Δεν θα πεθάνουν ποτέ τα Windows XP!


Υπάρχουν 500 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες των Windows XP, της έκδοσης του λειτουργικού της Microsoft που, όπως φαίνεται, αρνείται να πεθάνει.
500 εκατομμύρια χρήστες είναι εξαιρετικά μεγάλος αριθμός και οι χρήστες αυτοί, μέσα σε 500 ημέρες, θα πρέπει να έχουν μπει στην διαδικασία να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους. Γιατί;
Γιατί την 8η Απριλίου 2014 θα σταματήσουν οι υπολογιστές τους να λαμβάνουν ανανεώσεις ασφαλείας και γενικότερη υποστήριξη, με αποτέλεσμα, ειδικά για του εταιρικούς χρήστες που είναι οι περισσότεροι, κάθε υπολογιστής με XP, θα είναι μία μαύρη τρύπα ασφαλείας για τα δίκτυα.
Έτσι λοιπόν, μέχρι το τέλος τους 2013, θα πρέπει να αφήσουν οι χρήστες αυτοί τους συναισθηματισμούς στην άκρη και να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους. Οι οικιακοί χρήστες, λογικά, θα πάνε κατευθείαν σε Windows 8. Οι περισσότεροι τουλάχιστον. Η Microsoft υπολογίζει στην ενεργοποίηση τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων Windows 8 συσκευών για το 2013.
Περισσότεροι από 250 εκατομμύρια χρήστες, όμως, θα προτιμήσουν τα Windows 7 και ειδικά οι εταιρικοί χρήστες. Αριθμός που μεταφράζεται σε εξωφρενικά ποσά για ένα προϊόν «παλιό». Κι όμως. Η άρνηση των XP να πεθάνουν, είναι και ο λόγος που κάνει τα Windows 7 ακόμα ένα εξαιρετικά κερδοφόρο προϊόν.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.