Tο πρώτο υποθαλάσσιο δίκτυο Wi-Fi είναι γεγονός


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο ανέπτυξαν και δοκίμασαν με επιτυχία στη λίμνη Ήρι το πρώτο υποθαλάσσιο δίκτυο Wi – Fi.
Η δημιουργία ενός ασύρματου δικτύου κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, αφού τα ραδιοκύματα δεν μεταδίδονται αποτελεσματικά στο νερό.
 
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες βύθισαν στη λίμνη δυο γιγάντιους αισθητήρες, βάρους 18 κιλών ο καθένας, ενώ χρησιμοποίησαν ακουστικά κύματα για να δημιουργήσουν το ασύρματο δίκτυο, τα οποία στη συνέχεια μετέτρεψαν σε ραδιοκύματα.
 
Όσο φουτουριστικό κι αν ακούγεται, κάποια μέρα το ασύρματο δίκτυο ίντερνετ στον βυθό της θάλασσας θα γίνει πραγματικότητα, ενώ η NASA έχει ήδη καταστήσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο ακόμα και από το διάστημα.
Το υποθαλάσσιο ασύρματο δίκτυο δεν αναπτύσσεται για τους χρήστες του Facebook που επιθυμούν να αναρτήσουν φωτογραφίες από τις καταδύσεις τους, αλλά για την παρακολούθηση της θαλάσσιας ζωής και την έγκαιρη πρόβλεψη ακραίων φαινομένων όπως τα τσουνάμι.
«Το υποθαλάσσιο ασύρματο δίκτυο θα μας δώσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να συλλέγουμε και να αναλύουμε δεδομένα για τους ωκεανούς μας σε ζωντανό χρόνο», δήλωσε ο Δρ. Tommaso Melodia, ηλεκτρολόγος μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Μπάφαλο.
 
«Η διάδοση αυτών των πληροφοριών μέσω έξυπνων τηλεφώνων ή ηλεκτρονικού υπολογιστή, ειδικά στην περίπτωση τσουνάμι ή κάποιας άλλης καταστροφής, θα μπορούσε να σώσει ζωές», προσέθεσε.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 
Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.