Η Apple παρουσίασε το νέο λειτουργικό της σύστημα OS X 10.9 Mavericks

Μαζί με το πολυαναμενόμενο iOS 7 και τα ανανεωμένα Mac, η Apple παρουσίασε στα πλαίσια της WWDC 2013 και τη νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού για τους υπολογιστές της.

Το OS X 10.9 Mavericks φέρνει στους χρήστες των Mac περισσότερες από 200 βελτιώσεις και μικρές ή μεγάλες αλλαγές και σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Apple είναι 1,5 φορά ταχύτερο από το OS X Mountain Lion και απασχολεί τη CPU 72% λιγότερο.

Σχεδιαστικά δεν έχει ανανεωθεί επαναστατικά, αλλά ενσωματώνει αρκετά χαρακτηριστικά και αισθητικά στοιχεία που οι χρήστες είχαν γνωρίσει στο iOS.

Από τις νέες λειτουργίες του OS X 10.9 Mavericks ξεχωρίζουν τα tabs στο Finder (με λογική Safari) και η υποστήριξη Tags στα αρχεία και τα έγγραφά σας, φυσικά με δυνατότητα αναζήτησης είτε είναι τοπικά αποθηκευμένα είτε στο iCloud.

Ανανεωμένο εμφανίστηκε το OS X Notifications, επιτρέποντας στο χρήστη να απαντά στα μηνύματα ή στο FaceTime χωρίς να κλείσει το app που χρησιμοποιεί, ενώ ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών iCloud Keychain.
Το OS X 10.9 Mavericks ενσωματώνει νέο ημερολόγιο και Maps, με αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης, διασύνδεσης μεταξύ τους, αλλά και συνεργασίας με το smartphone iPhone σας. 

Επίσης, η γνωστή εφαρμογή ανάγνωσης και οργάνωσης ψηφιακών βιβλίων και περιοδικών, iBooks έρχεται και στα Mac, με αρκετές δυνατότητες κοντράροντας ευθέως την ανάγνωση στην ταμπλέτα.

Η υποστήριξη πολλαπλών οθονών είναι ένα feature που δεν αφορά τις μάζες, αλλά σαφώς ενδιαφέρει τους επαγγελματίες, αν και με ενδιαφέρον αναμένουμε τη χρήση της τηλεόρασης ως «δευτερεύουσας οθόνης» για Apple TV και AirPlay.

Βελτιωμένος είναι και ο browser Safari με έμφαση στις ευκολίες sharing μέσω Twitter, τη βελτιστοποίηση του Javascript, αλλά και στην ενεργειακή του απόδοση.

Το λογισμικό Mac OS X 10.9 Mavericks είναι ήδη διαθέσιμο για developers, ενώ οι «κοινοί θνητοί» θα μπορούν να το κατεβάσουν από το Σεπτέμβριο μέσω του Μac App Store, χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η τιμή του.

Πηγή:Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.