Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

21 Δεκ 2012

Τι είναι το Bluetooth;

Το Bluetooth είναι ένα πρότυπο για ασύρματες συνδέσεις περιορισμένης εμβέλειας. Χρησιμοποιείτε για την επικοινωνία ασύρματων συσκευών μεταξύ τους ή με PC (π.χ., για συχρονισμο δεδομένων,data synchronization, ασύρματο προσωπικό δίκτυο ( WPAN,Wireless Personal Αrea Νetworks) σε κινητά τηλέφωνα. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα από τα καλύτερα συστήματα ολοκληρωμένα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, τα οποία μπορούν να πραγματοποιούν αμφίδρομες ραδιοζεύξεις.

Εκδόσεις  Bluetooth


1.x Bluetooth Aυτή η έκδοση έχει σχεδόν αν όχι καθόλου εξαφανιστεί αν θέλετε μπορείτε βρείτε μια συσκευή 1.x μόνο μεταχειρισμένη, εκτός αν φυσικά είστε συλλέκτης.

Δυνατότητες - Βασικές bluetooth (αυτό θα ήταν για ένα θεωρητικό ανώτατο όριο του 1 Mbps ταχύτητα δεδομένων)

Bluetooth 2.x -> Η πιο δημοφιλής παραλλαγή, ιδιαίτερα 2.1. Η έκδοση 2.1 καθιστά ευκολότερη την αντιστοίχιση με διαφορετικές συσκευές (ακόμα και από διαφορετικούς κατασκευαστές) και επίσης αυξάνει την αξιοπιστία αυτή καθαυτή τη διαδικασία του ζευγαρώματος. Εισήγαγε το Enhanced Data Rate (EDR) δυνατότητα (προαιρετικά).

Δυνατότητες - Βασικό + EDR (αυτό θα ήταν για ένα θεωρητικό μέγιστο των 3 Mbps ρυθμό δεδομένων? Προαιρετικό)

Bluetooth 3.x -> Εισάγει την υποστήριξη για μια εναλλακτική χαμηλότερο στρώμα, δηλαδή όλες τις εφαρμογές που ήταν διαθέσιμα με το ραδιόφωνο Bluetooth νωρίτερα μπορεί να τρέξει πάνω από ένα εναλλακτικό ραδιόφωνο, ας πούμε σαν το 802,11 ένα. Αυτή η λειτουργία ονομάζεται High Speed ​​(HS), και όπως υποδηλώνει το όνομα αυτό ήταν η πρόθεση και ο σκοπός. Η λειτουργία του HS είναι προαιρετική πάρα πολύ.

Δυνατότητες - Βασικό επιτόκιο + EDR (προαιρετικό) + HS (προαιρετικό)

Bluetooth 4.x -> Εισάγει την υποστήριξη για τη συλλογή δεδομένων από τις συσκευές που παράγουν δεδομένα σε πολύ χαμηλό ποσοστό. Ο κύριος σκοπός αυτής της δυνατότητας, που ονομάζεται Low Energy (LE), είναι να συγκεντρώσετε δεδομένα από διάφορους αισθητήρες, όπως μόνιτορ καρδιακού ρυθμού, θερμόμετρα κλπ.

Δυνατότητες - Βασικό επιτόκιο + EDR (προαιρετικό) + HS (προαιρετικό) + LE (προαιρετικό)

OpenSource το μέλλον!


Η Τεχνολογία Ανοιχτού Κώδικα έχει πολλά να προσφέρει και στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς οιLinux-powered υπηρεσίες βοηθούν τις επιχειρήσεις να πετύχουν, κάνοντας εύκολο το σχεδιασμό και την ανάπτυξή τους.

Υποδομή

Ο Ανοιχτός Κώδικας έχει τη δυνατότητα να προσφέρει εξειδικευμένες δυνατότητες που δύνανται να μεγιστοποιήσουν τους τρέχοντες χρηματοπιστωτικούς και λειτουργικούς πόρους σε κάθε έναν ή σε συνδυασμό και των τριών data centers enviroments: στο customer data center, στο co-location data center, ή στο Stratech cloud.
Ο μόνος παροχέας που είναι σε θέση να προσφέρει και τις τρεις επιλογές, είναι αυτός με το μοντέλο ανάπτυξης Stratech. Προσφέρει ευέλικτη και αποτελεσματική υποδομή IT που μεγιστοποιεί τις υπάρχουσες επενδύσεις της τεχνολογίας σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας με τη χρήση Virtualization. Σε συνδυασμό με την ομαδοποίηση, παρέχει υψηλή διαθεσιμότητα υπηρεσιών.

Μάθετε το Linux

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα online tutorials (τους διαδικτυακούς «διδασκάλους») του Linux.
Τα μαθήματα αυτά σας βοηθούν να κρατήσετε τις γνώσεις σας στο Linux updated, καθώς αποτελούν την «αφρόκρεμα» του Ελεύθερου Λογισμικού.

