Τα "βρήκαν" μεταξύ τους η HTC και η Apple


Μπορεί να τους πήρε μερικά χρόνια δικαστικών «ραντεβού», αλλά τελικά οι Apple και HTC αποφάσισαν να τερματίσουν όλες τις δικαστικές διαμάχες για παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και να υπογράψουν συμφωνία αδειοδότησης μεταξύ τους για την επόμενη δεκαετία.
Σε κοινό τους ανακοινωθέν, οι επικεφαλής των δύο εταιρειών Τιμ Κουκ και Πίτερ Τσου δήλωσαν ικανοποιημένοι με το deal, οι όροι του οποίου δεν έγιναν γνωστοί. «Η HTC εκφράζει την ικανοποίηση της για την επίλυση των διαφωνιών της με την Apple ώστε να εστιάσουμε στην καινοτομία αντί για τις διαφορές μας» δήλωσε Πίτερ Τσου. Από την άλλη, ο Τιμ Κουκ είπε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που φτάσαμε σε συμφωνία με την HTC. Θα συνεχίσουμε να είμαστε προσηλωμένοι στην καινοτομία των προϊόντων μας».
Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία μεταξύ της Apple και κατασκευάστριας εταιρείας, που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα της Google Android στις συσκευές της.
Η κόντρα των δύο εταιρειών άρχισε το 2010, όταν η Apple μήνυσε την HTC για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονταν με το iPhone.
Πηγή:attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.