Εκατομμυριούχοι κάτω τον 30 ετών!

O Fraser Doherty ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών φτιάχνοντας στο σπίτι του τη σπιτική μαρμελάδα από συνταγές της γιαγιάς του την οποία και παράλλαξε. Αρχικά πούλησε βαζάκια με μαρμελάδα στους γείτονες του στο Εδιμβούργο, και μέχρι τα 16 του χρόνια η μαρμελάδα του πουλούσε
τρελά μεγάλη ζήτηση την οποία και μαρμελάδα έβαλε brand name με όνομα «SuperJam».Αναγκάστηκε αργότερα να εγκαταλείψη το σχολείο για να αφιερωθεί στην επιχείρηση του, το 2007 μια γνωστή αλυσίδα super market τον προσεγγίζει και βάζει την μαρμελάδα του σε 184 καταστήματα της σε όλη την Βρετανία. Πήρε και ένα δάνειο 9.000 λιρών για να καλύψει τα πρώτα του έξοδα, και το 2009 οι μαρμελάδες του άγγιξαν τα 1,2 εκατομμύρια λίρες!Ο ίδιος δηλώνει για την ασύλληπτη επιτυχία του: «Δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα λεφτά, φτιάχνω μαρμελάδα γιατί είναι αυτό που αγαπώ να κάνω. Επίσης κυκλοφόρησε το 2009 το βιβλίο «The Superjam Cookbook» που έγινε αμέσως ανάρπαστο περιέχει συνταγές για την παρασκευή μαρμελάδας, κέικ και γλυκά.Στις 21 Απριλίου του 2011, Doherty δημοσίευσε και το δεύτερο βιβλίο του, <> . Το οποίο είναι ένας οδηγός για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση.Το βιβλίο ξεκίνησε με ένα Πανηγύρι θεματικό πάρτι στο The Rocket στο Βόρειο Λονδίνο.Και τα δύο αυτά βιβλία έχουν γίνει best sellers, για την πώληση σε Waterstones, WHSmith και σε σούπερ μάρκετ.

Έχει δώσει πολλές ομιλίες σχετικά με την νεανική επειχηρηματικότητα. Ακόμα η Superjam εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας ως «Iconic Scottish Brand », μαζί με Irn Bru, Tunnock και Baxters και Fraser είχε το όνομα «Παγκόσμιος Φοιτητής Επιχειρηματίας της Χρονιάς» και ο Γκόρντον Μπράουν, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, επαίνεσε τον Fraser στο δείπνο που είχανε στη Downing Street, μετά από ακρόαση σχετικά με την καταπληκτική ιστορία του.Αν θέλετε να ψωνίσετε λίγη μαρμελάδα επισκευθείτε την ιστοσελίδα του.Σήμερα τα βαζάκια Superjam προμηθεύουν τώρα πάνω από 2.000 σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων. Tesco, Asda της Wal-Mart,Morrisons, Sainsbury,Waitrose) σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Ρωσία,
η Δανία, η Φινλανδία,Κορέα,Πολωνία και η Ιρλανδία.


 Βραβεία που έχει πάρει...
  1. Enterprising Young Brit Award (2004)
  2. The Independent's `Top 40 Children' (2005)
  3. Outstanding Young Person of The World Award (2007)
  4. Biggart Baillie Innovation Award (2007)
  5. Young Entrepreneur of The Year (2007)
  6. Supernova's Brightest Young Business (2007)
  7. Global Student Entrepreneur of The Year (2007)
  8. `Top 10' in The Observer's `Future 500' (2007)
  9. Shortlisted for ITV's `Britain's Best' Awards (2008)
  10. John Logie Baird Innovation Award (2008)
  11. Glenfiddich Spirit of Scotland Award (2008)
  12. Top 10 in Courvoisier Future 500 Network (2008)
  13. BT Essence of The Entrepreneur Award (2009)
  14. Ernst&Young Entrepreneur of The Year finalist (2009)
  15. Nectar Business Entrepreneur of The Year (2009)
  16. Bighearted Scotland Business Person of The Year (2009)
  17. HSBC Start-up Stars Finalist (2009)
  18. Smarta 100 Award (2010)
  19. Inc Magazine 30 under 30 Award (2010)
  20. Top 10 in `Times Young Power List' (2011)
  21. NatWest Enterprise Awards Finalist (2012) 
  22. Ben & Jerry's 'Join our Core' Finalist (2012) 
  23. Work Place and Empoyment (2013)
Ένα κοινωνικό δίκτυο μόνο για κορίτσια.

