοργανώσεις στον πλανήτη. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το «παρών» στη γερμανική πόλη και την έκθεση θα δώσουν σχεδόν όλες οι σημαντικότερες εταιρείες – ανάμεσά τους, οι Sony, η Samsung, η LG και η Microsoft. 
Η IFA θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της για το κοινό στις 5 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει 6 ημέρες. Ωστόσο, στο διήμερο που θα προηγηθεί των εγκαινίων, οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν προγραμματίσει συνεντεύξεις Τύπου, όπου θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα καινούρια μοντέλα που θα λανσάρουν στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες, και τις καινοτομίες τους.
Τα μοντέλα αυτά θα καλύπτουν όλες τις κατηγορίες συσκευών και γκάτζετ, και επομένως θα φανερώνουν τα σχέδια που έχουν καταστρώσει οι μεγαλύτεροι κολοσσοί για την «επόμενη ημέρα» της τεχνολογίας. Κάτι που αποδεικνύεται ακόμη κι αν κανείς λάβει υπόψη του μόνον όσα έχουν δημοσιοποιήσει ήδη αρκετές εταιρείες ότι θα αποκαλύψουν στην έκθεση, ή όσα άλλες αφήνουν να εννοηθούν σε βίντεο και φωτογραφίες των νέων συσκευών τους.
Ενδεικτική περίπτωση η Sony, η οποία σε διαφημιστικό της σποτ υπαινίσσεται πως θα παρουσιάσει 3 «έξυπνες» συσκευές που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι αδιάβροχες. Η μία από αυτές αναμένεται να είναι το Xperia Z3, το νέο κορυφαίο smartphone της εταιρείας, το οποίο θα ενσωματώνει hardware και λογισμικό τελευταίας «γενιάς».
Πολλά από τα προηγμένα χαρακτηριστικά του Xperia Z3 πιθανότατα θα υιοθετηθούν και στο Z3 Compact, τη μικρότερη σε μέγεθος εκδοχή της «ναυαρχίδας» της ιαπωνικής εταιρείας, που επίσης προβλέπεται να ανακοινωθεί στην IFA. Στο Βερολίνο, επίσης, η Sony θα παρουσιάσει ένα tablet 8 ιντσών, όπως επίσης και νέες τηλεοράσεις Ultra HD με κυρτό σχήμα. Ωστόσο, ακόμη και τώρα παραμένει ανοικτό το ερώτημα αν θα έχει κάποια νέα πρόταση στην κατηγορία των wearable, είτε με ένα καινούριο smartwatch είτε με ένα νέο «έξυπνο» περικάρπιο.
Στον αντίποδα, η Samsung είναι βέβαιο πως θα «φέρει» στο Βερολίνο το Gear S που ανακοίνωσε πρόσφατα, ένα «έξυπνο» ρολόι με κυρτό σχήμα και συνδεσιμότητα 3G, ώστε ο χρήστης του να έχει πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα, το ημερολόγιο και τις εφαρμογές του, ακόμα και αν δεν έχει το τηλέφωνό του μαζί.
Εξίσου βέβαιο είναι πως η κορεατική εταιρεία θα δώσει μια «πρόγευση» του Note 4, του νέου μοντέλου της στην κατηγορία των phablet, το οποίο θα ενσωματώνει υπερσύγχρονα υποσυστήματα και, κατά πάσα πιθανότατα, οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης από τον προκάτοχό του, ενώ σίγουρα δεν θα λείψουν τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων, τεχνολογίας OLED και LCD.
Από τη μεριά της, η LG έχει ήδη κάνει γνωστό ότι θα παρουσιάσει στην IFA το phablet G3 Stylus και το G Watch R, ένα smartwatch με κυκλική οθόνη τεχνολογίας Plastic OLED (P-OLED). Επίσης, στο περίπτερό της είναι πολύ πιθανόν να φιλοξενούνται οι πρώτες παγκοσμίως τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας με πάνελ OLED, τις οποίες ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου.
Παρουσιάσεις νέων smartphone αναμένονται όμως από τη Microsoft, με νέα μοντέλα από το τμήμα κινητών της Nokia που έχει εξαγοράσει, όπως και από τη Huawei με το Mate 7, μια συσκευή 6 ιντσών με οκταπύρηνο επεξεργαστή.
Παραδοσιακά, η Panasonic και η Toshiba αξιοποιούν την IFA για να αποκαλύψουν τις νέες τηλεοράσεις τους, ενώ η δεύτερη μαζί με τις Lenovo, Acer, Asus δείχνουν κάθε χρονιά στη γερμανική πρωτεύουσα τα «φρέσκα» tablet και λάπτοπ τους. Τέλος, η Asus θα ανακοινώσει στην έκθεση την «είσοδό» της στην κατηγορία των wearable, με ένα «έξυπνο» ρολόι.
Πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.