Όταν τα Παιδιά Μαθαίνουν Linux!

Στις μέρες μας, το να καταφέρνουμε να κρατάμε τα μικρά παιδιά απασχολημένα, είναι μια πρόκληση.
Όπως είναι φυσικό, βλέπουν τους υπολογιστές ως πηγή ψυχαγωγίας και λαχταρούν να τους απολαύσουν.
Το ίδιο δεν κάνουμε άλλωστε και εμείς οι… μεγάλοι;
Εδώ έγκειται η επόμενη μεγάλη πρόκληση, δεδομένου ότι ορισμένους τομείς του Διαδικτύου δεν είναι καθόλου κατάλληλοι για την προβολή του παιδιού και μπορεί δυνητικά να παρουσιάσει πραγματική ζωή dangers.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν διάφορες διανομές του Linux που προορίζονται για παιδιά από την ηλικία των 3 ετών.
Ενδεικτικά, κάποιες απ’ αυτές.
Το Doudou Linux έχει ως στόχο να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ισορροπία, παρέχοντας ένα περιβάλλον που στοχεύει σε παιδιά 2-12 ετών, προσφέροντας ταυτόχρονα διασκέδαση αλλά καιεκπαίδευση.
Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι αυτές οι διανομές είναι και ασφαλείς στη χρήση τους.
Έτσι, μπορείτε να είστε χαλαροί και να αφήνετε τα παιδιά σας να μπαίνουν στο δικό σας λειτουργικό σύστημα που θα τους αποτρέπει επίσης τη δυνατότητα να παρακάμπτουν ό,τι λογισμικό ασφαλείας έχετε εγκαταστήσετε.
Ποτέ μην υποτιμήσετε την ικανότητα ενός παιδικού μυαλού!
Γιατί τότε, θα βρεθείτε προ εκπλήξεων.
Ένας «μεγάλος» ποτέ δεν θα μπορούσε να μαντέψει τι μπορεί να σκαρφιστεί ένα παιδί προκειμένου να επεξεργαστεί το διαδίκτυο.
Οδηγίες για το πώς να περάσετε τα γονικά φίλτρα μπορείτε εύκολα να βρείτε μέσω του Google ή σε δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Γρήγορες υπηρεσίες επιδιόρθωσης προβλημάτων όταν και όποτε προκύπτουν, με:

  • Τον αυτόματο χειρισμό ενημερώσεων συστήματος και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας
  • Την παροχή σύνθετων υπηρεσιών, μέσω μηνιαίων συνδρομών
  • Τη βοήθεια που σας παρέχεται απλόχερα ώστε να βρίσκετε, πάντα, τις καλύτερες λύσεις για τις ανάγκες και τους στόχους σας

Η Τεχνολογία Ανοιχτού Κώδικα έχει αναμφισβήτητα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας με το να

  • Λύνει τα τυχόν προβλήματα, από την πρώτη κιόλας στιγμή (αντί να περιμένετε πότε θα φιλοτιμηθεί να σας εξυπηρετήσει η εκάστοτε, κλειστού κώδικα, εταιρεία!)
  • Σας παρέχονται οι υπηρεσίες εγκαίρως˙ (τη στιγμή που «καίγεστε» και όχι… «κατόπιν εορτής»!)
  • Προσφέρει δίκαιες και διαφανείς χρεώσεις για τις υπηρεσίες
  • Λαμβάνετε Κοινοποίηση όταν κάποιο άλλο λογισμικό, μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας
Δεν θα ήταν, λοιπόν, δίκαιο να πούμε πως ο Ανοιχτός Κώδικας αντιπροσωπεύει τη μεταφορά της γνώσης, των συμπεριφορών και δεξιοτήτων, μέσω των δυνατοτήτων του υπολογιστή και του δικτύου του;
Πηγή:osarena.gr

Μειώσει στις χρεώσεις από σταθερά προς κινητά από τις αρχές του 2013


Μπορεί ο νέος χρόνος να μας επιφυλάσσει πρόσθετους φόρους και οικονομικά «βάρη», ωστόσο από 1ης Ιανουαρίου του 2013 έρχονται και οι μειώσεις στα τέλη τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα.
Ύστερα από σχετική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η τιμή των τελών στη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα ορίζεται σε 1,269 ευρωλεπτά ανά λεπτό χρόνου, από 4,95 λεπτά που ίσχυε έως τις 31 Ιουλίου, προτού εφαρμοστεί η σταδιακή μείωση στις τιμές.
Ως αποτέλεσμα, θα πέσουν οι τιμές και στη λιανική αγορά κλήσεων από σταθερά προς κινητά, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη για τον τελικό καταναλωτή. Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι λογαριασμοί των συνδρομητών θα μειωθούν το 2013 κατά 47 εκατ. ευρώ περίπου.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μειώσεις τελών θα συνεχιστούν και το 2014 (1,168 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου) και το 2015 (1,099 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου).
Πηγή:attikipress.gr

