Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

31 Ιαν 2012

Timeline Movie Maker, η εφαρμογή για να φτιάξετε το δικό σας βίντεο στο facebook


Αναλογιζόμενη τη μεγάλη δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας των χρηστών του κοινωνικού δικτύου απέναντι στο Facebook Timeline, η Facebook αποφάσισε να τους χρυσώσει κατά κάποιο τρόπο το χάπι με μια νέα ενδιαφέρουσα εφαρμογή.
Με την ονομασία Timeline Movie Maker, η νέα εφαρμογή συλλέγει από το προφίλ σας τις πιο ξεχωριστές σας στιγμές, τις ταξινομεί χρονολογικά και δημιουργεί τη δική σας προσωπική ταινία διάρκειας ενός λεπτού. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε (ανάμεσα σε πέντε κομμάτια) τη μουσική που θα παίζει στο background. Σε λίγα λεπτά η ταινία σας είναι έτοιμη και μπορείτε να την ανεβάσετε στο προφίλ σας.
Το Timeline Movie Maker θα βρείτε εδώ. Τώρα βέβαια το κατά πόσο μια εφαρμογή είναι ικανή να αποζημιώσει τους χρήστες του Facebook για το γεγονός ότι σύντομα το Timeline θα είναι υποχρεωτικό για όλους, είναι άλλο θέμα…
Πηγή:techgear.gr

Απειλούν ότι θα διαγράψουν όλα τα δεδομένα στο Megaupload
Το κλείσιμο της υπηρεσίας διαμοιρασμού αρχείων Megaupload είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν "στον αέρα" τα δεδομένα που έχουν ανεβάσει όλα αυτά τα χρόνια οι χρήστες της υπηρεσίας. Τελικά, φαίνεται ότι θα υπάρξει μιαολιγοήμερη παράταση πριν την οριστική διαγραφή τους.

Ο Ira Rothken, δικηγόρος των κατηγορουμένων, δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείεςCarpathia Hosting και Cogent Communications, οι οποίες φιλοξενούν τα δεδομένα στους servers τους. Αμέσως μετά τη σύλληψη της ηγετικής ομάδας του Megaupload και τον τερματισμό της λειτουργίας του, οι δύο εταιρείες απείλησαν να διαγράψουν όλα τα δεδομένα, καθώς δεν πληρώνονται πλέον για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Τελικά, οι διοικήσεις των δύο εταιρειών συμφώνησαν να διατηρήσουν τα δεδομένα για δύο εβδομάδες ακόμη. Στο διάστημα αυτό, ο Rothken θα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να εξευρεθεί λύση και να αποκτήσουν πρόσβαση στο υλικό τους όσοι έχουν ανεβάσει αρχεία που τους ανήκουν.

Πηγή:e-pcmag.gr

Κυβερνητική ιστοσελίδα των ΗΠΑ δέχθηκε επίθεση από την ομάδα των Anonymous
Μια ομάδα hackers που ανήκουν στην ομάδα των Anonymous “έριξαν” ιστοσελίδα που ανήκει στην Αμερικανική Κυβέρνηση, την OnGuardOnline.gov, ως ένδειξη της διαμαρτυρίας τους εναντίον των προσπαθειών των ΗΠΑ να σταματήσει η πειρατεία ταινιών και μουσικής.
Η ιστοσελίδα OnGuardOnline.gov δέχθηκε επίθεση την Τρίτη, στις 24 Ιανουαρίου, και έμεινε εκτός λειτουργίας<…>
μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων ασφάλειας. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, δημοσιεύει σε αυτή την ιστοσελίδα περιεχόμενο  για τις νομικές αρχές, τον στρατό, τους καταναλωτές και άλλους φορείς των ΗΠΑ.
Πολλοί hackers που συνδέονται με την οργανωμένη ομάδα των Anonymous, έχουν αναλάβει την ευθύνη πολλών επιθέσεων σε όλο τον κόσμο με στόχο την τιμωρία των κυβερνήσεων για τις πολιτικές που δεν συμφωνούν ή ως απόδειξη ότι τα εταιρικά δεδομένα δεν είναι ασφαλή. Οι hackers δήλωσαν ότι διαμαρτύρονται για δύο νομοσχέδια του Κογκρέσου των ΗΠΑ και μια διεθνή συνθήκη, την οποία έχουν υπογράψει οι Ηνωμένες Πολιτείες και 14 άλλες χώρες.
Πηγή:secnews.gr

