Τα καλύτερα εργαλεία του συστήματος και overclocking

Το Tech news in Greek συνέλεξε τα καλύτερα εργαλεία για την παρακολούθηση του συστήματος και εργαλεία για τις βασικές εφαρμογές overclocking.

Παρακολούθηση συστήματος 

Και στον κόσμο των πληροφορίων συστήματος δεν μπορείτε να πάρετε καλύτερα από ό, τι CPUZ και GPUZ. Αυτά τα δύο ξεχωρίζουν το κεφάλι και τους ώμους πάνω από τα υπόλοιπα ως προς την πληρότητα και την απλότητά τους. CPU-Z είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επεξεργαστή, motherboard και μνήμη εμφανίζει σε πραγματικό τις ταχύτητες των bus speeds και των τάσεων, ιδανικό για τον εντοπισμό στοιχείων και ταχύτητων.


Σε μια παρόμοια κίνηση, GPU-Z αναπτύχθηκε για να κάνουν το ίδιο, αλλά για κάρτες γραφικών.
Το HW Monitor είναι ένα σημαντικό μέρος του overclocking παρακολουθεί θερμοκρασίες και ταχύτητες ανεμιστήρα για όλους τους τομείς του υπολογιστή σας. Το HW Monitor έχει πακέτα για όλες αυτές τις πληροφορίες σε ένα εύκολο στη χρήση πρόγραμμα.


Overclocking Μητρικής πλακέτας

To επίσημo εργαλείο overclocking AMD, AMD OverDrive, είναι ένα εντυπωσιακά πλήρη εργαλείο από τον κατασκευαστή του επεξεργαστή Athlon για σας / Phenom σύστημα. Καταφέρνει να πακετάρει σχεδόν τα πάντα που θα θέλατε σε ένα ενιαίο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών του συστήματος, μια οθόνη κατάστασης για τους οπαδούς της τάσης, και clocks, παράλληλα με τους ελέγχους για να ρυθμίσετε τα ρολόγια,, πολλαπλασιαστές και τάσεις για τον επεξεργαστή, τη μνήμη και το HyperTransport.

Αν έχετε χτίσει το δικό σας σύστημα, τότε είναι πολύ πιθανό ο κατασκευαστής της μητρικής πλακέτας να σας παρέχει Windows εφαρμογή overclocking. Κάθε εταιρεία έχει το δικό της εμπορικό σήμα εργαλείο που θα λειτουργήσει μόνο με μητρικές ή του chipset. Η Nvidia έχει μακροχρόνια το nTune(κάνει και overclocking στην κάρτα γραφικών) του για το chipset nForce ενώ ASUS το AI Suite παρέχει και TurboV εργαλεία. η MSI έχει σχεδιαστεί για τη OC Genie, ενώ προσφέρει Gigabyte EasyTune. Άλλοι κατασκευαστές έχουν τη δικά τους, ώστε να μάθετε το οποίο έκανε mobo σας χρησιμοποιώντας CPU-Z μάθετε ποιο έχετε και κατεβάσετε το αντίστοιχο εργαλείο για εύκολο overclocking.

Overclocking Μνήμης&Επεξεργαστή


MemSet είναι ένα σύνθετο εργαλείο overclocking μνήμης που παρέχει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε να βρείτε στο BIOS, αν και είναι ένα εργαλείο όπως το AMD Overdrive προσφέρει επίσης πολλές από τις ίδιες προηγμένες επιλογές.

Επίσης μια γνωστή app είναι CPU-Tweaker, το οποίο χρησιμοποιείται στη θέση του MemSet για επεξεργαστές με ενσωματωμένα ελεγκτές μνήμης, όπως AMD Phenom και τον επεξεργαστή Intel Core i3/5/7 series. Όπως μπορείτε να φανταστείτε αυτή η έκδοση παρέχει επίσης δυνατότητες overclocking του επεξεργαστή.

Overclocking Κάρτα γραφικών

Κάποιοι από τους "παλιούς" θα θυμάστε της "αρχαίες" Riva TNT 128 και TNT κάρτες γραφικών της Nvidia που λάνσαραν στα τέλη της δεκαετίας του '90; Αυτό είναι από όπου αυτό το all-in-one γραφικών overclocking εργαλείο παίρνει το όνομα, αλλά τώρα υποστηρίζει τόσο ATI και Nvidia κάρτες. Το Riva Tuner θα πρέπει να είναι στη λίστα των εργαλείων γραφικών overclocking, καθώς παρέχει απρόσκοπτη έλεγχο της GPU, της μνήμης και ακόμη shader ταχύτητες ρολογιού, παράλληλα με τους συνήθεις ελέγχους ανεμιστήρα.

 Το ATI Tray Tools έχει σχεδιαστεί μόνο για ATI κάρτες. Είναι ένα μικρό εργαλείο που βρίσκεται στο δίσκο του συστήματός σας. Είναι καλό και αξίζει για τις τακτικές ενημερώσεις του, το μικρό μέγεθος και την ευκολία χρήσης. Είναι παρόμοιο με το παλιό εργαλείο ATI, διότι παρέχει μια 3D παραγωγή για τη δοκιμή για αντικείμενα και μπορεί να κάνει overclock αυτόματα την κάρτα σας. Προσφέρει, επίσης, ανά-εφαρμογή overclocking από προκαθορισμένα προφίλ.


Overclocking Netbook

Netbooks έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην γίνετε overclocking, αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να κάνουν χρήση του SetFSB. Ο κατάλογος των PLLs στην αρχική σελίδα του έχει λεπτομέρειες για ορισμένα μοντέλα των netbooks. Για το Asus Eee PC netbook το φάσμα EEECtl εργαλείο λύνει τα περισσότερα από τα προβλήματα σας για τα μοντέλα που χρησιμοποιούν το Celeron M επεξεργαστές Atom ή N270.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.