Αναβάθμιση Windows 8 (Windows blue)


Μερικές από τις αλλαγές που θα ενσωματώνουν τα Windows Blue, η επικείμενη αναβάθμιση των Windows 8, έφεραν στο φως οι εικόνες που διέρρευσαν στο ίντερνετ, όπως και το βίντεο το οποίο «ανέβασε» το σάιτ τεχνολογίας The Verge, δοκιμάζοντας μια πρώιμη εκδοχή του βελτιωμένου λειτουργικού συστήματος. Αν και η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει πότε θα έχει ολοκληρωθεί, στόχος είναι η αναβαθμισμένη έκδοση να κάνει το « οικοσύστημα» της ακόμη πιο φιλικό στον χρήστη.
Έτσι, από τις αλλαγές που αποκαλύπτονται, ένα μεγάλο ποσοστό αφορά το γραφικό περιβάλλον των Windows, όπου τα Live Tiles («ζωντανά πλακίδια») μπορούν να πάρουν ακόμη μικρότερο μέγεθος, ώστε να οργανωθούν ακόμη πιο βολικά στην οθόνη έναρξης. Αναβαθμισμένη είναι όμως και η λειτουργία «Snap View», η οποία επιτρέπει πλέον στον χρήστη να προβάλει στην οθόνη του ταυτόχρονα έως και τέσσερις διαφορετικές εφαρμογές.
Βελτιώσεις υπάρχουν επίσης και στις ρυθμίσεις που μπορεί να επιλέξει κανείς από την οθόνη έναρξης, ώστε για παράδειγμα να μπορεί πιο εύκολα να απενεργοποιήσει ή να ενεργοποιήσει μία ασύρματη σύνδεση. Παράλληλα, στα Windows Blue ο χρήστης θα μπορεί να ελέγξει πόσο αποθηκευτικό χώρο καταλαμβάνει οποιαδήποτε εφαρμογή του, αλλά και να απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις από τις application.
Στην επικείμενη αναβάθμιση φαίνεται επιπλέον ότι θα αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο και το Skydrive, η υπηρεσία cloud storage που η Microsoft έχει ενσωματώσει ήδη στα Windows 8. Έτσι, μέσω του Skydrive θα είναι πλέον δυνατή η δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων ολόκληρων συσκευών, αλλά και η αυτόματη αποθήκευση των φωτογραφιών και των βίντεο που καταγράφει η κάμερα.
Προσθήκες θα υπάρξουν επίσης και στις προεγκατεστημένες εφαρμογές, καθώς η Microsoft έχει αναπτύξει ένα ξυπνητήρι, ένα πρόγραμμα ηχογραφήσεων και το Movie Moments, το οποίο θα διαδεχθεί το Windows Movie Maker.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.