28 Ιαν 2012

H Ελλάδα τελικά υπέγραψε την συνθήκη ACTA


Άσχημα τα νέα για το Ελληνικό Ίντερνετ.. σε τελετή που έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 22 κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, υπόγραψαν την αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), που προσπαθεί να επιβάλει κοινά παγκόσμια standards επιβολής και προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησία παγκοσμίως.
Στο άκουσμα της είδησης,
έγιναν επιθέσεις από hackers σε sites ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και οι πολέμιοι του λένε ξεκάθαρα πως είναι μια συμφωνία παρόμοια με τα νομοσχέδια SOPA και PIPA που δεν ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ και απειλούν να φέρουν καθεστώς διαδικτυακής λογοκρισίας.
Οι χώρες της Ε.Ε. που υπέγραψαν είναι
Austria
Belgium
Bulgaria
Czech Republic
Denmark
Finland
France
ΕΛΛΑΔΑ
Hungary
Ireland
Italy
Latvia,
Lithuania
Luxemburg
Malta
Poland
Portugal
Romania
Slovenia
Spain
Sweden
United Kingdom
Την συνθήκη ACTA είχαν ήδη υπογράψει από την 1η Οκτωβρίου του 2011 οι Αυστραλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή:secnews.gr

27 Ιαν 2012

Η Ελλάδα υπέρ της ACTA!


Μπορεί η μαζική διαμαρτυρία του διαδικτυακού κόσμου να πέτυχε όπως είδαμε την αναστολή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, τώρα όμως μια νέα συμφωνία κατά της πειρατείας έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά…
Πράγματι, 22 κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης -ανάμεσα τους και η χώρα μας-υπέγραψαν χθες στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις -σχεδόν στα κρυφά.
Στην πράξη, το ACTA αφορά τη θέσπιση διεθνών προτύπων σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights.
Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο.
Ειδικότερα στην Πολωνία, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Από την περασμένη εβδομάδα πλήθος κόσμου εκδηλώνει την αντίθεση του στη νέα συμφωνία με καθημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έκδηλες και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου ακτιβιστές hackάρουν κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του Πρωθυπουργού και του Κοινουβουλίου της χώρας.
Από την 1η Οκτωβρίου 2011 τη συμφωνία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία και Μαρόκο. Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέγραψαν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος.
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία ACTA διαβάστε εδώ.

Πηγή:techgear.gr

79 εξαγορές πραγματοποίησε η Google μέσα στο 2011!


Η Google ήταν ιδιαίτερα δραστήρια σε θέματα εξαγορών τη χρονιά που μας πέρασε, καθώς προχώρησε στην απόκτηση 79 εταιρειών. Συνολικά, η Google έβγαλε από τα ταμεία της περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να ολοκληρώσει τις συμφωνίες αυτές.

Τα νούμερα δείχνουν ότι σε σχέση με το2010, οπότε και δαπανήθηκε ένα δισ. δολάρια για 48 εξαγορές, η Google ήταν σαφώς πιο "επιθετική" το 2011. Η μεγαλύτερη εξαγορά ήταν αυτή της ITA Software, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Η εν λόγω εξαγορά στοίχισε στη Google 676 εκατομμύρια δολάρια.

