Τετάρτη 18 Ιουνίου η εκδήλωση Microsoft YouthSpark με θέμα : «Η ενίσχυση των Νέων στον Ψηφιακό Κόσμο»

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Microsoft Hellas διοργανώνει μία επίκαιρη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Microsoft YouthSpark με θέμα : «Η ενίσχυση των Νέων στον Ψηφιακό Κόσμο». 

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, από τις 09:00 έως τις 14:30, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, στην Αθήνα (ΜΕΤΡΟ στάση Ευαγγελισμός, έξοδος Ριζάρη).

To Microsoft YouthSpark είναι μια διεθνής εταιρική πρωτοβουλία με στόχο να δημιουργήσει ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους παγκοσμίως,. Αποσκοπεί στην ενίσχυση των Νέων να οραματιστούν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, μέσω πρόσβασης σε μεγαλύτερες ευκαιρίες για εκπαίδευση, απασχόληση και επιχειρηματικότητα, βοηθώντας τους με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο. 

Στο πλαίσιο του Microsoft YouthSpark, η πρωτοβουλία GetBusy.gr, προσφέρει στους νέους Έλληνες άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, πληροφορίες για την αγορά εργασίας, καθώς και άλλα γνωστικά εφόδια για να ενισχύσουν τις προοπτικές τους για το μέλλον. Μέσω του GetBusy.gr περισσότεροι από 13.000 νέοι έχουν αποκτήσει δεξιότητες στους τομείς της Επιχειρηματικότητας, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθυνής, Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Ψηφιακών Δεξιοτήτων ECDL.

Η εκδήλωση στην Αθήνα θα είναι μια ημερίδα με επίκεντρο τους Νέους και την ανάγκη να αυξήσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Στόχος είναι να βοηθήσουμε στη μείωση της ανεργίας, ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη. Η ημερίδα θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές και νέους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι έχουν επωφεληθεί από τις ψηφιακές δεξιότητες που απέκτησαν μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση κάνοντας εγγραφή εδώ.

Οι νικητές του φετινού online διαγωνισμού GetBusy θα ανακοινωθούν στο τέλος της εκδήλωσης και θα ακολουθήσει η απονομή των υποτροφιών. 

Ο κ. Jan Muehlfeit, πρόεδρος της Microsoft Ευρώπης, θα κάνει την εναρκτήρια ομιλία.

Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εκπροσωπούν θεσμούς και φορείς όπως η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και καταξιωμένες προσωπικότητες και στελέχη του χώρου, θα κληθούν να συμμετάσχουν στις συζητήσεις των πάνελ και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. 

Στόχος της Microsoft Hellas είναι το γεγονός αυτό, να θέσει τις βάσεις για ένα παραγωγικό διάλογο που θα ωφελήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέλη.

Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.