VLC Media Player για Windows 8


Η VideoLAN συνεχίζει τις προσπάθειες να μαζέψει τις £40.000 στο Kickstarter ώστε να προχωρήσει στην ανάπτυξη του VLC Media Player για το Windows 8 και για να δελεάσει ακόμα περισσότερο τους πιθανούς χρηματοδότες, δημοσίευσε τα πρώτα screenshots της εφαρμογής.
VLC Media Player Windows 8 Draft 1
VLC Media Player Windows 8 Draft 2
Οι δημιουργοί επιβεβαίωσαν ότι η εφαρμογή θα υποστηρίζει όλα τα video codecs, συμπεριλαμβάνεται το MKV, ενώ με την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης (υπολείπονται ακόμη £7.000) θα γίνει porting της εφαρμογής και για το mobile λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.
Πηγή:techgear.gr

Κύβος του Rubik κατασκευάστηκε από 3D εκτυπωτή


Η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει δημιουργήσει εκπληκτικές κατασκευές στη σύντομη ιστορία της και αρκετά σύντομα θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στα παραδοσιακά παιχνίδια και παζλ.
Ο Dane Christianson, κατασκευαστής στο Illinois Institute of Technology’s Idea Shop, χρησιμοποίησε έναν 3D εκτυπωτή για να δημιουργήσει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί το X-Cube, μία παραλλαγή του κύβου του Rubik ο οποίος είναι αναμφισβήτητα ο πιο δύσκολος που έχει φτιαχτεί. Αν θέλετε μπορείτε να τον δείτε στο παρακάτω video
Πηγή:secnews.gr

Το νέο Nexus 7 tablet με κόστος 99 δολάρια!


Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Ταϊβάν, η Google σχεδιάζει ακόμη μία επιθετική κίνηση, αφού ετοιμάζεται να κατασκευάσει και να διαθέσει στην αγορά ένα ακόμη προσιτό Android tablet με κόστος μόλις 99 δολάρια.

Tο Nexus 7 είναι μία καλή συσκευή και πολύ προσιτή, όμως σύμφωνα με τους Digitimes, η Google θέλει να διαθέσει στην αγορά μια ακόμη πιο προσιτή συσκευή για να απευθυνθεί σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως Google και Asus συνεργάζονται με την κινεζική κατασκευάστρια οθονών αφής Shenzhen O-Film Tech για να κατασκευάσουν το πιο φθηνό Nexus 7 χρησιμοποιώντας τεχνολογία glass-film-film (GFF) η οποία θα επιτρέψει στη συσκευή να είναι ακόμη πιο λεπτή.
Οι Digitimes υποστηρίζουν πως βασικός στόχος του νέου Nexus 7 είναι οι αναπτυσσόμενες αγορές και η αρχική παραγωγή θα είναι 500 – 600.000 συσκευές. Η κυκλοφορία του αναμένεται το αργότερο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Πηγή:e-pcmag.gr

18 Δεκ 2012

Με 80 Mbps «σερφάρουν» σε ένα... χωριό της Βρετανίας


«Μέχρι τώρα, οι κάτοικοι του Αϊντέρμπι Στιπλ πάσχιζαν χωρίς αποτέλεσμα να βρουν πληροφορίες για την ιστορία του χωριού τους. Πλέον, θα έχουν ταχύτητα πρόσβαση σε όλα όσα τους ενδιαφέρουν» τόνισε ο Βαϊζέι.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι περισσότερα από 40 αντίστοιχα έργα στην επαρχία της Βρετανίας βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε «θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες».
Πηγή:newsbomb.gr

Απόρριψη αίτησης της Apple για ασφαλιστικά μέτρα κατά της Samsung


Αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της Apple Inc για μόνιμη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά των smartphones της Samsung Electronics. Στην Apple είχε επιδικαστεί τον Αύγουστο, το ποσόν του 1,05 δισ. δολαρίων για τις «ζημιές» που υπέστη εξαιτίας της αντιγραφής χαρακτηριστικών του iPhone και iPad, από τη Samsung. Ως γνωστόν, τα προϊόντα της Samsung «τρέχουν» με το λειτουργικό σύστημα Android, που αναπτύχθηκε από την Google.
Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζεται η διαμάχη ανάμεσα στην Apple και τη Samsung, με αφορμή τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας˙ ουσιαστικά πρόκειται για έναν πόλεμο κυριαρχίας στην τεχνολογική βιομηχανία, μεταξύ δύο εταιρειών που ελέγχουν περισσότερο από το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων smartphone.
Πηγή:attikipress.gr