Τα 2 δισ. δολάρια είναι βέβαια ένα μεγάλο ποσό, αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα ξοδέψει η Google μέσα στο 2012. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι μέσα στην τρέχουσα χρονιά θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Motorola Mobility, έναντι του εντυπωσιακού ποσού των 12,5 δισ. δολαρίων. Ακόμα κι αν δεν ολοκληρωθεί το deal, η Google θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 2,5 δισ. δολαρίων ως αποζημίωση. Με άλλα λόγια, ό,τι και να συμβεί φέτος, τα 2 δισ. του 2011 θα φαντάζουν πολύ λίγα στο τέλος της χρονιάς.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης αυξήθηκε κατά 33% μέσα σε ένα χρόνο. Από 24.400 υπαλλήλους στα τέλη του 2010, η Google απασχολεί πλέον περίπου 32.500 άτομα.

Πηγή:e-pcmag.gr

Πρόβλημα ασφάλειας στο Play.com


Σύμφωνα με ανακοίνωση του γνωστού ιντερνετικού καταστήματος Play.com, κατόπιν προβλήματος ασφαλείας, είναι πολύ πιθανό κάποια στοιχεία χρηστών-μελών του να έχουν κλαπεί και να βρίσκονται στα χέρια τρίτων. Ακόμη, όμως, δεν έχει αποκαλύψει «για τι στοιχεία μιλάμε» ή «πόσους χρήστες-μέλη (και ποιους) μπορεί να επηρεάζουν».
Το πρόβλημα ασφαλείας δεν εντοπίστηκε στο ίδιο το Play.com, αλλά σε έναν από τους συνεργάτες του,
που αναλαμβάνει τις διαφημιστικές ενέργειες του καταστήματος. Το Play.com συμβούλεψε τους πελάτες του να είναι προσεκτικοί όσον αφορά στις διευθύνσεις email και τις προσωπικές πληροφορίες τους κατά τη χρήση του Internet, αλλά και να αντιμετωπίζουν… καχύποπτα τα «περίεργα» emails που μπορεί να λάβουν, προωθώντας τα στη διεύθυνση privacy@play.com.
Πηγή:secnews.gr

26 Ιαν 2012

Αυξάνεται το μερίδιο αγοράς των Android tablets


Μπορεί το iPad να είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην αγορά των tablets, φαίνεται όμως ότι ο ανταγωνισμός αρχίζει σιγά-σιγά να ορθώνει το ανάστημά του. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία από τις πωλήσεις λιανικής, τα Android tablets αυξάνουν διαρκώς το μερίδιό τους.

Η εταιρεία ερευνών Strategy Analyticsεκτιμά ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 τα μερίδια των πωλήσεων ήταν 58% για το iPad της Apple και 39% για τα Android tablets. Το προβάδισμα της Apple δεν αμφισβητείται επ' ουδενί -για την ώρα τουλάχιστον- ωστόσο τα νούμερα του Android είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Να σημειώσουμε εδώ ότι στο 39% υπολογίζονται και οι πωλήσεις του Amazon Kindle Fire. Η μικρή και οικονομική ταμπλέτα του διάσημου online καταστήματος έχει εξαιρετική πορεία, ωστόσο δε μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί άμεσος ανταγωνιστής του iPad, όπως είναι π.χ. το Galaxy Tab 10.1 της Samsung. Θα είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον να βλέπαμε τα στοιχεία των πωλήσεων για το iPad απέναντι στα 10-ιντσα Android tablets των άλλων κατασκευαστών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Android δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει το iPad χωρίς αντίπαλο. Το 2012 θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά.

