Μηνύσεις για πειρατικό λογισμικό καταθέτει η Microsoft


Η πειρατεία λογισμικού είναι ένα γνωστό πρόβλημα σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Κίνα έχει γίνει πια σχεδόν εθνικό σπορ, τόσο που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να περιορίσει τις πωλήσεις πειρατικού λογισμικού. Σήμερα, μια νέα έκθεση υποστηρίζει ότι η Microsoft έχει ζητήσει από τέσσερις κρατικές εταιρείες στην Κίνα να σταματήσει να χρησιμοποιεί μη εξουσιοδοτημένες εκδώσεις του Microsoft Office suite, όπως και εκδόσεις των Windows.
Το Bloomberg αναφέρει,
μέσω ανώνυμων πηγών, ότι η Microsoft υπέβαλε μήνυση τον Αύγουστο στη κινεζική κυβέρνηση για τις εταιρίες  CNPC, China Post Group, China Railway Construction Corp. και Travelsky Technology Ltd.  Η καταγγελία υποστηρίζει ότι υπάρχει εκτεταμένη χρήση μη εγκεκριμένων εκδόσεων λογισμικού της και στις τέσσερις εταιρείες.
Η αναφορά ισχυρίζεται ότι, στην περίπτωση της China Railway Construction Corp, το 84% του λογισμικού Office της εταιρείας είναι πειρατικό και προσθέτει ότι το 97% των Windows που χρησιμοποιούν είναι επίσης παράνομο.
Η Microsoft δεν έχει ακόμη σχολιάσει επισήμως κάτι σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς. Σε μια δήλωση, η China Railway Construction Corp είπε: «Εμείς δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο ορισμένες θυγατρικές μονάδες να χρησιμοποιηούν μη εξουσιοδοτημένο λογισμικό, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο μεγάλο ποσοστό. (δεν κλέβουμε πολύ, κλέβουμε λίγο). Η εταιρεία αποδίδει μεγάλη σημασία σε αυτό το θέμα, και διεξάγουμε εσωτερική έρευνα. ”
Καμία από τις άλλες εταιρείες που αναφέρονται παραπάνω δεν έχει σχολιάσει κάτι σχετικά με την καταγγελία της Microsoft.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.