Δέκα ιατρικοί λόγοι που πρέπει να παίζουμε βιντεοπαιχνίδια!

Ποιος είπε πως τα βιντεοπαιχνίδια έχουν μόνο αρνητική πλευρά; Σύμφωνα με έρευνες πανεπιστημίων του εξωτερικού τα βιντεοπαιχνίδια προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό και βοηθούν στην ανάπτυξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων. Ωστόσο πάντα με μέτρο.
Αυτά είναι τα δέκα σημαντικότερα οφέλη που ξεπερνούν κάθε φαντασία:
Άψογος χειρισμός των άκρων
Όπως έδειξε η έρευνα, φοιτητές ιατρικής που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια και που έκαναν ειδίκευση στη χειρουργική, ήταν κατά 27% ταχύτεροι και έκαναν λιγότερα λάθη σε ποσοστό 37%.
Τα βιντεοπαιχνίδια επιμορφώνουν
Η ένωση Αμερικάνων Επιστημόνων σε δημοσίευση της γράφει πως όσοι χρησιμοποιούν κομπιούτερ και εξωμοιωτές μπορούν και συγκρατούν μέχρι και 90% τις πληροφορίες για κάποιο θέμα ενώ όσοι απλά διαβάζουν τις συγκρατούν σε ένα ποσοστό 10%.
Σωματική άσκηση
Υπάρχουν παιχνίδια που δεν γυμνάζουν μόνο τα δάχτυλα του χεριού αλλά ολόκληρο το σώμα, ενώ σε ασθενείς που έχουν Πάρκινσον ύστερα από 12 εβδομάδες παιχνιδιού, το 55% εξ αυτών, κατάφεραν πάλι να ανακτήσουν την ισορροπία τους, ενώ έκαναν και μεγαλύτερα άλματα.
Μείωση άγχους
Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να μας αγχώνουν για να “περάσουμε μια πίστα” αλλά επί τοις ουσίας έχει διαπιστωθεί ότι αργότερα μας ανακουφίζουν. Πάντως κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού εκκρίνεται κορτιζόλη, μέχρι και 17%.
Γίνονται Ναπολέοντες
Σύμφωνα με το Forbes, όσοι παίζουν βιντεοπαιχνίδια μπορούν να συγκεντρωθούν και να αντεπεξέλθουν σε έξι διαφορετικές πηγές. Μπορούν να κάνουν μέχρι και έξι πράγματα ταυτόχρονα, ενώ όσοι δεν παίζουν μπορούν με δυσκολία μέχρι τέσσερα. Επιδεικνύουν επίσης μέχρι και 20% επιπλέον συγκέντρωση σε ότι κάνουν.
Βελτίωση στην όραση
Το πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, διαπίστωσε πως το να παίζει κάποιος βιντεοπαιχνίδια, (όχι να κολλάει το πρόσωπο του στην οθόνη όμως), του αυξάνει μέχρι και 20% την όραση. Με πιο απλά λόγια το μάτι του όταν πλανάται στον χώρο βλέπει καλύτερα.
Βελτιώνουν τις σχέσεις
Όταν ένα ζευγάρι παίζει μαζί βιντεοπαιχνίδια τότε δένεται μεταξύ του. Η έρευνα έδειξε ότι αυτό συμβαίνει στο 76% των ζευγαριών, ή των παντρεμένων.
Καταπολεμούν τον πόνο
Έρευνα που έγινε σε ασθενείς με εγκαύματα την ώρα που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια έδειξε ότι μειώνεται ο πόνος τους στο μισό. Όμως οι ίδιοι άνθρωποι όταν έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια με βία και βίαιο σενάριο ένιωθαν περίπου τον πόνο τους να ανεβαίνει κατά 65%.
Τα βιντεοπαιχνίδια ακονίζουν το μυαλό και αυξάνουν το IQ
Σύμφωνα με το CNN, μπορούν να αυξήσουν μέχρι και 50% το IQ τους επειδή την ώρα που παίζουν ο εγκέφαλος λειτουργεί “στα κόκκινα” και εξασκείται.
Έχουν γρηγορότερες αντιδράσεις
Για παράδειγμα το να παίζει κάποιος ένα παιχνίδι όπου σκοτώνει ζόμπι που ξεπετάγονται από παντού, εκείνη τη στιγμή οι αντιδράσεις του είναι εφάμιλλες με τις αντιδράσεις ενός πιλότου μαχητικού αεροσκάφους.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.