Utilite PC με λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux και αρχιτεκτονικής της ARM Cortex-A9

Μικρό, ελαφρύ, με πλήθος χαρακτηριστικών και πολύ προσιτό. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να είχαν στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι της CompuLab και έτσι δημιούργησαν το Utilite PC με λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux. Το Utilite, αναμένεται να έρθει με ένα αρκετά δελεαστικό "οπλοστάσιο" στο εσωτερικό του. Θα υπάρχει η δυνατότητα για την επιλογή επεξεργαστή μεταξύ των i.MX 6 Solo (μονοπύρηνος), i.MX 6 Dual (διπύρηνος) ή του i.MX 6 Quad (τετραπύρηνος) της εταιρίας Freescale με πυρήνες αρχιτεκτονικής της ARM Cortex-A9, στα 1,2 GHz. 


Στο εσωτερικό του, ο χρήστης θα μπορεί να εγκαταστήσει μνήμη έως και 4GB DDR3 στα 1066 MHz και αποθηκευτικό χώρο μέσω της υποδοχής mSATA για SSD 1.8" (αυτή την στιγμή υπάρχουν λύσεις έως τα 512GB). Στις διασυνδέσεις της συσκευής έχουμε WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0, δύο Gigabit Ethernet, τέσσερις θύρες USB 2.0, μια micro-USB 2.0 με λειτουργία OTG και θύρες εξόδου εικόνας HDMI 1.4 και DVI-D. 

Επίσης υπάρχει υποδοχή για κάρτες μνήμης micro-SDXC έως 128GB, mini-jack 3.5mm για έξοδο του ήχου (και ψηφιακά μέσω S/PDIF) όπως επίσης και δύο σειριακές θύρες RS-232. Όλα αυτά έχουν τοποθετηθεί σε ένα "case" με διαστάσεις μόλις 135(Μ) x 100(Π) x 21(Β) χιλιοστών. Η κατανάλωσή του έχει ένα εύρος 3 Watt με 8 Watt, ανάλογα και με τα υποσυστήματα που θα διαθέτει. Η τιμή του ξεκινάει από τα $99 και η διάθεσή δρομολογείται για τον Αύγουστο.

Πηγή:ghz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.