Χαμός στην Google 41.000 αιτήματα υποβλήθηκαν μέσα στις 4 πρώτες ημέρες για το «δικαίωμα στη λήθη»

H Wall Street Journal υποστηρίζει πως η Google «βομβαρδίζεται» από Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι ζητούν να εξαιρεθούν συγκεκριμένα link που τους αφορούν από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Έτσι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, 41.000 αιτήματα υποβλήθηκαν μέσα στις 4 πρώτες ημέρες λειτουργίας της online υπηρεσίας που δημιούργησε γι’ αυτό τον σκοπό ο ιντερνετικός κολοσσός.
Το νούμερο αυτό αφορά μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας και ισοδυναμεί με περισσότερα από 10.000 αιτήματα ημερησίως, ή αλλιώς με 7 αιτήματα το λεπτό. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η συχνότητα ήταν ακόμη πιο καταιγαστική τις πρώτες ώρες που «ανέβηκε» η υπηρεσία στο web, όταν  τα αιτήματα άγγιξαν τα 20 το λεπτό. Έτσι, όπως αποκάλυψε στη Wall Street Journal ανώνυμη πηγή, η Google σκέφτεται να προσλάβει νέους υπαλλήλους ή να μεταφέρει εργαζόμενους από άλλα τμήματα, για να στελεχώσει την υπηρεσία με επιπλέον προσωπικό.
Η υπηρεσία είναι το πρώτο βήμα της εταιρείας προς την κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία οποιοσδήποτε Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να της ζητήσει να εξαιρέσει συγκεκριμένα link από τα αποτελέσματα του «ψαχτηριού». Η εταιρεία θα πρέπει να εξετάζει κάθε αίτημα ξεχωριστά και να το ικανοποιεί στην περίπτωση που τα link παραπέμπουν όντως σε ανεπαρκείς πληροφορίες, μη συναφείς, ή μη συναφείς πλέον σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους υποβλήθηκαν σε επεξεργασία.
Πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.