Μέσω εφαρμογής smartphone αλλάξτε ταχύτητες στο ποδήλατο σας


Το πρώτο ασύρματο σύστημα αυτόματης αλλαγής ταχυτήτων για ποδήλατα ανάπτυξε η αμερικανική εταιρεία «Cambridge Consultants Limited».
Το «έξυπνο» σύστημα, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, χρησιμοποιεί το Smartphone του αναβάτη για να επιλέξει την κατάλληλη ταχύτητα.
Η επιλογή της ταχύτητας γίνεται βάσει του ρυθμού που ο αναβάτης κάνει πεντάλ και η ταχύτητα ανεβαίνει ή κατεβαίνει αυτόματα και ασύρματα, καθώς το Smartphone δεν χρειάζεται να συνδεθεί μέσω καλωδίου με το ποδήλατο. Αντίθετα, το ποδήλατο επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο μέσω Bluetooth.
Η «έξυπνη» εφαρμογή υπολογίζει τον ρυθμό που ο αναβάτης κάνει πεντάλ αλλά και την ταχύτητα με την οποία κινείται το ποδήλατο μέσω δυο αισθητήρων, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται στον στρόφαλο του ποδηλάτου και ο άλλος στη ρόδα.
Επιπλέον, η εφαρμογή χρησιμοποιεί το επιταχυνσιόμετρο του Smartphone για να υπολογίσει πότε πρέπει να κατεβάσει ταχύτητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι να αναβαθμίσει την εφαρμογή αξιοποιώντας το σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS), έτσι ώστε οι ταχύτητες να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν αυτόματα όταν ο αναβάτης πλησιάζει σε ανηφόρα ή κατηφόρα.
Πηγή:econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.