Ένα κομμάτι γυαλί που προστατεύει τα data σας… για πάντα

Πάρτε το απόφαση. Τα data πεθαίνουν. Η μουσική, τα έγγραφα, οι αγαπημένες σας φωτογραφίες, τα επεισόδια από τις σειρές που κατεβάσατε, ο ίδιος ο υπολογιστή σας, κάποια στιγμή, αποδημούν εις Κύριον. Πώς θα αισθανόσασταν όμως, αν μπορούσαν τα data σας να ζήσουν για πάντα; Η ιαπωνική Hitachi ισχυρίζεται ότι έχει βρει το μυστικό της αθανασίας των data και το αποδεικνύει σε αυτό το κομμάτι γυαλί.
Το κομμάτι γυαλί από χαλαζία που βλέπετε, αντίθετα από τα CDs και τους σκληρούς δίσκους που γνωρίζετε,
μπορεί να αντέξει σε ακραίες θερμοκρασίες και άσχημες συνθήκες, χωρίς να φθείρεται, σχεδόν για πάντα. Στο PhysOrg εξηγούν πως οι Ιάπωνες, αποθηκεύουν τα data σε διαδική μορφή με τελείες, μέσα σε ένα λεπτό στρώμα γυαλιού από χαλαζία. Για να διαβάσει κανείς τα data, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα απλό, οπτικό τηλεσκόπιο.

«Η πρότυπη συσκευή είναι ένα τετράγωνο με πλευρά δύο εκατοστών και πάχος 2 χιλιοστών. Είναι φτιαγμένη από γυαλί χαλαζία, ένα πάρα πολύ σταθερό και ανθεκτικό υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κυπέλων ζέσεως και άλλων εργαλείων για εργαστηριακή χρήση.
Το chip είναι ανθεκτικό σε πάρα πολλά χημικά και μπορεί να υποβληθεί σε θερμοκρασία 1000ων βαθμών κελσίων για δύο συνεχείς ώρες χωρίς να φθαρεί.» Η πρότυπη συσκευή προς το παρόν διαθέτει 4 στρώματα από τελείες που αποθηκεύουν 40 περίπου megabyte ανά τετραγωνική ίντσα, αλλά οι ερευνητές της Hitachi υποστηρίζουν ότι μπορούν να προσθέσουν κι άλλα στρώματα, αυξάνοντας τον αποθηκευτικό χώρο.
Θα μπορούσατε να πιστέψετε υπό άλλες συνθήκες ότι κάτι τόσο εύθραυστο, θα ήταν τόσο ανθεκτικό; Και θα μπορούσατε να πιστέψετε στην αιώνια ζωή των data σας;

Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.