Oculus Rift θα κυκλοφορήσει στις 12 Δεκεμβρίου


Το Hawken (free2play action με mechs) ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίζει την λειτουργία τουOculus Rift, όταν κυκλοφορήσει στις 12 Δεκεμβρίου. Είναι το δεύτερο παιχνίδι που δεσμεύεται για επίσημη υποστήριξη της νέας τεχνολογίας, μετά από το DoomBFG Edition.
Το Oculus Rift είναι ένα VR HMD (Virtual Reality Head-Mounted Display) και πρόκειται ουσιαστικά για ένα μέσο αλληλεπίδρασης με ένα virtual περιβάλλον ή (πιο εμπορική χρήση) ειδικά σχεδιασμένο game. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του OR έχουν ως εξής: πεδίο όρασης 110 μοίρες σε διαγώνιο / 90 μοίρες οριζόντια, ανάλυση 1280x800 (640x800 στο κάθε μάτι) και το input γίνεται μέσω DVI/HDMI και USB. Η συσκευή ζυγίζει περίπου 220 γραμμάρια και σημειώστε ότι δεν υποστηρίζει ήχο (θα χρειάζονται ξεχωριστά ακουστικά/μικρόφωνο). Η εμπορική διάθεση δεν είναι ακόμα γνωστή πότε θα γίνει, αλλά το προϊόν κοστολογείται στα 300 δολάρια περίπου.
Επίσημα, το OR ξεκίνησε ως Kickstarter Project με στόχο τα 250.000 δολάρια: σε τέσσερις μόλις ώρες, τα είχε φτάσει. Σε 36 ώρες, είχε φτάσει το 1 εκ. δολάρια.  Όταν τελείωσε ο μήνας, το τελικό ποσό ήταν 2,5 εκ δολάρια. Μεγάλες προσωπικότητες της βιομηχανίας (CarmackNewelBleszinski), έχουν υποστηρίξει τη νέα πλατφόρμα, αλλά είναι γεγονός ότι η τεχνολογία αυτή μας έχει κάνει πολλές υποσχέσεις, χρόνια τώρα και θυμόμαστε κάσκες και γυαλιά που σε βάζουν σε ένα virtual game, από την δεκαετία του 80. Η οικονομική πάντως υποστήριξη είναι τεράστια, η τεχνολογία υπάρχει, η μαζική προσέγγιση σε ένα μεγάλο κοινό είναι πολύ πιο εφικτή πια  και όλα αυτά είναι σίγουρα ενθαρρυντικές ενδείξεις.
To Oculus Rift όμως θα πρέπει να έχει υπόψη ότι έρχεται ανταγωνισμός και μάλιστα… ζόρικος: η Valve, εταιρεία που παραδοσιακά δεν ασχολείται με το hardware, φαίνεται έτοιμη να μπει κι αυτή στο παιχνίδι. Ήδη η Valve πειραματίζεται με ένα πρωτότυπο, παρόλο που ο Newel δεν έχει αποφασίσει αν θα κάνουν οι ίδιοι την κατασκευή. 

Πηγή:pcmaster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.