H ισχυρότερη υπεράκτια ανεμογεννήτρια παγκοσμίως Vestas ηλεκτροδοτεί 7.500 νοικοκυριά ετησίως (video)

Η εταιρεία Vestas από τη Δανία τελείωσε την κατασκευή ενός πρωτότυπου ατρακτιδίου για την ισχυρότερη υπεράκτια ανεμογεννήτρια του κόσμου.
Το ακτρακτίδιο έχει μήκος 20 μέτρα, πλάτος 8 μέτρα, ύψος επίσης 8 μέτρα και βάρος 390 τόνους. H Vestas υποστηρίζει ότι μία μόνο ανεμογεννήτρια θα μπορεί να ηλεκτροδοτήσει 7.500 ευρωπαϊκά νοικοκυριά.
 
Η ανεμογεννήτρια V164-8.0 MW της Vestas έχει επιφάνεια σάρωσης 21.000 τετρ. μέτρων με αποτέλεσμα να αυξάνει τον όγκο της ενέργειας που μπορεί να συλλέξει, μειώνοντας παράλληλα λειτουργικά κόστη και κόστη συντήρησης. Οι εγκαταστάστες των υπεράκτιων αιολικών πάρκων θα μπορούν να επιτυγχάνουν την επιθυμητή ηλεκτροπαραγωγή με λιγότερες μονάδες.
 
Το πρωτότυπο θα υποβληθεί σε δοκιμές στο κέντρο του Όστεριλντ της Δανίας. Εκτός από το ατρακτίδιο, η Vestas είχε ολοκληρώσει τις δοκιμές της έλικας μήκους 80 μέτρων για την ανεμογεννήτρια V164-8.0 MW το Σεπτέμβριο. 

Σημειώνεται ότι το ατρακτίδιο βρίσκεται στην κορυφή του πύργου και περιέχει το κιβώτιο ταχυτήτων, τους άξονες χαμηλής και υψηλής ταχύτητας, τη γεννήτρια, τον ελεγκτή και το φρένο. Μερικά ατρακτίδια είναι τόσο μεγάλα, ώστε ακόμη και ένα ελικόπτερο μπορεί να προσγειωθεί πάνω τους.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.