Επαναφέρετε τα διαγραμμένα αρχεία απο το Android smartphone σας

Συχνά, θα τύχει, να διαγράψουμε κάποιο/α αρχείο/α από τη συσκευή μας Android κατά λάθος και στη συνέχεια να θέλουμε να το ανακτήσουμε. Αυτό συνήθως μπορεί να επιτευχθεί αν δεν έχουν γράψει άλλα δεδομένα από πάνω, ή αν δεν έχουμε κάνει καθαρισμό (wiping), για την πλειονότητα των αρχείων και ασχέτως μεγέθους. Να ξεκαθαρίσουμε πως μιλάμε για ανακτήσεις αρχείων τόσο σε sd κάρτες, όσο και στην εσωτερική μνήμη της συσκευής.
Υπάρχουν κάμποσες εφαρμογές οι οποίες το κάνουν αυτό, μα οι πιο κάτω είναι από τις πιο αξιόλογες:



Undelete:

Screenshot
To Undelete, είναι μια χρήσιμη εφαρμογή για συσκευές Android, με την οποία μπορείτε ν’ ανακτήσετε διαγραμμένα αρχεία από την κάρτα SD ή την εσωτερική μνήμη της συσκευής.
Φυσικά, μπορείτε ν’ ανακτήσετε αρχεία από οποιαδήποτε εξωτερική sd κάρτα, το δε σύστημα αρχείων που υποστηρίζει είναι μόνο το FAT, αυτό που χρησιμοποιούν και οι sd κάρτες, δηλαδή.
Η εφαρμογή μπορεί να ανακτήσει κάθε είδους δεδομένα, εικόνες, ήχου, βίντεο, κείμενου, συμπιεσμένα, κλπ. Λειτουργεί μόνο αν τα διαγραφέντα δεδομένα δεν έχει αντικατασταθεί ακόμα, καθώς αν έχετε αποθηκεύσει ένα νέο αρχείο στο κενό διάστημα μετά τη διαγραφή των δεδομένων, ή έχετε κάνει wipe, το πιο πιθανό είναι πως η ανάκτηση θα αποτύχει.
Μετά την εγκατάσταση αυτής της εφαρμογής, θα σας ζητηθεί, να της υποδείξετε την κάρτα μνήμης στην οποία θέλετε να ανακτήσετε δεδομένα και κάνοντας tap στην επιλογή: Scan storage θα ξεκινήσει τη σάρωση στην επιλεγμένη κάρτα μνήμης (εσωτερική ή εξωτερική). Η σάρωση δείχνει τη διαδρομή του αρχείου, το μέγεθος και το όνομά του και για ν’ ανακτήσετε το αρχείο που θέλετε, απλά πατήστε την επιλογή: Restore. Αν έχετε πολλά αρχεία στο παράθυρο αποκατάστασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης.
Το Undelete, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση, από άλλες αντίστοιχες κι εμπορικές εφαρμογές, αξιόπιστο και γρήγορο επαναφέρει τα κατά λάθος διαγραμμένα αρχεία σας, σε όποιο directory και αν τα είχατε.
Για να δουλέψει όμως, η συγκεκριμένη εφαρμογή, θα πρέπει να είναι root-αρισμένη η συσκευή σας.
  • Απαιτεί: 2.1 και νεότερες εκδόσεις
  • Μέγεθος: 2,4M
  • Τιμή: Δωρεάν
► Appbrain
► GooglePlay

Android Recycle Bin:

Και αυτή κάνει τα ίδια, ίσως και κάποια περισσότερα, μπορώντας να χρησιμοποιηθεί και ως ασφαλής καθαρισμός του κάδου ανακύκλωσης και μπορεί να δουλέψει χωρίς να χρειάζονται δικαιώματα rooting.
Έχει δυο εκδόσεις, μια free και μια Pro, με την πιο ουσιαστική διαφορά πως στην pro έκδοση, μπορεί να γίνει ανάκτηση χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.
  • Απαιτεί: 2.3.3 και νεότερες εκδόσεις
  • Μέγεθος: 10M
  • Τιμή: Δωρεάν
► Appbrain
► GooglePlay

Dumpster – Recycle Bin:

Και αυτή τα ίδια, δεν απαιτεί rooting, αρκείται στην αποκατάσταση αρχείων, με πιο επιτυχία (σ’ εμένα) από την προηγούμενη, αν και μάλλον λίγο πιο αργή.
  • Απαιτεί: 2.2 και νεότερες εκδόσεις
  • Μέγεθος: 2,5M
  • Τιμή: Δωρεάν
► Appbrain
► GooglePlay
restore_iconΒέβαια τα αρχεία στις sd cards, μπορείτε να τ’ ανακτήσετε και μέσω του υπολογιστή σας, με τ’ αντίστοιχα εργαλεία του λειτουργικού σας συστήματος.

Πηγή:tech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.