Οι Βρετανοί αναφέρουν ότι μπορεί να διαδοθεί malware μέσω WiFi

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ έχει διαπιστώσει ότι τα σημεία πρόσβασηςWiFi είναι άκρως αποτελεσματικά στην διάδοση κακόβουλου λογισμικού.
Παρομοιάζοντας την εξάπλωση των ιών των υπολογιστών μέσω WiFi με την εξάπλωση των ιών που προσβάλλουν τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του αέρα, οι ερευνητές λένε ότι εάν μολυνθεί ένα σημείο πρόσβασης ασύρματου δικτύου από κάποιον ιό, είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί και σε άλλα σημεία.
Το πείραμα βασίστηκε σε μια προσομοίωση του ιού Chameleon σε σημείο πρόσβασης WiFi, ο οποίος εξαπλώθηκε στο Μπέλφαστ και το Λονδίνο.
Στο περιβάλλον WiFi, ο Chameleon είναι ένας πολυμορφικός ιός που προέκυψε κατά τη διάρκεια του 2012. Ο Chameleon είναι μια επίθεση αντικατάστασης firmware που παρουσιάζει ψευδή διαπιστευτήρια από τα μολυσμένα μηχανήματα. Μπορεί στη συνέχεια να κλέψει δεδομένα από τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στο σημείο πρόσβασης.
Επίσης, το πείραμα του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ έδειξε ότι ο Chameleon μπορούσε να εντοπίσει τα λιγότερο προστατευμένα σημεία πρόσβασης, αποφεύγοντας έτσι την ανίχνευσή του. Σε αντίθεση με τα τελικά σημεία, όπως οι φορητοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets, τα σημεία πρόσβασης WiFi δεν προστατεύονται από λογισμικό anti-virus.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.