Πηγή:e-pcmag.gr

Η πατέντα ενός hacker με το Galaxy Nexus,Kinect API, PC και τον προτζέκτορα του


Τι συμβαίνει όταν συνδυαστούν δύο open source πλατφόρμες με την εφευρετικότητα ενός hacker; Καταρχάς η δυνατότητα να ελέγχεις τον προτζέκτορα του σπιτιού σου περίπου όπως χειριζόταν ο Τομ Κρουζ τις οθόνες του στο Minority Report. Παράλληλα όμως παίρνεις και μια γεύση για το πώς θα είναι τα σπίτια του μέλλοντος.
Πρόκειται για μια προσπάθεια ενός hacker που αυτοαποκαλείται DDRBoxman και ο οποίος συνδύασε ένα Galaxy Nexus με τον προτζέκτορα του, ένα PC και το Kinect API της Microsoft.
Συγκεκριμένα αφού κατέβασε το Android 4.0 ICS το πέρασε στο Galaxy Nexus. Στη συνέχεια συνέδεσε τη συσκευή μέσω του TUIOForAndroid με τον υπολογιστή του και το ρύθμισε να παίρνει εντολές μέσω του, επίσης open source, Kinect API! Τα αποτελέσματα αυτής της εξαιρετικά απλής διαδικασίας, τα βλέπουμε στο βίντεο!
Πηγή:proho.gr

Command & Conquer του 1995 τώρα διαθέσιμο στο ιντερνετ!


Μπορεί κάποτε να χρειαζόμασταν 2 CDs για παίξουμε το Command & Conquer, πίσω στο 1995, αλλά τώρα χάριν στον προγραμματιστή Aditya Ravi Shankar έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε απευθείας από τον web browser μας, αφού δημιούργησε μια έκδοση του παιχνιδιού βασισμένη σε HTML5 και JavaScript, με όλο το κλασικό gameplay που θυμάστε!
Σύμφωνα με τον δημιουργό:
“Πρόκειται για μια επανέκδοση του original Command & Conquer, βασισμένη αποκλειστικά στις τεχνολογίες HTML5 και JavaScript. Λειτουργεί κανονικά σε Google Chrome ή Mozilla Firefox, αλλά θα πρέπει να έχετε υπομονή μέχρι να φορτώσουν οι εικόνες, καθώς πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια επαναδημιουργίας. Στόχος είναι να το προχωρήσω όσο το δυνατόν περισσότερο, προσθέτωντας περισσότερα στοιχεία, καλύτερο AI (artificial intelligence), multiplayer mode και βελτιστοποίηση του κώδικα”
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα και να παίξετε από εδώ.

Hacker εισέβαλε σε ιστοσελίδα της Panasonic στην Κίνα


Ο hacker «3spi0n» παραβίασε την ιστοσελίδα της Panasonic στην Κίνα και ανακατεύθυνε τους χρήστες σε μια νέα ιστοσελίδα με μαύρο φόντο και το παρακάτω μήνυμα:

Panasonic China Παραβιάστηκε η ιστοσελίδα της Panasonic στην Κίνα
Ο hacker παραβίασε τον σύνδεσμο http://pro2.panasonic.cn/autodoor/ και πρόσθεσε meta tags στον κώδικα για να ανακατευθύνει τους χρήστες σε νέο σύνδεσμο, όπως τον http://www.kutanhosting.com/r3.html.
hacked Παραβιάστηκε η ιστοσελίδα της Panasonic στην Κίνα

Πηγή:secnews.gr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθεώρησε τους κανόνες σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις της για την αναθεώρηση των κανόνων σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Οι προηγούμενες ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή το 1995, όταν το Internet έκανε ακόμα τα πρώτα του βήματα.

"Οι προτάσεις μου συμβάλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις online υπηρεσίες και τους πολίτες, καθώς οι τελευταίοι θα ξέρουν καλύτερα τα δικαιώματά τους και θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους", είπε η Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης Viviane Reding. Οι νέοι κανόνες προβλέπουν μεταξύ άλλων ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν άμεσα πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα και θα μπορούν να τα μεταφέρουν από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Επιπλέον, όλοι οι πολίτες της ΕΕ θα έχουν το "δικαίωμα να τους ξεχάσουν" οι εταιρείες, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν τη διαγραφή των δεδομένων τους.

Η μη συμμόρφωση μιας online υπηρεσίας με τους νέους κανόνες συνεπάγεται πρόστιμοέως 1 εκατομμύριο ευρώ ή 2% του ετήσιου τζίρου. Φυσικά, οι νέες ρυθμίσεις αφορούνόλες τις επιχειρήσεις και όχι μόνο όσες έχουν την έδρα τους στην ΕΕ.

