Ρομποτικός ηλιακός αγρότης αυξάνει την απόδοση των καλλιεργειών

Έναν ρομποτικό αγρότη που μπορεί να εντοπίσει καρπούς λαχανικών, να ξεχωρίσει τις καλλιέργειες και να ξεριζώσει παράσιτα με τους μηχανικούς του βραχίονες κατασκεύασαν επιστήμονες του Τμήματος Ρομποτικής του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ στην Αυστραλία.
Το ρομπότ που έλαβε την ονομασία Ladybird έχει ως σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας των καλλιεργειών και τη βελτιστοποίηση των μεθόδων καλλιέργειας.
Καλυμμένος από φωτοβολταϊκά, ο ενεργειακά αυτόνομος ρομποτικός αγρότης αποτελεί τον καρπό ενός ερευνητικού προγράμματος προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίων δολαρίων που ολοκλήρωσε το πανεπιστήμιο.
Το Ladybird καθοδηγείται αυτόνομα μέσω αισθητήρων λέηζερ. Πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία δοκιμές συγκέντρωσης δεδομένων από καλλιέργειες που διέσχισε σε διάστημα τριών ημερών.
Στη συγκεκριμένη φάρμα καλλιεργούνται σπανάκι,κρεμμύδια και παντζάρια.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον εξελιγμένα“αγροτικά” ρομπότ που μπορεί να εκτελέσει ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών, από τον έλεγχο της υγείας των καλλιεργειών ως το θερισμό των καρπών.
Ο καθηγητής Σουκκάριε, ένας από τους ανθρώπους που ανέπτυξαν την τεχνολογία, δηλώνει ότι επόμενο βήμα στην ανάπτυξη του ηλιακού ρομπότ είναι η προσθήκη ενός βραχίονα στο κάτω μέρος, ώστε να καταστεί δυνατή η συλλογή δειγμάτων εδάφους και η διενέργεια δοκιμών.


Πηγή:econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.