Ανακοινώθηκε επίσημα η AMD Radeon HD 7990!


Η AMD προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της Radeon HD 7990, της "διπύρηνης" ναυαρχίδας της που, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενά της, είναι η ταχύτερη κάρτα γραφικών στον πλανήτη!
Η AMD ανακοίνωσε επίσημα της Radeon HD 7990 η οποία είναι διπύρηνη και σύμφωνα με αυτά που λένε είναι η ταχύτερη κάρτα γραφικών στον πλανήτη (εμείς δεν συμφωνούμε).Η Radeon HD 7990 βασίζεται στον γνωστό επεξεργαστή γραφικών Tahiti XT (αρχιτεκτονική GCN στα 28nm) με 2048 Stream Processor έκαστος, χρονισμένους στα 950MHz (έως1GHz με Turbo Boost). Έχει μνήμη τύπου GDDR5, ανέρχεται στα 6GB χρονισμένη στα 1500MHz(6.0Gbps effective clock) και σε συνεργασία με την δίαυλο επικοινωνίας των 384-bit η μέγιστη ροή δεδομένων φτάνει τα 288GB/s.

Η κάρτα έχει εξοπλιστεί με ένα σύστημα ψύξης που συνήθως συναντάμε σε aftermarket λύσεις. Φέρει τρεις (3) ανεμιστήρες με δύο ευμεγεθείς ψύκτρες απο καθαρό χαλκό να καλύπτουν τους πυρήνες, και οι οποίες μέσω των heatpipes, οδηγούν την θερμότητα σε μια μεγάλη σειρά από επίσης χάλκινα πτερύγια (fins).
Φυσικά υποστηρίζει τις τεχνολογίες AMD CrossfireXDirectX 11.1OpenGL 4.2OpenCL 1.2AMD Eyefinity και AMD HD3D. Επίσης φέρνει μια ανανεωμένη έκδοση του AMD ZeroCore Power όπου, σε κατάσταση αδράνειας, ο ένας πύρηνας της απενεργοποιείται πλήρως.
Όσο αφορά στις εξόδους της θα βρούμε τέσσερις (4) θύρες mini-DisplayPort 1.2 (υποστήριξη για ανάλυση έως 4K ανά οθόνη) και μια Dual-Link DVI.
Τροφοδοτείται από δύο 8-pin PCI-Express connectors όπου μαζί με την θύρα PCI-Express, δίνουν στην κάρτα την δυνατότητα να τραβήξει από το σύστημα έως και 375 Watt. Τα νέα όμως δεν τελειώνουν εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.