Μένει να δούμε, βέβαια, πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη αυτό το σύνολο κανόνων. Οι διακηρύξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι πάντα ευπρόσδεκτες, όμως η εφαρμογή μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη σε πολλές περιπτώσεις.

Πηγή:e-pcmag.gr

Το Facebook Timeline είναι πλέον υποχρεωτικό για όλους


Δοκιμές τέλος. Το Facebook Timeline, το νέο design των προφίλ στη διάσημη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, είναι πλέον υποχρεωτικό για όλους. Όλα τα accounts περνάνε στη νέα σχεδίαση, χωρίς να υπάρχει η επιλογή για επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς.
Το Timeline εμφανίζεται σταδιακά στους λογαριασμούς και η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Από τη στιγμή που θα λάβει κάποιος το Timeline,
έχει στη διάθεσή του μία εβδομάδα για να το ρυθμίσει, πριν αυτό γίνει ορατό στην κοινότητα του Facebook.
Οι υπεύθυνοι του Facebook συμβουλεύουν όλους τους χρήστες της υπηρεσίας να επιλέξουν σε πρώτη φάσηποια από τα υπάρχοντα status, videos και άλλα στοιχεία θέλουν να εμφανίζονται στο Timeline. Η απόκρυψη γίνεται με την επιλογή Hide from Timeline.

hide timeline Άρχισε η βίαιη προώθηση του Facebook Timeline
Από εκεί και πέρα, ο κάθε χρήστης μπορεί να προσθέτει στο Timeline στοιχεία από τη ζωή του, ακόμα κι αν αυτά συνέβησαν πριν μπει στο Facebook. Τέλος, να επαναλάβουμε ότι το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς όταν μπαίνει σε ένα προφίλ είναι η φωτογραφία του cover, οπότε αυτή θα πρέπει να είναι μια από τις πρώτες σας ασχολίες, αν δεν έχετε ήδη φτιάξει το Timeline σας.


Πηγή:secnews.gr

Κενό ασφαλείας στο Linux!Κενό ασφαλείας ανακοινώθηκε στο πυρήνα του Linux το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε  κακόβουλους χρήστες να αποκτήσουν προνόμια root στο σύστημα.

Το κενό, στο οποίο δόθηκε η κωδική ονομασία CVE-2012-0056, προκαλείται από την αδυναμία του λειτουργικού να περιορίσει την πρόσβαση στο αρχείο "/proc//mem". Σύμφωνα με ειδικούς, υπάρχει από τον Μάρτιο του 2011 και αφορά όλες τις εκδόσεις από 2.6.39 και πάνω.

Αν και το Ubuntu και το Red Hat ήδη έχουν βγάλει patch για το πρόβλημα δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις υπόλοιπες διανομές. Δεδομένου μάλιστα ότι ήδη έχουν δημοσιευτεί τρόποι να αξιοποιήσει κανείς το κενό αυτό, πάρα πολλοί servers είναι βέβαιο ότι βρίσκονται σε κίνδυνο. Ταυτόχρονα επηρεάζεται και το Android το οποίο, όπως είναι γνωστό, αποτελεί μια ακόμη από τις αμέτρητες διανομές του Linux!


Πηγή:proho.gr

25 Ιαν 2012

Το Xbox θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2013;


Πληροφορίες που επικαλείται η γνωστή ιστοσελίδα IGN αναφέρουν ότι το επόμενο Xbox θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2013. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη της χρονιάς που διανύουμε και λίγους μήνες μετά θα αρχίσει η εμπορική διάθεση.

