Στο Pastebin οι hackers δημοσιεύουν τα κατορθώματα τους για να προσελκύουν πελάτες

Το Pastebin είναι ένα site στο οποίο ο καθένας μπορεί να δημοσιεύσει πληροφορίες που θέλει να μοιραστεί. Τον τελευταίο καρό όμως, έχει γίνει ένας "σταθμός" που οι hackers δημοσιεύουν τα... κατορθώματά τους.

Η εταιρεία High-Tech Bridge μέσω μιας έρευνάς της, αποκάλυψε ότι μόλις τον τελευταίο χρόνο έχουν διαρρεύσει στο Pastebin πάνω από 300.000 πληροφορίες λογαριασμών χρηστών, 1.000 περίπου κατά μέσο όρο σε κάθε διαρροή.

Μερικοί από τους hackers χρησιμοποιούν το Pastebin για να πουλήσουν τα στοιχεία των λογαριασμών που έχουν καταφέρει να κλέψουν, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς απλά για να αποδείξουν ότι παραβίασαν τον λογαριασμό κάποιου.

Υπάρχουν δε και περιπτώσεις, όπου μερικοί από αυτούς διαμοιράζονται πληροφορίες που αποκόμισαν από υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να αποδείξουν ότι μπορούν να παραβιάσουν τα συστήματα ασφαλείας τους.

Η έρευνα όμως έφερε στο φως και αλλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Οι περισσότερες διαρροές έγιναν από τη χρήση μη ασφαλών εφαρμογών web καθώς και από συσκευές που είχαν προσβληθεί από ιούς τύπου Trojan.

Ακόμη, βλέπουμε ότι οι περισσότεροι λογαριασμοί κλάπηκαν από υπηρεσίες web mail, με την πλειοψηφία τους να προέρχονται από τις Google και Yahoo. Τέλος, το 92% των στοιχείων λογαριασμών που κλάπηκαν από sites κοινωνικής δικτύωσης προσέρχονταν από το Facebook.

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι αρκετοί λογαριασμοί είχαν υπερβολικά εύκολους κωδικούς ασφαλείας και ότι πολλοί χρήστες χρησιμοποιούσαν τους ίδιους κωδικούς για πολλούς λογαριασμούς τους, κάνοντας έτσι ευκολότερη τη δουλειά των hacker.

Εάν λοιπόν δεν θέλετε τα προσωπικά σας δεδομένα να φτάσουν στα χεριά επιτηδείων υπάρχουν δύο πολύ απλά βήματα για να προστατευτείτε. Πρώτον, η χρήση πολύπλοκων κωδίκων στους λογαριασμούς σας και δεύτερον η συνεχής ανανέωση και αναβάθμιση του λογισμικού ασφαλείας σας.

Και το βασικότερο όλων: μεγάλη προσοχή στο τί ανεβάζετε και διαμοιράζετε στο Ιnternet.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.