Η Google θα επενδύσει τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια για να έχει όλος ο πλανήτης ιντερνετ

Με έναν στόλο εκατοντάδων δορυφόρων σκοπεύει η Google να παράσχει ίντερνετ σε όλες τις περιοχές του πλανήτη που σήμερα δεν διαθέτουν υποδομές για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αυτό αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία υποστηρίζει πως για την υλοποίηση του πρότζεκτ η αμερικανική εταιρεία θα επενδύσει τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια.
Παρόλο που το άρθρο αναφέρει πως αρκετές λεπτομέρειες του σχεδίου της Google δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αναφέρει πως σε πρώτη φάση θα εκτοξευθούν γι’ αυτό τον σκοπό 180 μικροί δορυφόροι, οι οποίοι θα πετούν σε χαμηλότερα ύψη από τους δορυφόρους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τροχιά.
Στο μέλλον ο στόλος των δορυφόρων θα εμπλουτισθεί και με άλλα σκάφη. Κάτι που θα ανεβάσει το κόστος του πρότζεκτ ακόμη περισσότερο, αγγίζοντας ακόμη και τα 3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Επικεφαλής του πρότζεκτ είναι ο Greg Wyler, ιδρυτής της startup O3b Networks η οποία ειδικεύεται στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες. Επίσης, έχουν προσληφθεί επιστήμονες από την εταιρεία Space Systems/Loral, που σχεδιάζει και κατασκευάζει δορυφορικά συστήματα. 
Οι δορυφόροι δεν είναι η μόνη τεχνολογία που σχεδιάζει να αξιοποιήσει η Google, για να υποκαταστήσει τα δίκτυα mobile και σταθερού ίντερνετ, εκεί που δεν υπάρχουν. Τον Απρίλιο, ο κολοσσός εξαγόρασε για τον ίδιο σκοπό την Titan Aerospace, μια εταιρεία που σχεδιάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία μπορούν να παραμείνουν στον αέρα έως και για πέντε χρόνια. Αρκετούς μήνες νωρίτερα, η Google είχε ανακοινώσει το «Πρότζεκτ Loon», στα πλαίσια του οποίου θα δημιουργηθεί ένας στόλος από ιπτάμενα αερόστατα τα οποία θα καλύπτουν όλο τον πλανήτη.
Πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.