Παράλληλα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και νέες φήμες σχετικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας. Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft φέρεται να έχει επιλέξει κύκλωμα γραφικών που θα βασίζεται στην AMD Radeon HD 6670, με υποστήριξη DirectX 11, 3D και 1080p HD. Πολλοί θα περίμεναν μια κάρτα γραφικών από την τρέχουσα γενιά της AMD, ωστόσο η Microsoft φαίνεται να καταλήγει στην HD 6000 για λόγους οικονομίας.

Η επόμενη κονσόλα αναμένεται να έχει έξι φορές καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά απ' ό,τι το Xbox 360, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι ισχυρότερη κατά 20% σε σχέση με το Wii Uτης Nintendo. Το τελευταίο, βέβαια, προκαλεί πολλά ερωτήματα, δεδομένου ότι δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τις επιδόσεις του Wii U.

Όπως πάντα, οι πληροφορίες αυτές μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη. Αν υπάρχει πυρήνας αλήθειας στο ρεπορτάζ, τουλάχιστον ως προς το χρονοδιάγραμμα, η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα της κονσόλα στην έκθεση E3 του προσεχούς Ιουνίου.

Πηγή:e-pcmag.gr

Αλλαγές σχετικά με την πολιτική ασφαλείας και τους όρους χρήσης όλων των υπηρεσιών της θα κάνει google


Όπως ανακοίνωσε σήμερα στο επίσημο blog της, η Google σχεδιάζει να προχωρήσει πολύ σύντομα σε αλλαγές σχετικά με την πολιτική ασφαλείας και τους όρους χρήσης όλων των υπηρεσιών της καθώς και το λειτουργικό σύστημα Android.
Δεδομένων των πολλών διαφορετικών προϊόντων και υπηρεσιών της και της συνεχούς προσπάθειας της να παρέχει μια ενοποιημένη εμπειρία χρήσης, οι αλλαγές αυτές θα είναι κοινές για την πλειοφηφία των υπηρεσιών αυτών και θα εξηγούν με απλό τρόπο τι πληροφορίες συλλέγονται και πώς χρησιμοποιούνται.
Επιπλέον, για όλες οι υπηρεσίες της (εκτός των Google ChromeGoogle Books και Google Wallet) θα ισχύουν οι ίδιοι όροι χρήσης (διαβάστε τους εδώ), τους οποίους μάλιστα έχει ήδη επαναγράψει με τρόπο που να είναι απλοί και κατανοητοί για όλους τους χρήστες.
Οι αλλαγές θα ισχύουν από την 1η Μαρτίου, ενώ η Google θα φροντίσει μέχρι τότε να έχει ενημερώσει τους χρήστες της μέσω email ή ειδοποιήσεων στο homepage τους. Και αν αναρωτιέστε αν θα έχετε περιθώριο επιλογής, σας ενημερώνουμε ότι οι αλλαγές θα είναι υποχρεωτικές για όλους.

