Ρομποτικός αυτοκινούμενος εκτυπωτής φέρνει τα έγγραφα στον χρήστη

Έναν νέο ρομποτικό εκτυπωτή, ο οποίος μπορεί να κινηθεί μέσα σε έναν χώρο προκειμένου να παραδίδει  τα έγγραφα στον χρήστη που ζήτησε την εκτύπωσή τους ανέπτυξε η Fuji Xerox.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, ο εν λόγω εκτυπωτής είναι σχεδιασμένος για χρήση σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι έγγραφα εμπιστευτικού χαρακτήρα θα καταλήγουν εκεί που πρέπει να καταλήξουν. Όπως σημειώνεται, ο ρομποτικός εκτυπωτής διαθέτει ειδικούς αισθητήρες που του επιτρέπουν να αποφεύγει τους ανθρώπους που ενδεχομένως να βρίσκονται στον δρόμο του.
Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές ωστόσο, η ιδέα δεν είναι και τόσο οικονομική σε σύγκριση με άλλες μεθόδους ασφαλούς εκτύπωσης. «Υπάρχουν αρκετές λύσεις mobile printing διαθέσιμες σήμερα, στις οποίες οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν τις εκτυπώσεις τους online μέσω των φορητών συσκευών/ laptops τους και αποκτούν έναν ασφαλή κωδικό για να παραλάβουν τις εκτυπώσεις τους» είπε στο BBC η Μάγκι Ταν, αναλύτρια της IDC. Από πλευράς του, ο Μπράιαν Μα, επίσης της IDC, έκανε λόγο για κάτι «πολύ μοναδικό στην Ιαπωνία. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι μοιάζει περισσότερο με ʽτεχνολογία για την τεχνολογίαʼ».
Η Fuji Xerox δοκίμασε τον εκτυπωτή κατά τη διάρκεια του Αυγούστου σε ένα business lounge στο Τόκιο. Κάθε γραφείο στον χώρο αποκτούσε μία μοναδική web address από την οποία εκτύπωνε- οι χρήστες αποκτούσαν πρόσβαση και έκαναν upload τα έγγραφα προς εκτύπωση.
Μόλις ο εκτυπωτής λαμβάνει την εντολή, πηγαίνει στον χρήστη που την έδωσε, ο οποίος πρέπει να επιδείξει μία «έξυπνη» κάρτα για να ενεργοποιήσει την εκτύπωση. Η μπαταρία στον εκτυπωτή διαρκεί μία ημέρα.
Πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.