Υπολογιστής ξεγελά ανθρώπους ότι είναι 13χρονο αγόρι και περνά για πρώτη φορά το Test Turing!

eugeneΙστορική στιγμή για τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας γενικότερα, καθώς για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα υπολογιστή κατόρθωσε να περάσει το περίφημο Τεστ Turing, ένα πείραμα που πρότεινε ο πατέρας της σύγχρονης Πληροφορικής Alan Turing για να βρει το σημείο όπου ένας υπολογιστής μπορεί να ξεγελάσει έναν άνθρωπο σε γραπτή συνομιλία.
Το φετινό Turing Test 2014 διεξήχθη με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από τον θάνατο του μεγάλου Βρετανού μαθηματικού και συμμετείχαν 5 υπερυπολογιστές. Νικητής αναδείχθηκε το λογισμικό Eugene, το οποίο κατάφερε να ξεγελάσει τους συνομιλητές του ότι πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Kevin Warwick (University of Reading)
“Μερικοί θα ισχυριστούν ότι το Test Turing έχει ξεπεραστεί εδώ και καιρό. Οι λέξεις της δοκιμασίας έχουν εφαρμοσθεί σε παρόμοιους διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είχαμε κανέναν περιορισμό στη συζήτηση και συγκρίνοντας με προηγούμενες δοκιμασίες επαληθεύσαμε τη γνησιότητα του διαλόγου. Έτσι, είμαστε υπερήφανοι να ανακοινώσουμε ότι το Test Turing περάστηκε για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο”
Να σημειωθεί ότι για να θεωρηθεί περασμένο το Test Turing, ο υπολογιστής θα πρέπει να ξεγελάσει έναν άνθρωπο για σχεδόν 2 λεπτά σε μια γραπτή συνομιλία διάρκειας 5 λεπτών και για την ιστορία, ο Eugene ξεγέλασε το 33% των κριτών.
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.