Τα πρώτα στοιχεία για τους επόμενους επεξεργαστές της έδωσε η Nvidia στην δημοσιότητα

Μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου της,Jen-Hsun Huang, η Νvidia παρουσίασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά μελλοντικών τσιπ γραφικών της, όπως τα Μaxwell, Volta, καθώς και τα επόμενα Tegra SoC.

O Maxwell θα προσφέρει ενοποίηση της VRAM μεταξύ GPU και CPU, καθώς ο καθένας θα έχει πρόσβαση στη μνήμη του άλλου.

Ο Volta θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής γραφικών που θα διαθέτει  διάταξη "stacked DRAM" με τα υποσυστημάτα της μνήμης να τοποθετούνται "το ένα πάνω στο άλλο" στο ίδιο chip μαζί με τον πυρήνα της GPU.

Με τη συγκεκριμένη τεχνική, θα φτάσει το bandwidth στο 1TB/s, ρυθμός μεταφοράς δεδομένων που αντιστοιχεί στη μεταφορά τού περιεχομένου ενός δίσκου Blu-Ray σε ένα πεντηκοστό του δευτερολέπτου!

Σε ό,τι αφορά στους νέους Tegra επεξεργαστές για mobile χρήση, ο Logan (Tegra 5) θα είναι ένα νέο SoC με ενσωματωμένη GPU αρχιτεκτονικής Kepler, που υπόσχεται αgrπόδοση και τεχνολογίες εφάμιλλες με ενός PC: Open GL 4.3, CUDA 5, PhysX.

Όσον αφορά στη μεθεπόμενη γενιά, ο Parker (Tegra 6) θα είναι ο πρώτος 64bit επεξεργαστής της εταιρείας για φορητές συσκευές.

Μένει να δούμε κατά πόσον οι ενδιαφέρουσες προτάσεις της NVidia θα έχουν το ανάλογο αντίκρυσμα με τον ανταγωνισμό από AMD και Qualcomm να κορυφώνεται.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.