To Facebook διαβάζει τα προσωπικά σου μηνύματα και αν θέλει κάνει like για σένα!


Μια ακόμη συνταρακτική αποκάλυψη έγινε μόλις για το Facebook που αν μη τι άλλο θα παραξενέψει και θα δυσαρεστήσει πολλούς. Αυτή τη φορά αποδείχτηκε ότι το κοινωνικό δίκτυο διαβάζει τα προσωπικά μηνύματα των χρηστών και σε περίπτωση που περιέχουν links για κάποιο άρθρο, προϊόν, ιστοσελίδα κ.ο.κ. κάνει  αυτομάτως like εκ μέρους τους!
Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι το όνομα του χρήστη δεν εμφανίζεται πουθενά (δε συνδεέται με το like) αλλά και μόνο το γεγονός ότι ο μετρητής των likes στη σελίδα του προϊόντος αυξάνεται αυθαίρετα δεν είναι καθόλου ευχάριστο.
Εξάλλου, η αποστολή ενός link δε μαρτυρά σε καμία περίπτωση την αρέσκεια του χρήστη για το συγκεκριμένο προϊόν και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να δηλώνει το ακριβώς αντίθετο (κριτική/αποδοκιμάσια). Από την άλλη πλευρά, όταν ο χρήστης επισκέπτεται ένα κατάστημα ή μια ιστοσελίδα και βλέπει πολλά likes, σίγουρα επηρεάζεται η κρίση του.
Η απάντηση της Facebook για όλα αυτά έχει ως εξής:
“Δεν έχει δημοσιοποιηθεί καμία απολύτως προσωπική πληροφορία και το Facebook δεν κάνει like αυτομάτως στα Facebook Pages εκ μέρους του χρήστη.
Πολλές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν τα κουμπιά  ’Like’, ‘Recommend’ και ‘Share’ του Facebook φέρoυν δίπλα τους ένα μετρητή. Αυτός ο μετρητής δείχνει τον αριθμό των φορών που οι χρήστες έχουν πατήσει τα κουμπιά και αυτών που έχουν μοιραστεί τα links των σελίδων στο Facebook. Όταν ο αριθμός αυξάνεται μέσω αποστολής ιδιωτικών μηνυμάτων, δεν ανταλλάσσονται πληροφορίες για το χρήστη και δεν επηρεάζονται οι ρυθμίσεις απορρήτου.
Πηγή:techgear.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.