Στην μικρή ηλικία των 10 ετών η Julieth Brindak είχε μεγάλη καλλιτεχνική πλευρά, δημιούργησε έναν κόσμο από δικούς της χαρακτήρες που ονόμασε "cool girls" με την κύρια ηρωίδα την «Miss O».Στην συνέχεια όταν έγινε 16 ετών είπε να κάνει τον φανταστικό κόσμο της πραγματικότητα έτσι με την βοήθεια των γονιών της δημιούργησε το δικό της κοινωνικό δίκτυο για εφήβους που ονόμασε «Miss O & Friends», νεαρά κορίτσια μπορεί να αλληλεπιδρούν με τους συμμαθητές τους, να ζητήσουν συμβουλές και να παίζουν παιχνίδια. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο μόνο για τα κορίτσια αλλά και αγόρια. Το κοινωνικό της δίκτυο γνώρισε μεγάλη επιτυχία οπού και στην αρχή το επισκεπτόντουσαν χιλιάδες επισκέπτες.
Έως το 2011 η «Miss O & Friends» ήταν το τρίτο μεγαλύτερο κοινωνικό site μόνο για κορίτσια, αποφέροντας ασύλληπτα κέρδη από τη διαφημιστική δαπάνη. Σήμερα η ιστοσελίδα Miss O & Friends έχει μια εκτιμώμενη αξία του εμπορικού σήματος της πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια και πάνω από 10 εκατομμύρια μηνιαίους μοναδικούς επισκέπτες.



Ευχετήριες κάρτες και όχι μόνο...

Το 1994 σε ηλικία 9 ετών ο μικρός τότε Cameron Johnson ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση πως; οι γονείς του Cameron Johnson του ζήτησαν να σχεδιάσει τις προσκλήσεις για το πάρτι που θα φιλοξενούσαν στo σπίτι τους, που να ήξερε ότι αυτό θα τον έφερνε χιλιάδες ευρώ.Οι γείτονες του του ζητούσαν διάφορα πράγματα να σχεδιάσει και τον πλήρωναν γι' αυτό και έτσι μέχρι τα 11 του χρόνια είχε μαζέψει χιλιάδες δολάρια. Δεν σταμάτησε όμως εκεί στην ηλικία των δώδεκα έκανε μια προσφορά στην μικρή του αδερφή 100$ για την συλλογή που είχε 30 Ty Beanie Babies.Ο νεαρός επιχειρηματίας γρήγορα κέρδισε 10 φορές το ποσό από την πώληση των κούκλων στο eBay . Ήρθε σε επαφή με Ty και άρχισαν την αγορά των κούκλων σε επίπεδο χονδρικής με σκοπό την πώληση σε eBay.Ούτε σε ένα χρόνο ο Τζόνσον είχε μαζέψει 50.000$ και ξεκίνησε την επόμενη επιχείρηση του το EZ Mail, μια υπηρεσία που προωθεί e-mail σε ένα συγκεκριμένο λογαριασμό, χωρίς να αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες του παραλήπτη. Προσέλαβε έναν προγραμματιστή για να υλοποιήσουν την ιδέα του, και μέσα σε δύο χρόνια το EZ Mail παρήγε μέχρι 3.000$ ανά μήνα σε διαφημιστικά έσοδα.Σταμάτησε εκεί λέτε μπααα... το 1997, ένωσε τις δυνάμεις του με άλλους δύο εφήβους επιχειρηματίες για να δημιουργήσουν μια online διαφημιστική εταιρεία που ονομάζεται Surfingprizes.com, η οποία προέβλεπε την κύλιση διαφημίσεων πέρα από την κορυφή των web browsers των χρηστών. Εκείνοι που αγόρασαν το λογισμικό έπαιρνε 20 σεντς ανά ώρα (ένα μικρό κλάσμα της αξίας στον διαφημιζόμενο).Απέφερε σχεδόν αμέσως κέρδη 300.000-400.000$ τον μήνα!.Στα 19, πούλησε το όνομα και το λογισμικό (αλλά όχι στη βάση δεδομένων πελατών) της εταιρείας σε ένα άγνωστο αγοραστή. Λέει Johnson, "Πριν την αποφοίτηση μου από το λύκειο,τα  συνδυασμένα περιουσιακά στοιχεία μου αξίζουν περισσότερο από 1.000.000$.Τώρα μόλις 29, Τζόνσον ξοδεύει το χρόνο του σε διαλέξεις σχετικά με την επιχειρηματικότητας και κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις ως φιναλίστ στο ABC και ως οικοδεσπότης του BBC, Beat The Boss."Βάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω," συμβουλεύει. "Μην φοβάστε την απόρριψη. Μην φοβάστε να ρωτήσετε οτιδήποτε".




