Δημιουργήθηκε ιός με το όνομα SOPA


Όταν το νομοσχέδιο κατά της πειρατείας με την ονομασία SOPA απορρίφθηκε, επέφερε μεγάλη ανακούφιση σε όσους αντιτάθηκαν με κάθε τρόπο σε αυτό. Ωστόσο, κάποιοι επιτήδειοι ανέπτυξαν έναν ιό, χρησιμοποιώντας το γνωστό λογότυπο της SOPA στην προσπάθεια τους να εκμεταλλευτούν τον φόβο ή την άγνοια των χρηστών γύρω από το θέμα για να τους αποσπάσουν χρήματα.
Ο κρυπτό-ιός SOPA (αυτή είναι η ονομασία του) προειδοποιεί τους χρήστες ότι η IP διεύθυνση τους έχει εντοπιστεί από διωκτικές αρχές για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και ότι είναι σε μαύρη λίστα. Παράλληλα προτρέπει τους χρήστες να πληρώσουν το χρηματικό ποσό των 200 δολαρίων μέσα σε τρεις ημέρες, επειδή εντοπίστηκαν για παράνομη διανομή αρχείων. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν ο υπολογιστής τους θα είναι όμηρος του ‘’ ransomware’’ και τα δεδομένα του θα σβηστούν. Τα θύματα του ιού που βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα πρέπει να πληρώσουν μέσω προπληρωμένου κουπονιού MoneyPak, ενώ οι άλλοι μέσω της Western Union.
Εννοείτε πως ο ιός θα πρέπει να αγνοηθεί διότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτόν ψάχνοντας στο Google απλά για ‘’ Stop Online Piracy Automatic Protection System Removal’’, ανακτώντας με αυτό τον τρόπο τα δεδομένα σας  χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί, κάνοντας παράλληλα μια ερευνά προτού δώσετε ευαίσθητες πληροφορίες ή πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω διαδικτύου.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.