Πηγή:techgear.gr

Τι θα γίνει με την υπόθεση του Megaupload


Στις 19 Ιανουαρίου, αμέσως μετά το διεθνές blackout χιλιάδων ιστοσελίδων ενάντια στους νέους αντιπειρατικούς νόμους που προτείνονται στις Η.Π.Α, το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης εκτέλεσε μια δικαστική εντολή με την οποία έκλεισαν τις υπηρεσίες του Megaupload και άσκησαν ποινικές διώξεις εναντίον επτά ατόμων, πέντε εκ των οποίων ήδη συνελήφθησαν.
Τα Πειρατικά Κόμματα υπερασπίζονται την ελεύθερη ανταλλαγή πληροφοριών, και αναλύοντας τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο κατηγορητήριο και στο δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης, υποστηρίζουμε πως<…>
η μεγάλη πλειοψηφία των κατηγοριών δεν έχουν νομική βάση ή αποτελούν κατάφωρη παρέμβαση της Αμερικάνικης κυβέρνησης στα εσωτερικά τρίτων χωρών.
Παρ’όλο που μπορεί να μην συμφωνούμε απόλυτα με τις πρακτικές του Megaupload σχετικά με την διαχείριση των αναφερόμενων αρχείων, πιστεύουμε πως δεν ήταν ποτέ ευθύνη ενός ιστότοπου αρχειοθέτησης, όπως είναι το Megaupload, να εξασφαλίσει την ορθότητα του υλικού που ανεβάζει ο κόσμος, παρά μόνο να ενεργεί  πρόθυμα όπως ορίζει ο νόμος, σε οποιαδήποτε αναφορά που αφορά την νομιμότητα του περιεχομένου.
Επιπλέον, βρίσκουμε ανησυχητικές  μερικές από τις δηλώσεις του εντάλματος, όπως αυτήν που αποκαλεί την έλλειψη μηχανής αναζήτησης αξιόπιστη ένδειξη εγκληματικής πρόθεσης.
Θεωρούμε πως οι απώλειες που οι βιομηχανία περιεχομένου λέει πως υπέστη λόγω της δραστηριότητας του Megaupload είναι μη ρεαλιστικές και μονόπλευρα υπολογισμένες, όπως δείχνουν μελέτες από τα Harvard and London Business Schools ή τις κυβερνήσεις του Καναδά, της Ολλανδίας και της Ελβετίας.
Πολλές μελέτες έχουν καταρρίψει την θεωρία πως ένα κατέβασμα αντιστοιχεί σε μια χαμένη πώληση. Αυτό δεν απέτρεψε την βιομηχανία περιεχομένου, που ελέγχεται κατά 70% από επτά μόνο πολυεθνικές, από το να προωθεί την δημιουργία νομοσχεδίων όπως τα SOPA, PIPA ή το Sinde-Wert (στην Ισπανία) με την μόνιμη πίεση που ασκεί, ενώ σε μερικές περιπτώσεις γράφει ακόμα και τα προσχέδια.
Αυτή η απαγγελία κατηγοριών εκτελέστηκε με την συνεργασία διαφόρων φορέων ασφαλείας σε τέσσερις ηπείρους, αποκαλύπτοντας πως ακόμη και χωρίς τα SOPA, PIPA ή άλλους αντιπειρατικούς νόμους,δεν υπάρχει όριο στις απαιτήσεις της βιομηχανίας περιεχομένου.
Ζητάνε να απλοποιήσουν κι άλλο τις διαδικασίες,  ακόμη και αν πρέπει να παραβιάσουν την ιδιωτική μας ζωή και  να παρεμποδίσουν την τεχνολογική ανάπτυξη του Ίντερνετ.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που επηρεάστηκαν, χάνοντας τα δικά τους έργα και  δημιουργίες που φιλοξενούσε το Megaupload. Ο αριθμός των ανθρώπων και  των αρχείων που επηρεάστηκαν από αυτό το κλείσιμο, είναι ανυπολόγιστος. Μόλις γίναμε μάρτυρες της αδιάκριτηςκαταστροφής ενός σημαντικού κομματιού ανθρώπινης γνώσης, μέσω μιας απλής δικαστικής εντολής.
Εν ολίγοις, με αυτή την ενέργεια αποδείχθηκε πως όποτε οι παραγωγοί μουσικής και ταινιών παλεύουν να σκληρύνουν τους αντιπειρατικούς νόμους, μόνο και μόνο για να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται την δουλειά άλλων (των καλλιτεχνών).
Σήμερα είδαμε πως δεν υπάρχει ανάγκη νέας νομοθεσίας για να κλείσουν σελίδες που περιέχουν υλικό προστατευόμενο από κοπιράιτ.
Ωστόσο οι νέοι νόμοι που προτείνονται από τις Η.Π.Α (SOPA, PIPA, Sinde-Wert) πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω και επιτρέπουν το κλείσιμο ιστοσελίδων, ανεξάρτητα αν σέβονται τους νόμους ή όχι, απλά επειδή δεν είναι της αρεσκείας τους.
Πηγή:secnews.gr

24 Ιαν 2012

Το YouTube ανακοίνωσε το διαγωνισμό Your Film Festival ο νικητής θα πάρει 500.000 δολάρια


