Μάθετε πως πήραν τα ονόματά τους οι διάσημες εταιρίες

Apple Computers: Ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, είχε καθυστερήσει 3 ολόκληρους μήνες στο να ονομάσει την νέα του εταιρία και γι’ αυτό απείλησε τους υπόλοιπους συνεργάτες τους πως αν δεν του δώσουν ένα καλό όνομα μέχρι στις 17:00 εκείνη τη μέρα, αυτός θα την ονόμαζε…Apple Computers.



Yahoo!: Η λέξη εφευρέθηκε από τον Jonathan Swift και την χρησιμοποίησε στο βιβλίο του Gulliver’s Travels. Αναπαριστά ένα άτομο το οποίο είναι αποκρουστικό στην εμφάνιση και σχεδόν άνθρωπος. Οι ιδρυτές της Yahoo! Jerry Yang & David Filo διάλεξαν αυτό το όνομα γιατί θεωρούσαν τους εαυτούς τους, yahoos!




 Sony: Από την λατινική λέξη «sonus», η οποία σημαίνει ήχος, και την λέξη «sonny» η οποία στην αργκό των Αμερικανών σημαίνει έξυπνος νεαρός.

 





Motorola: Ο ιδρυτής Paul Galvin σκέφθηκε αυτό το όνομα όταν η εταιρία του ξεκίνησε να συναρμολογεί στερεοφωνικά για τα αυτοκίνητα. Ο διάσημος ραδιοφωνικός
σταθμός τότε στην περιοχή του ήταν ο «Victrola».Είχε εξαγοραστεί από την Google και στην συνέχεια από την Lenovo.

 


Microsoft: Η ιδέα δόθηκε από τον Βασίλη Εξοδούχο (Bill Gates ) η οποία αναπαριστά την εταιρία η οποία ήταν αφοσιωμένη στα λογισμικά τύπου MICROcomputer SOFTware». Αρχικά ξεκίνησε ως Micro-Soft αλλά εν τέλει έβγαλαν την παύλα.

 




Intel: Ο Bob Noyce και ο Gordon Moore ήθελαν να ονομάσουν την εταιρία τους ως «Moore Noyce» αλλά, ευτυχώς για αυτούς, ήταν ήδη κατοχυρωμένη ονομασία για όποια αλυσίδα ξενοδοχείων, γι’ αυτό και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το ακρωνύμιο που προέρχεται από τις λέξεις «INTegrafed ELectronics».






 Hewlett-Packard: Ο Bill Hewlett και ο Dave Packard απλά ονόμασαν την εταιρία τους με ένα κέρμα. Heads or Tails mate ?



 





Google: Το όνομα αρχικά ξεκίνησε ως inside-joke σχετικά με το μέγεθος των πληροφοριών που θα μπορούσε η μηχανή αναζήτησης να ψάξει. To όνομα ήταν «Googol», μια λέξη που περιγράφει στα αγγλικά ένα νούμερο που αρχίζει από 1 και ακολουθείται από 100 μηδενικά (1 επι 10 εις την 10η). Αφού οι ιδρυτές Sergey Brin και Larry Page παρουσίασαν το έργο τους σε έναν επενδυτή, παρέλαβαν μια επιταγή προς την εταιρία «Google».

 
Cisco: Το όνομα δεν είναι ακρωνύμιο όπως πολλοί πιστεύουν αλλά τίποτα άλλο παρά το τέλος του ονόματος της πολιτείας San Francisco. Γι’ αυτό και το σήμα της εταιρία αναπαριστά μια εκδοχή της Golden Gate Bridge.


 





Adobe: Το όνομα προήλθε από την ονομασία ενός ποταμού που έτρεχε πίσω από το σπίτι του ιδρυτή της John Warnock, Adobe Creek.

Πως εμπνεύστηκαν τα ονόματα των browsers;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.