Μια εφαρμογή εκατομμύριο και βάλε...

O Adam Horwitz ξεκίνησε στην ηλικία των 15 ετών να ανεβάζει διάφορες εφαρμογές και ιστοσελίδες. Μια εφαρμογή του πέτυχε και έγινε μεγάλη επιτυχία είναι η Mobile Monopoly μια εφαρμογή που διδάσκει στον χρήστη πώς να βγάλει λεφτά στην αγορά. Οι πωλήσεις της εφαρμογής τού απέφεραν το πρώτο του εκατομμύριο και παραπάνω, τα οποία χρησιμοποίησε για τη χρηματοδότηση της επόμενης ιδέας του, του YepText, μιας υπηρεσίας διαφήμισης για επιχειρήσεις.
Ο Adam Horwitz μας συμβουλεύει όλους εμάς και λέει «Κανείς δεν πίστεψε ότι μπορώ να βγάλω λεφτά online, κι όταν άρχισα τελικά να έχω κέρδη, το σαγόνι τους έπεσε στο πάτωμα. Απλά επιχειρήστε το!».


Από την μια δημιουργία επιχείρησης στην άλλη


Ο Tyler Dikman από μικρή ηλικία των 5 ξεκίνησε να πουλάει λεμονάδα όπως κάνανε και τα άλλα παιδιά της ηλικίας του αυτή ήταν και η πρώτη του επιχείρηση η οποία και του απόφερε 15-20$ ανά ώρα το οποίο ήταν πολύ καλό έσοδο για κάποιον της ηλικίας του.Αρκετά χρόνια αργότερα, ο ίδιος βρέθηκε σε άλλες μικρές επιχειρήσεις, όπως η φύλαξη παιδιών και κούρεμα γκαζόν. Στην ηλικία των 12-13, πήρε το καπέλο του μάγου, εκτελεί κόλπα μαγικά σε πάρτι γενεθλίων. O Tyler ήταν πάντα ενδιαφέρονταν εξαιρετικά για το χρηματιστήριο. Σε ηλικία 10 ετών απέκτησε ωστόσο τον πρώτο του ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο αποσυναρμολόγησε φυσικά για να δει τι έχει μέσα.Σύντομα έφτιαχνε τους υπολογιστές των δασκάλων του και φίλων.Στην ηλικία των 13, πήγε σε ένα οικοτροφείο με την Merrill Lynch.Αυτό κατέστη δυνατό μέσω babysitting στη δουλειά του. Ήταν babysitting τα παιδιά ενός από τους αντιπροέδρους της Merrill Lynch. Οι δύο θα έχουν συνομιλίες σχετικά με δουλείες.Ο Tyler έμαθε πολλά και αυτό οδήγησε περαιτέρω το πάθος του για την επιχειρηματικότητα, τις επιχειρήσεις και το χρηματιστήριο.Σε ηλικία 15 ετών, ίδρυσε την CoolTronics μια εταιρεία επισκευής υπολογιστών στην οποία και επιστράτευσε φίλους και συμμαθητές ως υπαλλήλους!Η οποία και έγινε κορυφή: το «Businessweek» τον ονόμασε ως έναν από τους 25 κορυφαίους επιχειρηματίες κάτω των 25 (με τον ίδιο να είναι βέβαια πολύ νεαρότερος! για τότε), με την Cooltronics να σημειώνει πλέον κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο.Λίγο μετά από το κολέγιο, Tyler συν-ίδρυσε μια εταιρεία που ονομάζεται Redux, Redux κάνει εξαιρετική ανακάλυψη σε απευθείας σύνδεση βίντεο ως ευχάριστη και εύκολη, όπως βλέποντας καλωδιακή τηλεόραση.

