Υψηλότερη κατανάλωση το PS4 από τις νέες κονσόλες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες από το Natural Resources Defense Council, σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας των τριών καινούργιων κονσολών από τις Microsoft, Nintendo και Sony. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ανέδειξαν το PlayStation 4 ως την κονσόλα με την υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας, ακολουθούμενο από το Xbox One, ενώ το Wii U έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση ανάμεσα στις κονσόλες αυτές, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει η Ιαπωνική εταιρεία στην παραγωγή συστημάτων με πολύ καλή ενεργειακή απόδοση.
Συγκεκριμένα, το PS4 κατά τη διάρκεια του gameplay καταναλώνει 137 W, ενώ σε standby 8.4 W και κλειστό 0.3 W. Το Xbox One καταναλώνει κατά το gameplay 112 W, σε standby 15.7 W και κλειστό 0.4 W, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για το Wii U είναι 34 W, 0.4 W και 0.4 W, που καταδεικνύουν την υπεροχή της κονσόλας στην ενεργειακή απόδοση έναντι του ανταγωνισμού. Σε video streaming και navigation τα νούμερα για τις τρεις κονσόλες είναι: 89 W και 88 W για το PS4, 74 W και 72 W για το Xbox One, 29 W και 32 W για το Wii U.
Επίσης, με βάση την εν λόγω έρευνα, το 40% της κατανάλωσης από τις τρεις κονσόλες γίνεται όταν αυτές είναι σε standby mode, ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό της κατανάλωσης όταν γίνεται αναπαραγωγή video, με την αντίστοιχη για το gameplay να είναι η μειοψηφία της κατανάλωσης για τις κονσόλες αυτές, σε σύγκριση με όλες τις άλλες λειτουργίες συνδυασμένες, κάτι που επιβεβαιώνει την χρησιμοποίηση των καινούργιων κονσολών ως κέντρα ψυχαγωγίας στο κάθε σπίτι.
Πηγή:gameover.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.