Έχετε μήνυμα απόλυσης στον υπολογιστή σας

Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν ένα πρωί σας έρθει e-mail  στον υπολογιστή σας και μάθετε ότι είστε άνεργος!

Τακτική που  -συμφώνα με το Πρώτο Θέμα- έχει ήδη εφαρμοστεί σε εταιρεία. Υπάλληλος προσλήφθηκε το 3ο δεκαήμερο του Απριλίου του 1997 και η εταιρεία το δεύτερο 15μερο του 2003 της έστειλε e-mail με την οποία την ενημέρωνε για την πρόθεση της να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας στις 31 Δεκεμβρίου 2003.«Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας. Να θεωρηθεί ότι εφ’ όσον εγώ καταβάλω την αποζημίωση,  απλά του γνωστοποιώ  ότι τον απολύω χωρίς να του κοινοποιήσω το έγγραφο εγώ σαν εργοδότης» τονίζει στο STAR η εργατολόγος Κωνσταντίνα Κονιδάρη.Οι εργατολόγοι είναι σαφείς στην τοποθέτησή τους και θέτουν βασικά θέματα στο τραπέζι:  Η καταγγελία της σύμβασης εργασίας θα πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφο τύπο και ταυτοχρόνως να καταβάλλεται στον εργαζόμενο η οφειλόμενη αποζημίωση απόλυσης.  Παρότι λοιπόν, η αποστολή κάποιου email στον εργαζόμενο πληροί τις προϋποθέσεις του έγγραφου τύπου, ερωτήματα γεννούνται κατά πόσο αυτό το email ελήφθη πράγματι από τον παραλήπτη του.

«Αν δεν τηρηθεί αυτή η διαδικασία, ο έγγραφος τύπος και η καταβολή της αποζημίωσης η απόλυση θεωρείται άκυρη» εξηγεί η κα Κονιδάρη.

Αν, λοιπόν, δείτε στον τραπεζικό  λογαριασμό της  μισθοδοσίας σας ποσό υψηλότερο από τις μηνιαίες αποδοχές σας, μην πάει το μυαλό σας σε κάποιο μπόνους, αλλά  είναι το ποσό της αποζημίωσης σας, το οποίο έχει κατατεθεί… 


Πηγή:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.