Το κλειδί είναι να ξεκινήσει κάποιος όσο το δυνατόν νωρίτερα. Πάρτε τους κινδύνους. Όταν κάνετε κάποιο λάθος όταν είσαι νέος, το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο κακό.Αποκτήστε ένα μέρος του χρόνου εργασίας. Ζητήστε από κάποιον γείτονα να καθίσει και να τους ρωτήσετε για το τι κάνουν στη δουλειά τους. Μάθετε για την σκιά στους ανθρώπους. Σκιά 10 άτομα. Δείτε εάν μπορείτε να εργαστείτε με ένα διαφορετικό άτομο την εβδομάδα για όλο το καλοκαίρι. Θέστε κατά μέρος κάποιο χρόνο για να μάθουν για τις επιχειρήσεις γενικά. Θα βρείτε τελικά το δρόμο σας. Κάντε κάτι που σας αρέσει. Ακριβώς την έναρξη μιας επιχείρησης δεν είναι ό, τι ένας επιχειρηματίας είναι όλα σχετικά. Είναι για να είναι σε θέση να κάνει αυτά τα λάθη και να το κάνουμε ξανά και ξανά. Είναι για να κάνει αυτό σε έναν τομέα που αγαπάτε, ξανά και ξανά. Να είσαι ένας επιχειρηματίας είναι πολύ αγχωτικό. Θα ακούσετε συνεχώς τους ανθρώπους λέγοντάς σας, "Όχι" ξανά και ξανά.
Είναι ένα πράγμα να έρθει με πολλές μεγάλες ιδέες, από το να εκτελέσουν πραγματικά για αυτό.  Ξεκινήστε με κάτι που ξέρετε. Αν δεν σου αρέσει, τότε μάλλον δεν θα υπάρχει επιτυχία σε αυτό.
Είναι ζωτικής σημασίας να πάρει έναν σύμβουλο ή μια ομάδα συμβούλων. Είναι επίσης σημαντικό να πάρετε μια ομάδα ανθρώπων που μπορείτε να αναπηδήσει ιδέες μακριά.



Σχεδιαστικές ικανότητες φέρνουν εκατομμύρια

Η Ashley Qualls σε ηλικία 14 ετών ζούσε στο Ντιτρόιτ σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου με τη μητέρα και την αδελφή της.Ξεκίνησε μια ιστοσελίδα που ονομάζεται Whateverlife.com όπου ήθελε να δείξει τις σχεδιαστικές και προγραμματιστικές της ικανότητες. Η ιστοσελίδα ανέβηκε στην κορυφή γρήγορα και χωρίς διαφήμιση με χιλιάδες επισκέπτες που αναζήτησαν αυτά που σχεδίαζε,αργότερα  ήρθαν τα Google Ads, που γέμισαν τη σελίδα της με διάφορες διαφημίσεις πληρώνοντας της μερίδιο από τα «κλικ», επίσης ήθελαν και επιχειρήσεις να διαφημιστούν στο site της.Στο τέλος του 2005 δέχτηκε προσφορά εξαγοράς της ιστοσελίδας της αντί 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, την οποία μάλιστα απέρριψε! Το WhateverLife.com, το οποίο ξεκίνησε η Qualls με κόστος 8 δολαρίων για την αγορά του domain name, μετρά σήμερα 8 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα και αποδίδει εκατομμύρια δολάρια από διαφημίσεις. Η ίδια αγόρασε το 2006 δικό της σπίτι στο Μίσιγκαν 250.000 δολαρίων.



Από τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων στον χώρο της μόδας

Ο John Koon άρχισε στην ηλικία των 16 ετών όταν άνοιξε την πρώτη του επιχείρηση πώλησης ανταλλακτικών αυτοκίνητων στη Νέα Υόρκη με όνομα "Extreme Performance Motorsports" η οποία εταιρία αυτή ήταν ένας από τους κύριους προμηθευτές για την τηλεοπτική σειρά "Pimp My Ride".Και μέχρι σήμερα η εταιρία συνεχίζει να διανέμει παγκοσμίως σε πάνω από 20 χώρες. Δεν σταμάτησε όμως εκεί των τράβηξε ο χώρος της μόδας και το 2008 δημιούργησε την εταιρία από κοινού με τον ράπερ Young Jeezy το brand 8732,ο Koon είδε την περιουσία να εκτοξεύεται στα 40 εκατομμύρια δολάρια, Με την τεράστια ασιατική αγορά να λανσάρει τα ρούχα του. Επίσης ο ίδιος συνεργάστηκε με έναν αριθμό από μάρκες και γνωστούς σχεδιαστές όπως η Adidas, και Domenico Vacca.

