Το νέο HTC Desire 510 είναι το πρώτο 64-bit Android smartphone

Λίγες μόλις μέρες πριν την έκθεση IFA του Βερολίνου η HTC παρουσίασε μία συσκευή που υπό άλλες συνθήκες θα περνούσε σχετικά απαρατήρητη. Αυτή είναι το Desire 510 που μόλις ανακοινώθηκε, και πρόκειται για low-end πρόταση η οποία μάλιστα θα αποτελεί και το φθηνότερο 4G-LTE μοντέλο του Ταϊβανέζου κατασκευαστή. Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη συσκευή σημαντική όμως είναι ο επεξεργαστής με τον οποίο θα εξοπλίζεται, ο Qualcomm Snapdragon 410.
Τι κάνει όμως τον συγκεκριμένο επεξεργαστή τόσο σημαντικό; Η απάντηση βρίσκεται στην αρχιτεκτονική του η οποία βασίζεται στην ARMv8, κάτι που σημαίνει ότι το HTC Desire 510 είναι η πρώτη Android συσκευή που εξοπλίζεται με 64-bit επεξεργαστή! Σίγουρα είναι ο πιο low-end Snapdragon 64-bit επεξεργαστής, (στο υπόλοιπο line-up της Qualcomm υπάρχουν επίσης οι 610, 615 και 810) με τον χρονισμό των τεσσάρων πυρήνων του να είναι μόλις στα 1,2GHz, αλλά δεν παύει να είναι σημαντικός αφού είναι αυτός με τον οποίο ξεκίνησε η μετάβαση στην νέα εποχή.
Το αξιοσημείωτο είναι πως η ίδια η HTC δεν αναφέρει πως το Desire 510 είναι το πρώτο 64-bit Android smartphone, πιθανότατα γιατί δεν θέλει να κλέψει από την δόξα του επόμενου 64-bit που αναμένεται να παρουσιάσει στις επόμενες μέρες, του Desire 820. Έτσι επικεντρώνεται σε άλλα χαρακτηριστικά όπως το 4G-LTE, αφού το 510 είναι η φθηνότερη συσκευή της εταιρίας με υποστήριξη για δίκτυα 4ης γενιάς.
Στα άλλα χαρακτηριστικά της συσκευής υπάρχει 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικός χώρος και υποστήριξη για κάρτες microSD. Η οθόνη είναι 4,7'' με ανάλυση 854x480, ενώ οι κάμερες της συσκευής είναι 5MP και VGA ανάλυσης αντίστοιχα. Η μπαταρία είναι αφαιρούμενη στα 2100mAh ενώ το software είναι Android 4.4 μαζί με HTC Sense. Άρα προς το παρόν η συσκευή συνοδεύεται από 32-bit λειτουργικό. Εμείς ευχόμαστε απλώς να λάβει σύντομα την έκδοση Android L μόλις αυτή γίνει επίσημα διαθέσιμη, γιατί θα είναι μεγάλο fail η πρώτη 64-bit συσκευή να μείνει με ένα λειτουργικό που δεν θα αξιοποιεί πλήρως αυτή την δυνατότητα.
Πηγή:techvalue.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.