Το YouTube ανακοίνωσε το διαγωνισμό Your Film Festival, ο οποίος απευθύνεται σε επίδοξους σεναριογράφους και σκηνοθέτες. Η Google προσφέρει 500.000 δολάρια στην καλύτερη ταινία μικρού μήκους, χωρίς να βάζει κάποιον περιορισμό στη θεματολογία.
Από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα αξιολογηθούν με βάση το σενάριο/concept. Τα clips μπορούν να έχουν διάρκεια 15 λεπτών και θα πρέπει να μην έχουν δημοσιοποιηθεί πριν την πρωτοχρονιά του 2010. Η κριτική επιτροπή του YouTube θα επιλέξει τα 50 καλύτερα, τα οποία<…>
θα τεθούν σε ανοικτή ψηφοφορία με τη συμμετοχή του κοινού. Τα 10 πρώτα θα προβληθούν στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ το καλύτερο θα κερδίσει 500.000 δολάρια. Παράλληλα, ο μεγάλος νικητής θα συνεργαστεί με το διάσημο σκηνοθέτη Ridley Scott και την ομάδα του για την επέκταση της ιδέας.
Αν θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα.
Πηγή:secnews.gr

23 Ιαν 2012

Αναβλήθηκε η κυκλοφορία του Diablo 3


Όσοι περιμένατε (μέσα κι εμείς) ότι θα μπορούσατε να παίξετε το Diablo III από τον επόμενο μήνα, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα, καθώς η Blizzard ανακοίνωσε επίσημα ότι θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2012…
Ο Jay Wilson, δημιουργός του Diablo III, εξήγησε στο Battle.net:
“Κατά την ανάπτυξη του παιχνιδιού, μας έχει καταλογιστεί ότι ασχολούμαστε πάρα πολύ με την προσαρμογή του για διάφορα συστήματα, ότι το παιχνίδι είναι εξαιρετικό όπως είναι και ότι θα έπρεπε ήδη να το έχουμε κυκλοφορήσει. Μοιάζει δίκαιη μια τέτοια κριτική, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι σωστή. Η δουλειά δεν είναι απλά να κυκλοφορήσουμε ένα παιχνίδι, αλλά το επόμενο Diablo. Κανείς δεν θα θυμάται ότι καθυστέρησε η κυκλοφορία του, εάν φυσικά είναι τέλειο. Εμπιστευόμαστε τις ικανότητες μας για να δημιουργήσουμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο”
Ας ελπίσουμε ότι εκεί στην Blizzard θα καταφέρουν να επιλύσουν τα όποια ζητήματα αντιμετωπίζουν και να μας αποζημιώσουν για την αναμονή μας.
Πηγή:techgear.gr

Αναβάθμιση των VAIO laptops


Η Sony ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών στους φορητούς υπολογιστές της και πιο συγκεκριμένα στις σειρές VAIO Z, VAIO S και VAIO E. Οι βελτιώσεις αφορούν κατά κύριο λόγο τους επεξεργαστές, με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά να μένουν λίγο-πολύ αμετάβλητα.

Τα VAIO Z έχουν πλέον νέους επεξεργαστές Core i5 και Core i7 της Intel με συχνότητα λειτουργίας έως 3.5GHz, με επιλογή για SSD στον αποθηκευτικό χώρο. Επιπλέον, η εν λόγω σειρά προσφέρεται πλέον και με προαιρετικό LTE modem, κάτι που αναμένεται να βλέπουμε όλο και πιο συχνά στους φορητούς υπολογιστές. Οι τιμές για τα νέα laptops ξεκινούν από τα 1950 δολάρια.

Όσο για τις σειρές S και E, έχουμε και εδώ αναβάθμιση στους επεξεργαστές, ενώ τέλος τα VAIO Z και VAIO S θα μπορούν να χρησιμοποιούν και εξωτερική μπαταρία για καλύτερη αυτονομία. Τα νέα μοντέλα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή:e-pcmag.gr