Σπορ αυτοκίνητο τρέχει με την δύναμη του θαλάσσιου νερού

Σπορ αυτοκίνητο «καλπάζει» με… θαλασσινό νερόΤα σπορ αυτοκίνητα μέχρι τώρα δεν φημίζονταν για τον περιβαλλοντικό τους χαρακτήρα. Το τοπίο αυτό έρχεται να ταράξει το επαναστατικό ηλεκτροκίνητο όχημα Quant e-Sportlimousine το οποίο κινείται με τη «δύναμη του ωκεανού» όπως αναφέρει το διαφημιστικό του σποτ ή αλλιώς, με αλμυρό νερό, και φέρει την υπογραφή της εταιρείας Nanoflowcell AG, με έδρα στη Βαντούζ, στο Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν.

Το «αλμυρό» σπορ αυτοκίνητο για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας έτσι επάξια μια θέση δίπλα στην υβριδική McLaren P1 της βρετανικής McLaren Automotive.



Προηγμένη τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον
Τον περασμένο Μάρτιο το εντυπωσιακό τετραθέσιο όχημα έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2014. Λίγους μήνες αργότερα, το Quant με ιπποδύναμη 960 HP (680 kW) και αυτονομία κίνησης 600 χλμ., διαθέτει πλέον την άδεια για να «καλπάζει» ελεύθερα στους ευρωπαϊκούς δρόμους.
Το καινοτόμο σύστημα κίνησής του μοιάζει με εκείνο των κυψελών καυσίμου υδρογόνου, χρησιμοποιώντας ωστόσο αλμυρό νερό για την αποθήκευση ενέργειας.
Για την ώρα η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει την τιμή του μονάκριβου μοντέλου της. Αναλυτές εκτιμούν παρόλα αυτά, ότι λόγω της εκλεπτυσμένης τεχνολογίας που διαθέτει το Quant αναμένεται να σκαρφαλώσει στα 1,3 εκατ. ευρώ.

Πηγή:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.