Εφαρμογή 30.000.000$

Ο 17 'χρονος Nick D’Aloisio γεννημένος στην Αυστραλία και μαθητής από την Αγγλία είχε αρχίσει να ασχολείται με κώδικες ήδη από τα 12 χρόνια και στην συνέχεια της ζωής του αυτό ήταν κάτι εξαιρετικά καλό,έφτιαξε μια εφαρμογή το 2011 για smartphone στον ελεύθερο χρόνο το Summly.To Summly σκανάρει τον Παγκόσμιο Ιστό για ειδήσεις τις οποίες εσείς επιθυμείτε χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο,στην συνέχεια δημιουργεί μία περίληψή η οποία σας δίνει τη δυνατότητα  εάν θέλετε, να επισκεφθείτε και το site ώστε να το διαβάσετε ολόκληρο.Η εφαρμογή αυτή απευθύνεται κυρίως σε νέους.Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έκαναν download την εφαρμογή.Δεν χρειάζεται να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο η το κείμενο αλλά θέλετε να ξέρετε εκ των προτέρων, αν αξίζει τον κόπο να αφιερώσει κανείς τον χρόνο του. Βέβαια δέχτηκε και την πρόταση από την Yahoo να αγοράσει την εφαρμογή του έναντι 30.000.000 $, η εφαρμογή έχει κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια χρηματοδότηση από σημαντικούς επενδυτές, όπως τη Wendi Murdoch, τον Ashton Kutcher και τη Yoko Ono.Δίνει και μια συμβουλή στους προγραμματιστές:"Αν έχεις μια καλή ιδέα ή αν πιστεύεις ότι υπάρχει ένα κενό στην αγορά, δώσε αμέσως την εφαρμογή σου στον κόσμο καθώς υπάρχουν επενδυτές παντού που αναζητούν εταιρίες για να επενδύσουν".
Ο ίδιος από κει που είχε 40 δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό βρίσκεται ξαφνικά με 30 εκατομμύρια στην τσέπη κι όλα τα διεθνή ΜΜΕ “σκίζονται” για να του αποσπάσουν μια δήλωση.Έχει πάρει επίσης ο ίδιος του  δεκάδες βραβεία.Ο D'Aloisio δεν έχει τελειώσει ακόμη το σχολείο, δε θα μετακομίσει σε αυτή τη φάση στην Καλιφόρνια και τα HQ της Yahoo!, αλλά θα παραμείνει στο Λονδίνο συνδυάζοντας την εργασία στα γραφεία της εταιρείας εκεί με τα μαθήματά του και τα χρήματα που έχει κερδίσει από την εξαγορά, δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη σχέδια για το πώς θα τα ξοδέψει, ενώ θα συμβουλευτεί τους γονείς του σχετικά με τη διαχείρισή τους.





15χρονος δάσκαλος...

O Έρικ Φίνμαν δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί σαν τα άλλα.Για όλα ευθύνεται η γιαγιά του που του έκανε δώρο 1000 δολάρια.Ο Έρικ όμως δεν τα ξόδεψε αυτά τα χρήματα και αποφάσισε να τα επενδύσει αγοράζοντας Bitcoin, τα οποία και πούλησε αργότερα στο εικονικό χρηματιστήριο όπου και έλαβε 100.000 δολάρια! Έχοντας τα χρήματα αυτά δημιούργησε την start up εταιρεία Botangle.com η οποία ασχολείται με την παραγωγή και διάθεση εκπαιδευτικού υλικού.Όταν ήταν μικρός  ασχολούνταν με την ρομποτική τον προγραμματισμό.Δεν θέλει να παει στο κολέγιο αλλά θέλει να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει που είναι η online εκπαίδευση.Ακόμη λέει ότι: "Έκανα μια συμφωνία με τους γονείς μου: αν βγάλω ένα εκατομμύριο μέχρι τα 18 μου δεν θα πάω στο κολέγιο. Θα προσπαθήσω να το κάνω, αν χρειαστεί θα πεθάνω προσπαθώντας!".Το παραδοσιακό σχολείο δεν του άρεσε και τόσο όπως σχεδόν όλα τα παιδιά και τους δασκάλους του, τους οποίους και έχει απομυθοποιήσει πλήρως.Επιπλέον θεωρεί πως οι πραγματικοί του δάσκαλοι είναι δύο άνθρωποι που ακόμα δεν έχει γνωρίσει: ο Αλέξις Οχάνιαν της Reddit και ο Πίτερ Θίελ της PayPal. Ο 15χρονος  φιλοξενείται στο Business Insider δείχνει πού έχει φτάσει η φήμη του για να δούμε τι θα κάνει τα επόμενα χρονια.Η εταιρεία του αυτή τη στιγμή αριθμεί 20 εργαζομένους,στόχος του είναι να βοηθήσει και άλλα παιδιά με ίδια ενδιαφέροντα να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Ο ίδιος υπερηφανεύεται πως «θέλω να κάνω το site μου το καλύτερο του κόσμου. Μια εναλλακτική δομή εκπαίδευσης που θα σπάει το παραδοσιακό status quo.



Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.